Żel - glazura przezroczysta w proszku 220g

Kup teraz
Produkt jest: Dostępny Nr produktu: 4606

Opis produktu

 Mieszanka do przygotowania glazury lustrzanej na tort, przezroczysta. Nadaje połysku masie i kremowi, który znajduje się pod nią.

Jednym z najpopularniejszych od kilku sezonów sposobów dekoracji wypieków jest pokrycie ich polewą lustrzaną. Takie wypieki są bardzo eleganckie i tak efektowne, że nie wymagają żadnych dodatkowych dekoracji.
Polewa lustrzana daje idealnie gładką i błyszczącą powierzchnię, jest przy tym miękka i łatwo poddaje się krojeniu. Polewą można również dekorować desery: musy, kremy czy panna cottę.

Sposób użycia:
Ciasto lub deser schłodź w lodówce, lub jeszcze lepiej w zamrażalniku. Jeśli ciasto jest obłożone kremem musi mieć idealnie wygładzoną powierzchnię.
Odmierz 400 ml wody i połącz w garnku z całym opakowaniem mieszanki do polewy lustrzanej. Wymieszaj bardzo dokładnie, tak by nie było żadnych grudek. Mieszankę doprowadź do wrzenia i gotuj przez 30 sekund.
Dodaj kolejne 200 ml wody i wszystko razem wymieszaj, najlepiej przy pomocy miksera.
Wyjmij ciasto z zamrażalnika i ustaw je na niedużym podwyższeniu. Pod spód podłóż tacę wyłożoną folią lub papierem do pieczenia.
Przy pomocy termometru cukierniczego sprawdź jaką temperaturę ma polewa. Idealna temperatura to 35°C. Polewa chłodniejsza będzie za szybko zastygać i nie da idealnie gładkiej powierzchni.
Polewę wylewaj zaczynając od środka, powoli przechodząc do brzegów. Powinna swobodnie spłynąć pokrywając całe boki ciasta.
Gdy polewa zastygnie ostrym nożem odetnij jej nadmiar u spodu. Ciasto wstaw do lodówki na 2 - 3 godziny, aby polewa całkowicie zastygła.

Składniki: cukier, modyfikowana skrobia, regulatory kwasowości: E331iii, substancje zagęszczające: E407, E410. Może zawierać orzechy, gluten, jajka, mleko, ziarno sezamu, łubin i soję.

Wartość odżywcza w 100 g: wartość energetyczna 1682 kJ/396 kcal, tłuszcze 0,4 g (w tym nasycone kwasy tłuszczowe < 0,1 g), węglowodany 97,6 g (w tym cukry 87,4 g), błonnik 0 g, białka 0,5 g, sól 0,78 g

Kraj produkcji: Francja
Termin przydatności do spożycia: 6 miesięcy od daty zakupu


  • Modecor
  • Schneider
  • Braun
  • Rose Decor
  • Master Martini
  • Wilton
  • Prospona
  • Fackelmann
  • Food Colours
  • Tescoma
  • Dekorpol
  • Alfatec
  • Bakels
  • P&J
  • CMP Paris
  • Mason Cash
  • Dekoback
  • Miniowe Formy 3D
  • Szablony Kulinarne
  • Scrap Cooking
  • Ibili
  • Batavia
  • Kandy
  • Fabrykacukiernika.pl
W tej chwili brak produktu
Ładowanie...

Ważne: strona wykorzystuje pliki cookies. W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies, oznacza że będą one zamieszczone w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszejPolityka cookies

Zamknij
Instagram
Facebook