Kurs – tworzenie dekoracji z papieru jadalnego
Zapraszamy na kolejne szkolenie, które odbędzie się w siedzibie naszej firmy Global sp. z o.o. w Łodzi
15 listopada 2016r. (wtorek)
Tematem szkolenia będą dekoracje z papieru jadalnego.
Kurs poprowadzi Pani Beata Tomasiewicz z Pracowni Tortów Artystycznych Petite Pivoine
Podczas szkolenia będziemy uczyć rozmaitych technik pracy z papierem jadalnym, za pomocą którego można stworzyć w krótkim czasie delikatne i eleganckie dekoracje.
Będziemy tworzyć koronki ozdabiające boki tortu jak i kwiaty mocowane na drucikach.
Poznamy
techniki malowania papieru jadalnego na sucho i mokro. Na koniec
każdy z uczestników ozdobi tort własnoręcznie przygotowanymi
dekoracjami.
Plan pracy
1. Wstęp teoretyczny: techniki pracy z papierem
jadalnym:
- nożyczki
- dziurkacze
- zachowanie papieru pod
wpływem wody, alkoholu, oleju, pary wodnej
- malowanie na sucho
-
malowanie na mokro
2. Modelowanie kwiatów z papieru
jadalnego na drucikach florystycznych, następnie malowanie
kwiatów
3. Wykonanie dekoracji na bok tortu
4.Mocowanie (klejenie) falbanek i mocowanie kwiatów na torcie
5.Malowanie falbanek
6. Wycięcie listków i płatków
kwiatów
7. Pomalowanie fragmentów kwiatów
8.Klejenie kwiatów i umieszczenie ich na atrapie tortu
Czas trwania 8 godzin
8.00 - 16.00
w
międzyczasie przerwa na lunch
zapewniamy wszystkie potrzebne
narzędzia i materiały podczas pracy
Ilość miejsc jest
ograniczona
Zapytania
i zapisy prosimy kierować pod
numer telefonu 606 569 029
lub
na e-maila biuro@fabrykacukiernika.pl
Dane
do wpłaty:
Numer rachunku: PKO SA 40 1240 3422 1111 0010 1313
9992
Nazwa odbiorcy: Global Sp. z o.o.
Adres odbiorcy: ul.
Długosza 55, 91-088 Łódź
Tytułem przelewu: Kurs 15.11.16
ZAPRASZAMY