Efekt śniegu (zamszu) na bazie masła kakaowego.
Stosowany do dekoracji powłok tortów, tortów lodowych, deserów mrożonych, lodów, musów, monoporcji, kremu maślanego, śmietany, mas cukrowych, czekolady.
Stworzony na bazie barwników nieazowych (AZO Free) oraz naturalnych.
Smak białej czekolady.
Pojemność 250ml.
Aby uzyskać pożądaną konsystencję zagrzać równomiernie pojemnik w kąpieli wodnej aby rozpuścić masło kakaowe a następnie wstrząsnąć.
Pamiętać aby nie przekroczyć temperatury 35oC
Jeśli kulka swobodnie przemieszcza się w masie można rozpocząć aplikację produktu.
Produkt nanosić na dobrze schłodzone powierzchnie z odległości ok. 25 cm pod wyciągiem lub odpowiednią osłoną. Zamsz można nakładać warstwami. Przed nałożeniem kolejnej warstwy pozostawić do wyschnięcia.
Po zakończonej pracy tort lub dekorację należy niezwłocznie wstawić do lodówki.
Węglan wapnia E170
Gaz pędny: EE943a, E943b, E944