Masa Pettinice Pink
Do modelowania, dekoracji oraz powlekania ciast i tortów.
Opakowanie 1kg.
Sposób użycia:
Należy:
- zanurzyć ręce w cukrze pudrze, aby ułatwić pracę z produktem
- masę lekko uplastycznić poprzez ugniatanie
- wałkować do uzyskania odpowiedniej wielkości plata
- posmarować powierzchnię i boki ciasta cienką warstwą tłustego kremu, która skutecznie zabezpieczy dekoracje przed pochłanianiem wilgoci z wnętrza
- przykryć ciasto rozwałkowaną wcześniej masą
- przyciąć do odpowiedniego wymiaru
Składniki:
cukier, syrop glukozowy, olej roślinny ( z ziaren palmowych, rzepakowy, kokosowy), woda, substancja utrzymująca wilgoć, glicerol, substancja zagęszczająca E466, emulgator E471, regulator kwasowości, kwas cytrynowy, maltodekstryna, wanilina, barwnik E120
Przechowywanie: