KURS TWORZENIA KWIATÓW I DEKORACJI Z LUKRU
KRÓLEWSKIEGO Kurs odbędzie się w siedzibie naszej firmy Global Sp. z o.o. W Łodzi ul. Długosza 55 7 lutego 2017r. (wtorek) Czas trwania 8 godzin 8.00-16.00 w przerwie zapraszamy na lunch koszt 450 zł brutto szkolenie
poprowadzi certyfikowany instruktor marki Wilton - podstawowej wiedzy o kolorach używanych w
cukiernictwie ratek, fiołek, lilia, poinsecja Podczas kursu dostajesz od nas pudełko startowe, które zawiera: - formówkę do suszenia kwiatów - szpatułę trójkątną
wygiętą o długości 22,8 cm - 2 zestawy do lilii - 6 zestawów pręcików do lilii Ilość miejsc jest ograniczona serdecznie
zapraszamy :)
Podczas kursu nauczysz się:
- przygotowania lukru królewskiego
- barwienia lukru przy pomocy barwników Wiltona
- przygotowania rożków z pergaminowych trójkątów z couplerem i bez
- tworzenia różnych typów kwiatów i stosowania ich w przyszłych projektach:
pączek róży, rozwinięty pączek róży, róża Wiltona, b
- podstawy tworzenia dekoracji kwiatowych na cieście (wielkość i proporcje,
kształt , równowaga, symetria, asymetria)
- Brush Embroidery
- wykonywać aplikacje z lukru królewskiego: Cornelli Lace, płatek, kwiatek,
łodyżki, liście
- wykorzystywać paletę kolorów i wzorów na cieście
- tworzyć dekoracyjne obrzeża na cieście: odwrócona muszelka, lina, klasyczna
falbanka i wiele innych dekoracyjnych technik np. plecionka
- 12 tylek: do liści 366; do płatków 59s;
okrągła 12; otwarta gwiazdka 21; do plecionki 47; do liści 352; do płatków 104
(2 szt.); otwarta gwiazdka 14; okrągła 3,2,1
- 12 jednorazowych rękawów cukierniczych o długości 30,4 cm
- foremkę do bratka
- 3 przejściówki Twist Quick Decorating Couplers
- gwóźdź do kwiatków
- 12 naklejek do kwiatów
- pędzelek dekoratorski
- 6 foliowych kwadratów
- 6 pergaminowych trójkątów o długości 38,1 cm
- tabliczkę do ćwiczeń i arkusze z wzorami
- podpórkę do tabliczki do ćwiczeń
Podczas kursu zapewniamy produkty marki Wilton niezbędne podczas ćwiczeń, czyli
lukier królewski, barwniki, papier pergaminowy, dodatkowe
rękawy jednorazowe (wg potrzeby).
Każde stanowisko pracy wyposażone jest m. in. w:
- szpatuły do dekoracji
- zatyczki do tylek
- stojaki na worek
- couplery
Po ukończeniu kursu każdy uczestnik otrzymuje certyfikat wydany przez firmę
Wilton
Pytania i zapisy prosimy kierować pod
numer telefonu 606 569 029
lub na e-maila biuro@fabrykacukiernika.pl
Dane do wpłaty:
Numer rachunku: PKO SA 40 1240 3422 1111 0010 1313 9992
Nazwa odbiorcy: Global Sp. z o.o.
Adres odbiorcy: ul. Długosza 55, 91-088 Łódź
Tytułem przelewu: Kurs 07.02.17