Kurs – ABC Makaroników
Kurs odbędzie się w siedzibie firmy Global sp. z o.o. w Łodzi
20 czerwca 2017r (wtorek)
Czas trwania 8.00-16.00 (około 8 godzin)
w międzyczasie zapraszamy na obiad
cena 480 zł (brutto)
Prowadzący:
Maciej Wiśniewski - makaroniki
Szef cukierni w znanej warszawskiej firmie cateringowej „Bracia Wiśniewscy”.
Specjalizuje się w monoporcjach, deserach cateringowych, a także tortach i pralinach.
Marcin Hruszka - nadzienia do makaroników
Technolog w firmie Master Martini.
Makaroniki –
małe, lekkie ciasteczka migdałowe, które zawładnęły
światem. Różnorodne pod względem smaków i kolorów.
Podczas szkolenia dowiesz się:
Jak przygotować ciasto na makaroniki. Jaka mąka na makaroniki.
Jakie warunki są niezbędne do tego aby makaroniki miały idealny kształt, wygląd i smak.
Jak barwić ciasto.
Jak wypiekać – beza włoska i beza francuska. Suszyć czy nie suszyć przed upieczeniem. W jakiej temperaturze wypiekać i jak długo.
Jak przygotować nadzienia łączące makaroniki na bazie produktów firmy Master Martini.
Jak składać makaroniki.
Podczas kursu zapewniamy stanowiska pracy wyposażone w potrzebny sprzęt, materiały i surowce oraz kawę, herbatę, napoje i ciasteczka.
Każdy z uczestników otrzymuje
od nas fartuch z logo fabrykicukiernika na własność oraz własnoręcznie zrobione makaroniki.
Ilość
miejsc jest ograniczona
Pytania
i zapisy prosimy kierować pod
numer telefonu 606 569 029
lub
na maila biuro@fabrykacukiernika.pl
Dane
do wpłaty:
Numer
rachunku: PKO SA 40 1240 3422
1111 0010 1313 9992
Nazwa odbiorcy: Global Sp. z o.o.
Adres odbiorcy: ul. Długosza 55, 91-088 Łódź
Tytuł przelewu: Kurs 20.06.17
ZAPRASZAMY