Wystarczy rozwałkować ciasto francuskie lub drożdżowe na płat o grubości 1 cm, a następnie przejechać po nim wałkiem. W ten sposób uzyskamy paski o szerokości od 3 do 6,5 cm. Wałek posiada 4 okrągłe "noże" których rozstaw ustawiany jest przy pomocy sprężyny i zapadek w rączce wałka.
Na rączce wałka znajduje się skala, dzięki której w łatwy sposób ustawiamy szerokość roboczą noży.
Taki pasek można wypełnić makiem, dżemem, serem lub innym wytrawnym nadzieniem, zwinąć i mamy gotową roladkę, rulonik. Wystarczy dosłownie chwila i domowy pyszny rulonik jest gotowy. Teraz wystarczy go tylko upiec w piekarniku, by już po kilku minutach cieszyć się zapachem i smakiem prawdziwego domowego wypieku.
Można myć w zmywarce.
Materiał: tworzywo sztuczne
Długość całkowita: 45 cm