KURS TWORZENIA KWIATÓW I DEKORACJI Z LUKRU KRÓLEWSKIEGO

 

Kurs odbędzie się w siedzibie naszej firmy

Global Sp. z o.o. W Łodzi ul. Długosza 55

21 marzec 2017r. (wtorek)

 

Czas trwania 8 godzin

9.00-17.00

w przerwie zapraszamy na lunch

 

koszt 450 zł brutto

 szkolenie poprowadzi

certyfikowany instruktor marki Wilton


Podczas kursu nauczysz się:

- podstawowej wiedzy o kolorach używanych w cukiernictwie
- przygotowania lukru kr
ólewskiego
- barwienia lukru przy pomocy barwników Wiltona
- przygotowania rożków z pergaminowych trójkątów z couplerem i bez
- tworzenia różnych typów kwiatów i stosowania ich w przyszłych projektach: pączek róży, rozwinięty pączek róży, róża Wiltona, b

ratek, fiołek, lilia, poinsecja
- podstawy tworzenia dekoracji kwiatowych na cieście (wielkość i proporcje, kształt , równowaga, symetria, asymetria)
- Brush Embroidery
- wykonywać aplikacje z lukru królewskiego: Cornelli Lace, płatek, kwiatek, łodyżki, liście
- wykorzystywać paletę kolorów i wzorów na cieście
- tworzyć dekoracyjne obrzeża na cieście: odwrócona muszelka, lina, klasyczna falbanka i wiele innych dekoracyjnych technik np. plecionka

 

Podczas kursu dostajesz od nas pudełko startowe, które zawiera:


- 12 tylek: do liści 366; do płatk
ów 59s; okrągła 12; otwarta gwiazdka 21; do plecionki 47; do liści 352; do płatków 104 (2 szt.); otwarta gwiazdka 14; okrągła 3,2,1
- 12 jednorazowych rękawów cukierniczych o długości 30,4 cm

- formówkę do suszenia kwiatów

- szpatułę trójkątną wygiętą o długości 22,8 cm
- foremkę do bratka

- 2 zestawy do lilii

- 6 zestawów pręcików do lilii
- 3 przejściówki Twist Quick Decorating Couplers
- gwóźdź do kwiatków
- 12 naklejek do kwiatów
- pędzelek dekoratorski
- 6 foliowych kwadratów
- 6 pergaminowych trójkątów o długości 38,1 cm
- tabliczkę do ćwiczeń i arkusze z wzorami
- podpórkę do tabliczki do ćwiczeń


Podczas kursu zapewniamy produkty marki Wilton niezbędne podczas ćwiczeń, czyli lukier kr
ólewski, barwniki, papier pergaminowy, dodatkowe rękawy jednorazowe (wg potrzeby).

Każde stanowisko pracy wyposażone jest m. in. w:
- szpatuły do dekoracji
- zatyczki do tylek
- stojaki na worek
- couplery

Po ukończeniu kursu każdy uczestnik otrzymuje certyfikat wydany przez firmę Wilton

Ilość miejsc jest ograniczona

Pytania i zapisy prosimy kierować pod
numer telefonu 606 569 029
lub na e-maila biuro@fabrykacukiernika.pl

Dane do wpłaty:


Numer rachunku: PKO SA 40 1240 3422 1111 0010 1313 9992
Nazwa odbiorcy: Global Sp. z o.o.
Adres odbiorcy: ul. Długosza 55, 91-088 Ł
ódź
Tytułem przelewu: Kurs 21.03.17

 

serdecznie zapraszamy :) 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


  • Modecor
  • Schneider
  • Braun
  • Rose Decor
  • Master Martini
  • Wilton
  • Prospona
  • Fackelmann
  • Food Colours
  • Tescoma
  • Dekorpol
  • Alfatec
  • Bakels
  • P&J
  • CMP Paris
  • Mason Cash
  • Dekoback
  • Miniowe Formy 3D
  • Szablony Kulinarne
  • Scrap Cooking
  • Ibili
W tej chwili brak produktu
Ładowanie...

Ważne: strona wykorzystuje pliki cookies. W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies, oznacza że będą one zamieszczone w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszejPolityka cookies

Zamknij
Instagram
Facebook