KURS TWORZENIA DEKORACJI
Z MASY CUKROWEJ FONDANT I GUM PASTE
Kurs odbędzie się w siedzibie naszej firmy
Global Sp. z o.o w Łodzi ul. Długosza 55
7 marzec 2017 (wtorek)
Czas trwania 8 godzin
9.00-17.00
w przerwie zapraszamy na lunch
szkolenie poprowadzi certyfikowany instruktor marki Wilton
Koszt szkolenia 450 zł brutto
Podczas kursu nauczysz się:
· przygotowania masy Gum Paste i Fondant (różnice, zastosowanie, przygotowywanie mieszanki)
· techniki barwienia mas
· przygotowania kleju Gum Glue
· jak pokryć ciasto masą Fondant
· wykonywania dekoracji trójwymiarowych: kokarda, mała kokardka, quilling, płaska kokardka
· wykonywania kwiatów: goździka, stokrotki, chryzantemy, róży, pączków róży, kalii, falbankowej róży
· wykonywania dodatków do kwiatów: liście, kielichy
· wykonywania innych ozdób, np. ozdobna obwódka, obwódka z kulek, dekoracje warstwowe, inkrustacje,
falbanki/warstwowe falbanki
· malowania na masie Fondant
Podczas kursu dostajesz od nas pudełko startowe, które zawiera:
· wałek do Fondantu o długości 22,8 cm z fioletowymi i różowymi pierścieniami
· foremka do falbanki
· dwuczęściowy komplet foremek do chryzantemy
· pięcioczęściowy komplet foremek do róży
· cienka gąbka do formowania
· gruba gąbka do formowania
· pędzelek dekoratorski
· narzędzie dekoratorskie
· narzędzie dekoratorskie z kulką
· narzędzie dekoratorskie do żyłkowania
· trzyczęściowy zestaw okrągłych foremek
· woreczek z pojemnikiem Dust-N-Store do posypywania
· cukrem lub skrobią
· tabliczka do ćwiczeń
· trzy małe formówki do kwiatów
· formówka do kalii
· foremka do kalii
Podczas kursu zapewniamy produkty marki Wilton niezbędne podczas ćwiczeń, czyli masę Fondant, masę Gum
Paste oraz barwniki.
Każde stanowisko jest wyposażone m. in. w:
· podkładki pomocnicze
· szpatułki
· matę do wałkowania Roll-N-Cut
· paletę do malowania
· pędzelki dekoratorskie
Po ukończeniu kursu każdy uczestnik otrzyma
certyfikat wydany przez firmę Wilton
Ilość miejsc jest ograniczona
Pytania i zapisy prosimy kierować pod
numer telefonu 606 569 029
lub na e-maila biuro@fabrykacukiernika.pl
Dane do wpłaty:
Numer rachunku: PKO SA 40 1240 3422 1111 0010 1313 9992
Nazwa odbiorcy: Global Sp. z o.o.
Adres odbiorcy: ul. Długosza 55, 91-088 Łódź
Tytułem przelewu: Kurs 7.03.17
serdecznie zapraszamy :)