Kurs Dekorowanie kremem maślanym 12.06.18
Opis produktu
Kurs dekorowanie ciast, tortów i babeczek kremem maślanym
Wilton
12 czerwiec 2018 (wtorek)
Szkolenie
poprowadzi certyfikowany instruktor marki Wilton.
Podczas
kursu nauczysz się:
-
przygotować krem, barwić na dowolne kolory i dobierać odpowiednią
konsystencję
-
napełniać i używać rękawy cukiernicze (zarówno z adapterem jak
i bez)
-
rozpoznawać rodzaje tylek i ich zastosowania
-
podstawowych technik dekoracji: gwiazdka, rozetka, fala, pętelka,
duża rozetka, świderek
-
napełniać, obkładać kremem i dekorować babeczki
-
jak upiec ciasto idealne do przygotowania tortu i jak uniknąć
najczęściej popełnianych błędów
-
przekrawać, poziomować i obkładać kremem ciasto i wygładzać
jego strukturę
-
wykonywać z kremu: kropki, linie, proste dekoracyjne obrzeża
(obwódka, zygzak, prosta falbanka, muszelka, koralik), litery
(drukowane i pisane) oraz inne kształty (liście, trawa)
-
wykonywać sześć różnych kwiatów z kremu: kwiatek gwiazdka,
zakręcony kwiatek, stokrotka, słonecznik, cynia, róża wstążkowa
-
przenosić rysunek na powierzchnię ciasta
-
i dużo więcej!
Podczas kursu dostajesz od nas pudełko
startowe, które zawiera:
-12
tylek: bismarck 230, Drop Flower 2D, gwiazdka 1M, 18, 21 ,
specjalistyczna 233, do płatków 104, okrągła 1, 3, 12, do liści
352
- 4 przejściówki (couplery)
-
12 jednorazowych worków cukierniczych
-
15 pergaminowych trójkątów o długości 30,4 cm
- wygiętą szpatułkę do dekoracji o długości 22,8 cm
-
pędzelek dekoracyjny
-
gwóźdź do kwiatów
-
12 naklejek do róży
-
tabliczkę do ćwiczeń z wzorami
-
podpórkę do tabliczki do ćwiczeń
Zapewniamy
produkty marki Wilton niezbędne podczas ćwiczeń, czyli gotowe
kremy do dekoracji, barwniki, Piping Gel oraz dodatkowe rękawy
jednorazowe (wg potrzeby).
Do dyspozycji uczestników
przygotowaliśmy też: babeczki do dekoracji, ciasto o średnicy 20,3
cm, nadzienie do ciasta oraz kruche ciasteczka do dekoracji.
Każde
stanowisko jest w pełni przygotowane i wyposażone
m.
inn. w:
- talerz obrotowy
- Cake Lifter
- szpatuły do
dekoracji
- zatyczki do tylek
- zaciski do rękawów
Szkolenie odbędzie się w siedzibie naszej firmy Global sp. z o.o. w Łodzi, Długosza 55
Czas
trwania 8 godzin
8.00 - 16.00
w przerwie zapraszamy na lunch
Zapewniamy wszystkie potrzebne narzędzia i materiały podczas pracy
Uczestnik otrzymuje certyfikat ukończenia kursu oraz fartuszek cukierniczy
Cena
500 zł (brutto)
Pytania
i zapisy prosimy kierować pod
numer telefonu 606 569 029
lub
na e-maila biuro@fabrykacukiernika.pl
Dane do wpłaty:
Numer
rachunku: PKO SA 40 1240 3422 1111 0010 1313 9992
Nazwa
odbiorcy: Global Sp. z o.o.
Adres odbiorcy: ul. Długosza 55,
91-088 Łódź
Tytułem przelewu: Kurs Dekorowanie kremem maślanym
- Wilton
Kursy
prowadzone są w grupach minimum 6 osobowych. Zastrzegamy sobie
możliwość odwołania kursu w przypadku zgłoszenia się mniejszej
ilości kandydatów. W takim wypadku zwracamy cały koszt kursu.
Serdecznie
ZAPRASZAMY