Opis produktu
Galaretka krystaliczna smak truskawka-wanilia.
Galaretka w proszku na 500 ml wody.
Cechy produktu
Przezroczysta. Eksponuje owoce.
Do serników na zimno i białych mas.
Masa netto: 77 g
Sposób przygotowania
Zagotuj wodę i odmierz 500 ml.
Zawartość torebki wsyp do wody i dokładnie wymieszaj, aż do rozpuszczenia (nie gotuj).
Galaretkę wlej do salaterek i po wystudzeniu wstaw do lodówki do stężenia. Możesz też zalać owoce wystudzoną galaretką.
W czasie upałów oraz by uzyskać kostki użyj mniej wody.
Pamiętaj, że świeże owoce kiwi i ananasa uniemożliwiają tężenie galaretki.
Składniki:
cukier, żelatyna, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), aromaty.
Możliwa obecność GLUTENU i MLEKA.
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Energia 221 kj / 52 kcal
Tłuszcze 0g
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone 0g
Węglowodany 11g
w tym cukry 11g
Białko 1,7g
Sól 0,01g
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przepis na Sernik na zimno z galaretką krystaliczną i truskawkami
Składniki:
800ml wody
3 Galaretki Krystaliczne o smaku truskawka-wanilia
70 g okrągłych biszkoptów (ok. 14 szt)
250 ml schłodzonej śmietanki 30% tł.
1 kg twarogu z wiaderka i 120 g przesianego cukru pudru (lub 700-800 g serka homogenizowanego o smaku waniliowym)
10-12 truskawek
Okrągła forma o średnicy 24 cm
Sposób przygotowania:
Galaretka do dekoracji: zagotuj wodę i odmierz 500ml. Wsyp jedną Galaretkę Krystaliczną i mieszaj do całkowitego rozpuszczenia. Wystudź i odstaw do lekkiego stężenia.
Sernik: Dno formy wyłóż biszkoptami. Zagotuj wodę i odmierz 300 ml. Wsyp dwie Galaretki Krystaliczne i mieszaj do całkowitego rozpuszczenia. Odstaw do wystudzenia.
Twaróg z cukrem (lub serki) zmiksuj. Stopniowo wlewaj wystudzoną galaretkę aż do połączenia składników. Dobrze schłodzoną śmietankę ubij mikserem i dodawaj porcjami do masy sernikowej. Dokładnie wymieszaj mikserem (masę przygotowaną na serkach przed wylaniem do formy odstaw na 5 min do lodówki). Całość przelej do formy i odstaw do lodówki na 2-3 godz. Wyjmij sernik z lodówki. Ułóż na nim połówki lub plasterki truskawek i zalej lekko tężejącą galaretką. Sernik wstaw do lodówki do stężenia galaretki.
Każdym produktem firma Dr. Oetker udowadnia swoje motto „Jakość przepisem na sukces”. Staramy się, aby informacje produktowe były właściwe, niemniej jednak może się zdarzyć, że skład, wartości odżywcze oraz obecność alergenów w naszych wyrobach mogą ulec zmianie. Rekomendujemy, aby każdorazowo sprawdzić etykietę produktową na fizycznym opakowaniu przed jego konsumpcją.