Kurs Dekorowanie kremem maślanym 25.09.17

Kup teraz
Produkt jest: Dostępny Nr produktu:

Opis produktu

Kurs dekorowanie ciast, tortów i babeczek kremem maślanym

Wilton

 

Kurs odbędzie się w siedzibie firmy Global sp. z o.o. w Łodzi, Długosza 55 

 25 września 2017 (poniedziałek)
 

 Czas trwania 8 godzin

9.00 - 17.00

   w międzyczasie przerwa na obiad 


szkolenie poprowadzi certyfikowany instruktor marki Wilton.

 
Podczas kursu nauczysz się:


- przygotować krem, barwić na dowolne kolory i dobierać odpowiednią konsystencję


- napełniać i używać rękawy cukiernicze (zarówno z adapterem  jak i bez)


- rozpoznawać rodzaje tylek i ich zastosowania

 
- podstawowych technik dekoracji: gwiazdka, rozetka, fala, pętelka, duża rozetka, świderek


- napełniać, obkładać kremem i dekorować babeczki


- jak upiec ciasto idealne do przygotowania tortu i jak uniknąć najczęściej popełnianych błędów

 
- przekrawać, poziomować i obkładać kremem ciasto i wygładzać jego strukturę


- wykonywać z kremu: kropki, linie, proste dekoracyjne obrzeża (obwódka, zygzak, prosta falbanka, muszelka, koralik), litery (drukowane i pisane) oraz inne kształty (liście, trawa)


- wykonywać sześć różnych kwiatów z kremu: kwiatek gwiazdka, zakręcony kwiatek, stokrotka, słonecznik, cynia, róża wstążkowa

 
- przenosić rysunek na powierzchnię ciasta


- i dużo więcej! 

Podczas kursu dostajesz od nas pudełko startowe, które zawiera:


-12 tylek: bismarck 230, Drop Flower 2D, gwiazdka 1M, 18, 21 , specjalistyczna 233, do płatków 104, okrągła 1, 3, 12, do liści 352 

- 4 przejściówki (couplery)


- 12 jednorazowych worków cukierniczych

 
- 15 pergaminowych trójkątów o długości 30,4 cm 

- wygiętą szpatułkę do dekoracji o długości 22,8 cm


- pędzelek dekoracyjny


- gwóźdź do kwiatów


- 12 naklejek do róży

 
- tabliczkę do ćwiczeń z wzorami


- podpórkę do tabliczki do ćwiczeń



Zapewniamy produkty marki Wilton niezbędne podczas ćwiczeń, czyli gotowe kremy do dekoracji, barwniki, Piping Gel oraz dodatkowe rękawy jednorazowe (wg potrzeby). 
Do dyspozycji uczestników przygotowaliśmy też: babeczki do dekoracji, ciasto o średnicy 20,3 cm, nadzienie do ciasta oraz kruche ciasteczka do dekoracji. 

Każde stanowisko jest w pełni przygotowane i wyposażone

m. inn. w:
- talerz obrotowy 
- Cake Lifter 
- szpatuły do dekoracji 
- zatyczki do tylek 
- zaciski do rękawów 


Po ukończeniu kursu każdy uczestnik otrzymuje certyfikat wydawany przez firmę Wilton oraz fartuszek z logo fabrykicukiernika.pl


 

Kursy prowadzone są w grupach minimum 6 osobowych. Zastrzegamy sobie możliwość odwołania kursu w przypadku zgłoszenia się mniejszej ilości kandydatów. W takim wypadku zwracamy cały koszt kursu. 


 

Pytania i zapisy prosimy kierować pod
numer telefonu 606 569 029
lub na e-maila biuro@fabrykacukiernika.pl


Dane do wpłaty:


Numer rachunku: PKO SA 40 1240 3422 1111 0010 1313 9992
Nazwa odbiorcy: Global Sp. z o.o.
Adres odbiorcy: ul. Długosza 55, 91-088 Łódź
Tytułem przelewu: Dekorowanie tortu kremem maślanym - Wilton


ZAPRASZAMY




Nie zostało nic kupione wraz z tym produktem.
  • Modecor
  • Schneider
  • Braun
  • Rose Decor
  • Master Martini
  • Wilton
  • Prospona
  • Lesaffre
  • Komplet Polska
  • Credin
  • Fackelmann
  • Food Colours
  • Tescoma
  • CSM
  • Libella
  • Dekorpol
  • Alfatec
  • Bakels
  • Grados
  • P&J
  • CMP Paris
  • Mason Cash
  • Dekoback
  • Dijo
  • Miniowe Formy 3D
  • Szablony Kulinarne
W tej chwili brak produktu
Ładowanie...

Ważne: strona wykorzystuje pliki cookies. W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies, oznacza że będą one zamieszczone w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszejPolityka cookies

Zamknij
Instagram
Facebook