Po aplikacji Pisaki szybko zastygają, dlatego szczególnie polecamy je do dekorowania pierniczków i ciasteczek.
Zastosowanie
Nasze pisaki to prosty i szybki sposób na efektowną dekorację ciasteczek, pierniczków i ciast. Niezastąpione przy wykonywaniu napisów na tortach.
Cechy produktu
4 smaki: czekolady deserowej, mlecznej, białej i karmelowy.
Masa netto: 76 g (4 tubki po 19 g)
Sposób użycia
Przed otwarciem tubkę delikatnie ugniatać palcami przez ok. 1 min dla uzyskania jednolitej struktury masy.
Stosować tylko na suchą i zastygłą powierznię.
Po udekorowaniu każde ciasteczko osobno odstawić na kilka godzin do zastygnięcia dekoracji.
Po otwarciu zużyć w ciągu 30 dni.
UWAGA: nie kłaść ciasteczek jedno na drugim! W zależności od dekorowanej powierzchni pisaki po zastygnięciu mogą być nadal plastyczne.
Składniki
cukier, woda, oleje roślinne (palmowy i rzepakowy), syrop glukozowy, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, skrobie modyfikowane, cukier karmelizowany,barwniki (karmel, karoteny), aromaty (zawierają MLEKO), emulgatory (monostearynian polioksyetylenosorbitolu, lecytyny słonecznikowe), substancja konserwująca (sorbinian potasu), regulator kwasowości (kwas cytrynowy), substancja zagęszczająca (pektyny).
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Energia 1597 kj / 378 kcal
Tłuszcze 7,6g
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone 3g
Węglowodany 76g
w tym cukry 72g
Białko 0,9g
Sól 0,06g
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Nie przechowywać w lodówce!
Każdym produktem firma Dr. Oetker udowadnia swoje motto „Jakość przepisem na sukces”. Staramy się, aby informacje produktowe były właściwe, niemniej jednak może się zdarzyć, że skład, wartości odżywcze oraz obecność alergenów w naszych wyrobach mogą ulec zmianie. Rekomendujemy, aby każdorazowo sprawdzić etykietę produktową na fizycznym opakowaniu przed jego konsumpcją.