Opis produktu
Polewa smak białej czekolady.
Baw się i dekoruj z fantazją swoje wypieki pyszną polewą Dr. Oetkera.
Cechy produktu
Bez utwardzonych tłuszczów.
Masa netto: 100 g
Sposób przygotowania
Kąpiel wodna
Torebkę zanurzyć w gorącej, ale nie wrzącej wodzie (temp. ok. +75°C) na ok. 5 min, do momentu rozpuszczenia polewy.
Chwytając przez ściereczkę, wyjąć torebkę z naczynia i kilkakrotnie ugnieść, by wyrównać strukturę polewy. Odciąć róg opakowania.
Polewę rozprowadzić na wystudzonym cieście. Niewykorzystaną polewę można schłodzić i przechować do ponownego użycia.
Kuchenka mikrofalowa
Torebkę umieścić pionowo w kuchence mikrofalowej, ustawionej na maksymalnie 360 W i podgrzewać przez ok. 1 min. Polewa jest gotowa do użycia, gdy jest płynna. W razie potrzeby czynność powtórzyć. (W zależności od kuchenki mikrofalowej czas podgrzewania może być różny).
Uwaga! Produkt może być gorący. Otwartej torebki z polewą nie należy podgrzewać w mikrofalówce.
Składniki
cukier, oleje roślinne (palmowy oraz z nasion shea), MLEKO odtłuszczone w proszku, tłuszcz kakaowy, emulgator (lecytyny), aromat.
Mozliwa obecność ORZECHÓW LASKOWYCH.
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Energia 2552 kj / 615 kcal
Tłuszcze 43,5g
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone 26,9g
Węglowodany 52,6g
w tym cukry 52,5g
Białko 2,8g
Sól 0,1g
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Każdym produktem firma Dr. Oetker udowadnia swoje motto „Jakość przepisem na sukces”. Staramy się, aby informacje produktowe były właściwe, niemniej jednak może się zdarzyć, że skład, wartości odżywcze oraz obecność alergenów w naszych wyrobach mogą ulec zmianie. Rekomendujemy, aby każdorazowo sprawdzić etykietę produktową na fizycznym opakowaniu przed jego konsumpcją.