Kurs Dekorowanie kremem maślanym 08.01.18 500,00 zł
Kurs Dekorowanie kremem maślanym 08.01.18
Kurs dekorowanie ciast, tortów i babeczek kremem maślanym  Wilton 8 styczeń 2018 (poniedziałek) Szkolenie poprowadzi certyfikowany instruktor marki Wilton. Podczas kursu nauczysz się: - przygotować krem, barwić na dowolne kolory i dobierać odpowiednią konsystencję - napełniać i używać rękawy cukiernicze (zarówno z adapterem jak i bez) - rozpoznawać rodzaje tylek i ich zastosowania - podstawowych technik dekoracji: gwiazdka, rozetka, fala, pętelka, duża rozetka, świderek - napełniać, obkładać kremem i dekorować babeczki - jak upiec ciasto idealne do przygotowania tortu i jak uniknąć najczęściej popełnianych błędów - przekrawać, poziomować i obkładać kremem ciasto i wygładzać jego strukturę - wykonywać z kremu: kropki, linie, proste dekoracyjne obrzeża (obwódka, zygzak, prosta falbanka, muszelka, koralik), litery (drukowane i pisane) oraz inne kształty (liście, trawa) - wykonywać sześć różnych kwiatów z kremu: kwiatek gwiazdka, zakręcony kwiatek, stokrotka, słonecznik, cynia, róża wstążkowa - przenosić rysunek na powierzchnię ciasta - i dużo więcej!Podczas kursu dostajesz od nas pudełko startowe, które zawiera: -12 tylek: bismarck 230, Drop Flower 2D, gwiazdka 1M, 18, 21 , specjalistyczna 233, do płatków 104, okrągła 1, 3, 12, do liści 352 - 4 przejściówki (couplery) - 12 jednorazowych worków cukierniczych - 15 pergaminowych trójkątów o długości 30,4 cm - wygiętą szpatułkę do dekoracji o długości 22,8 cm - pędzelek dekoracyjny - gwóźdź do kwiatów - 12 naklejek do róży - tabliczkę do ćwiczeń z wzorami - podpórkę do tabliczki do ćwiczeń    Zapewniamy produkty marki Wilton niezbędne podczas ćwiczeń, czyli gotowe kremy do dekoracji, barwniki, Piping Gel oraz dodatkowe rękawy jednorazowe (wg potrzeby).Do dyspozycji uczestników przygotowaliśmy też: babeczki do dekoracji, ciasto o średnicy 20,3 cm, nadzienie do ciasta oraz kruche ciasteczka do dekoracji.Każde stanowisko jest w pełni przygotowane i wyposażone m. inn. w:- talerz obrotowy- Cake Lifter- szpatuły do dekoracji- zatyczki do tylek- zaciski do rękawów Szkolenie odbędzie się w siedzibie naszej firmy Global sp. z o.o. w Łodzi, Długosza 55 Czas trwania 8 godzin8.00 - 16.00 w przerwie zapraszamy na lunch Zapewniamy wszystkie potrzebne narzędzia i materiały podczas pracy Uczestnik otrzymuje certyfikat ukończenia kursu oraz fartuszek cukierniczy Cena 500 zł (brutto) Pytania i zapisy prosimy kierować podnumer telefonu 606 569 029lub na e-maila biuro@fabrykacukiernika.plDane do wpłaty:Numer rachunku: PKO SA 40 1240 3422 1111 0010 1313 9992Nazwa odbiorcy: Global Sp. z o.o.Adres odbiorcy: ul. Długosza 55, 91-088 ŁódźTytułem przelewu: Kurs Dekorowanie kremem maślanym - Wilton Kursy prowadzone są w grupach minimum 6 osobowych. Zastrzegamy sobie możliwość odwołania kursu w przypadku zgłoszenia się mniejszej ilości kandydatów. W takim wypadku zwracamy cały koszt kursu. Serdecznie ZAPRASZAMY  
Do koszyka
Kurs Malowanie na lukrowanych pierniczkach 14.03.18 550,00 zł
Kurs Malowanie na lukrowanych pierniczkach 14.03.18
  Szkolenie z malowania po lukrowanych pierniczkach 14 marca 2018 (środa) Szkolenie dla osób średnio zaawansowanych w zakresie dekorowania ciasteczek lukrem królewskim, które chciałyby rozszerzyć swoje umiejętności o malowanie barwnikami spożywczymi. W trakcie kursu każdy z uczestników wykona cztery ciasteczka:- portret dziecka malowany na płaskim tle ozdobiony lukrowaną czapeczką i kocykiem (malujemy na gotowym wylukrowanym tle)- orchideę malowaną na uprzednio wylukrowanym kształcie kwiatu, pierniczek ozdobimy też koronką (lukrujemy i malujemy na gotowym tle)- ciasteczko z napisem malowanym barwnikiem i tłem malowanym przy pomocy szablonu i barwników pudrowych (tło będzie lukrowane na szkoleniu)- ciasteczko z napisem lukrowanym i tłem malowanym przy pomocy szablonu i barwników pudrowych (tło będzie lukrowane na szkoleniu)Uczestnicy nauczą się:- jak wyszukać odpowiednie do swojego poziomu umiejętności grafiki i czcionki w sieci- jak przenosić znalezione grafiki i napisy na lukrowane tło- jakich barwników i pędzli używać do malowania po lukrze- jak mieszać kolory- jak malować :) - będziemy to robić krok po kroku i każdy da radę- jak wykonać idealny napis na ciasteczku Szkolenie odbędzie się w siedzibie naszej firmy Global sp. z o.o. w Łodzi, Długosza 55 Czas trwania 8 godzin8.00 – 16.00 Koszt uczestnictwa w kursie to 550zł (na życzenie uczestnik może otrzymać fakturę vat). Warunkiem wpisania na listę jest wpłacenie zadatku w wysokości 200zł. Pozostałą część należy uregulować na szkoleniu.W cenie szkolenia każdy uczestnik otrzyma:- wiedzę, którą usłyszy i zobaczy, ale także wiedzę spisaną w postaci skryptu- w pełni przygotowane stanowisko pracy (nie trzeba zabierać niczego ze sobą)- pakiet startowy do malowania, który zabierze ze sobą do domu (zestaw pędzelków, paletę do mieszania kolorów, worki cukiernicze do lukrowania, ołówek, pudełeczko do zapakowania przygotowanych przez siebie pierniczków, fartuszek)- prezent od Szablony kulinarne- dyplom ukończenia szkolenia- obiad- kawa/herbata i coś słodkiego dostępne przez cały czas szkoleniaZapisy i wszelkie informacje u PiernikoMania na facebooku :) oraz biuro@fabrykacukiernika.pl 606 569 029 Serdecznie Zapraszamy  
Do koszyka
Kurs Kwiaty z lukru królewskiego 11.01.18 450,00 zł
Kurs Kwiaty z lukru królewskiego 11.01.18
KURS TWORZENIA KWIATÓW I DEKORACJI Z LUKRU KRÓLEWSKIEGO WILTON 11 stycznia 2018r. (czwartek)  Szkolenie poprowadzi certyfikowany instruktor marki Wilton      Podczas kursu nauczysz się: - podstawowej wiedzy o kolorach używanych w cukiernictwie - przygotowania lukru królewskiego - barwienia lukru przy pomocy barwników Wiltona - przygotowania rożków z pergaminowych trójkątów z couplerem i bez - tworzenia różnych typów kwiatów i stosowania ich w przyszłych projektach: pączek róży, rozwinięty pączek róży, róża Wiltona, bratek, fiołek, lilia, poinsecja - podstawy tworzenia dekoracji kwiatowych na cieście (wielkość i proporcje, kształt , równowaga, symetria, asymetria) - Brush Embroidery - wykonywać aplikacje z lukru królewskiego: Cornelli Lace, płatek, kwiatek, łodyżki, liście - wykorzystywać paletę kolorów i wzorów na cieście - tworzyć dekoracyjne obrzeża na cieście: odwrócona muszelka, lina, klasyczna falbanka i wiele innych dekoracyjnych technik np. plecionka Podczas kursu dostajesz od nas pudełko startowe, które zawiera: - 12 tylek: do liści 366; do płatków 59s; okrągła 12; otwarta gwiazdka 21; do plecionki 47; do liści 352; do płatków 104 (2 szt.); otwarta gwiazdka 14; okrągła 3,2,1 - 12 jednorazowych rękawów cukierniczych o długości 30,4 cm - formówkę do suszenia kwiatów - szpatułę trójkątną wygiętą o długości 22,8 cm - foremkę do bratka - 2 zestawy do lilii6 zestawów pręcików do lilii - 3 przejściówki Twist Quick Decorating Couplers - gwóźdź do kwiatków - 12 naklejek do kwiatów - pędzelek dekoratorski - 6 foliowych kwadratów - 6 pergaminowych trójkątów o długości 38,1 cm - tabliczkę do ćwiczeń i arkusze z wzorami - podpórkę do tabliczki do ćwiczeń     Podczas kursu zapewniamy produkty marki Wilton niezbędne podczas ćwiczeń, czyli lukier królewski, barwniki, papier pergaminowy, dodatkowe rękawy jednorazowe (wg potrzeby).Każde stanowisko pracy wyposażone jest m. in. w:- szpatuły do dekoracji- zatyczki do tylek- stojaki na worek- couplery Szkolenie odbędzie się w siedzibie naszej firmy Global sp. z o.o. w Łodzi, Długosza 55 Czas trwania 8 godzin9.00 - 17.00 w przerwie zapraszamy na lunch Zapewniamy wszystkie potrzebne narzędzia i materiały podczas pracy Uczestnik otrzymuje certyfikat ukończenia kursu oraz fartuszek cukierniczy Cena 450 zł (brutto) Pytania i zapisy prosimy kierować pod numer telefonu 606 569 029 lub na e-maila biuro@fabrykacukiernika.plDane do wpłaty: Numer rachunku: PKO SA 40 1240 3422 1111 0010 1313 9992 Nazwa odbiorcy: Global Sp. z o.o. Adres odbiorcy: ul. Długosza 55, 91-088 Łódź Tytułem przelewu: Kurs Kwiaty z lukru królewskiego - Wilton Kursy prowadzone są w grupach minimum 6 osobowych. Zastrzegamy sobie możliwość odwołania kursu w przypadku zgłoszenia się mniejszej ilości kandydatów. W takim wypadku zwracamy cały koszt kursu. Serdecznie ZAPRASZAMY  
Do koszyka
Kurs Kwiaty z masy fondant i gum paste 10.01.18 450,00 zł
Kurs Kwiaty z masy fondant i gum paste 10.01.18
KURS TWORZENIA KWIATÓW Z MASY CUKROWEJ FONDANT I GUM PASTE WILTON 10 stycznia 2018r. (środa)   szkolenie poprowadzi certyfikowany instruktor marki Wilton        Podczas kursu nauczysz się: - przygotowania masy Gum Paste i Fondant (różnice, zastosowanie, przygotowywanie mieszanki) - techniki barwienia mas - przygotowania kleju Gum Glue - jak pokryć ciasto masą Fondant - wykonywania dekoracji trójwymiarowych: kokarda, mała kokardka, quilling, płaska kokardka - wykonywania kwiatów: goździka, stokrotki, chryzantemy, róży, pączków róży, kalii, falbankowej róży - wykonywania dodatków do kwiatów: liście, kielichy - wykonywania innych ozdób, np. ozdobna obwódka, obwódka z kulek, dekoracje warstwowe, inkrustacje, falbanki/warstwowe falbanki - malowania na masie FondantPodczas kursu dostajesz od nas pudełko startowe, które zawiera: - wałek do Fondantu o długości 22,8 cm z fioletowymi i różowymi pierścieniami - foremka do falbanki - dwuczęściowy komplet foremek do chryzantemy - pięcioczęściowy komplet foremek do róży - cienka gąbka do formowania - gruba gąbka do formowania - pędzelek dekoratorski - narzędzie dekoratorskie - narzędzie dekoratorskie z kulką - narzędzie dekoratorskie do żyłkowania - trzyczęściowy zestaw okrągłych foremek - woreczek z pojemnikiem Dust-N-Store do posypywania cukrem lub skrobią - tabliczka do ćwiczeń - trzy małe formówki do kwiatów - formówka do kalii - foremka do kalii   Podczas kursu zapewniamy produkty marki Wilton niezbędne podczas ćwiczeń, czyli masę Fondant, masę Gum Paste oraz barwniki.Każde stanowisko jest wyposażone m. in. w: - podkładki pomocnicze - szpatułki - matę do wałkowania Roll-N-Cut - paletę do malowania - pędzelki dekoratorskie   Szkolenie odbędzie się w siedzibie naszej firmy Global sp. z o.o. w Łodzi, Długosza 55 Czas trwania 8 godzin9.00 - 17.00 w przerwie zapraszamy na lunch Zapewniamy wszystkie potrzebne narzędzia i materiały podczas pracy Uczestnik otrzymuje certyfikat ukończenia kursu oraz fartuszek cukierniczy Cena 450 zł (brutto) Pytania i zapisy prosimy kierować pod numer telefonu 606 569 029 lub na e-maila biuro@fabrykacukiernika.plDane do wpłaty: Numer rachunku: PKO SA 40 1240 3422 1111 0010 1313 9992 Nazwa odbiorcy: Global Sp. z o.o. Adres odbiorcy: ul. Długosza 55, 91-088 Łódź Tytułem przelewu: Kurs Kwiaty z masy fondant i gum paste - Wilton Kursy prowadzone są w grupach minimum 6 osobowych. Zastrzegamy sobie możliwość odwołania kursu w przypadku zgłoszenia się mniejszej ilości kandydatów. W takim wypadku zwracamy cały koszt kursu. Serdecznie ZAPRASZAMY  
Do koszyka
Kurs Tort Piesek 3D 24.04.18 850,00 zł
Kurs Tort Piesek 3D 24.04.18
  Kurs tort 3D z ciasta - Piesek 24 kwiecień 2018r. (wtorek) Szkolenie z podstaw tworzenia tortów 3D. Praca na prawdziwym, w całości jadalnym torcie. Poziom szkolenia celowo nie zostaje określony. Z tego powodu, że po to jest to szkolenie, aby KAŻDY zrobił taki tort (a po szkoleniu w domu już samodzielnie ) :) Szkolenie trwa około 10 godzin. Jest to czas orientacyjny i szkolenie może się wydłużyć. Prowadząca Malwina Franczak Każdy uczestnik otrzyma: * W pełni wyposażone stanowisko do pracy (mata, wałek, fartuszek, narzędzia itp) * Wiedzę praktyczną i wiele cennych wskazówek oraz moich ,,trików" :) * Biszkopt, krem, ganache ( + przepisy ) * Podkład pod tort (30 cm średnicy) * Wszystkie potrzebne surowce do wykonania pracy (masy, barwniki itp) * Notesik + długopis do sporządzania notatek * Szablon od Flowerki * Kilka przydasi w prezencie, których będziemy używać na szkoleniu. * Pudełko do transportu szkoleniowej pracy * Obiad w cenie szkolenia * Kawa, herbata, woda, słodkie przekąski (dostępne będą cały czas) * Dyplom ukończenia szkolenia * Na życzenie wystawiam rachunek (dane proszę już przy wpłacie zaliczki) * Po szkoleniu dopisuję każdego do mojej grupy poszkoleniowej (3D love Malwinowe) Zatem ze sobą należy zabrać jedynie dobry humor i głowę chłonną wiedzy :) Czego na szkoleniu będziemy się uczyć: * Jak rzeźbić w cieście, aby nadać mu przestrzenną formę * Jak z biszkoptu np. kwadratowego uzyskać tort o kulistym kształcie * Jaki biszkopt jest najlepszy do skomplikowanych form * Czym przekładać skomplikowane kształty tortów, a czego lepiej unikać * Jakim ,, tynkiem" stabilizować torty 3d i jak na nim pracować * Wykonamy prosty, podstawowy stelaż (przydatny również przy standardowych tortach) * ,,Ryż preparowany,,- Czym zastąpić oraz co z czym i do czego ;) * Poćwiczymy kilka sposobów uzyskiwania efektu skóry (smycz) * Pokażę jak przyspieszać sobie pracę :) * Jak minimalizować straty czyli troszkę ekonomii ;) * W jaki sposób idealnie wygładzić kształt 3D (na etapie tynkowania i obkładania masą cukrową) * Jak rozwałkować masę cukrową * W jaki sposób zacierać łączenia masy cukrowej aby były niewidoczne * Jakich mas cukrowych używać do różnych elementów * Czym utwardzać masę i zmieniać jej konsystencję * Jakimi barwnikami barwić masę. W jaki sposób ją barwić i uzyskiwać ciekawe efekty kolorystyczne * W jaki sposób pokrywać masą cukrową torty przestrzenne i uwydatniać efekt 3d * Jakimi narzędziami pracować (przydasie- Moje MUST HAVE! ) * Czym / jak uzyskać efekt futerka * Na czym polega cieniowanie i jakie ma zalety * Cieniować barwnikami pudrowymi * Pokażę jak uzyskać efekt płynnego przejścia kolorów na masie cukrowej tzw. blendowanie. Pokażę jak przy użyciu tego sposobu zrobić np. oko ;) * Czym nabłyszczać masę cukrową, * Pokażę w prosty sposób jak można bawić się mimiką twarzy i emocjami na wykonywanej postaci * Pojawi się wiele wiedzy, która będzie przydatna nie tylko przy tortach 3D, ale też przy tradycyjnych tortach Oraz wiele, wiele innych :) Nie jestem w stanie opisać wszystkiego co chcę Wam przekazać. A przekazać chcę dużo :) Na pewno wyjdziecie ze szkolenia pewniejsi siebie o formy 3d- inaczej nie wypuszczę :) A pokazowy tort da radę zrobić KAŻDY- daję słowo :) Chcę, aby każdy po zakończonym szkoleniu zaraził się moją pasją do tortów 3d i umiał samodzielnie wykonać tort 3d od podstaw w domu / pracowni/ cukierni. A przy okazji chciała bym pomóc Wam unikać podstawowych błędów, które ja popełniałam i uczyłam się na nich ponad 4 lata :) Cena szkolenia 850 zł Dla osób, które już na moim szkoleniu były: rabat 50 zł. Warunkiem wpisania na listę jest wpłacenie zadatku w wysokości 300 zł. Resztę kwoty należy uregulować na szkoleniu. Wystawiam na życzenie rachunki (dane należy podać jeszcze przed wpłatą zaliczki) Szkolenie odbędzie się 24 kwietnia 2018r. (wtorek) 9.00-19.00 w Fabryce Cukiernika w Łodzi Global sp. z o.o. 91-088 Łódź, ul. Długosza 55 Na szkoleniu może być maksymalnie 10 uczestników . Szkolenie odbędzie się przy zebraniu grupy minimum 5 osób. W innym przypadku zastrzegam sobie prawo anulowania szkolenia (zwrot zaliczki). PS. Dla osób, które odbyły już u mnie jakieś szkolenie na następne otrzymują rabaty :) W razie jakichkolwiek pytań lub chęci zapisania się proszę o kontakt pod nr telefonu 721599100 :) Liczba miejsc ograniczona. Decyduje kolejność zgłoszeń. Malwina Franczak Osiągnięcia: * listopad 2017 r - złoty medal w Birmingham na Cake International w kategorii duża fogurka (tort 3d) * listopad 2017 r - złoty medal oraz 2. miejsce w Birmingham na Cake International kolaboracja w kategorii kolaboracja * październik 2017 r - członek jury na Cake Festival Poland 2017r * luty 2017- udział w Mistrzostwach Polski w dekorowaniu tortów na Expo Sweet * październik 2016 r - złoty medal oraz Best show Cake Festival Poland z pracą w kategorii tort 3d/antygrawitacyjny * październik 2016 r - złoty medal i 1. miejsce na Cake Festival Poland w kategorii tort ślubny * październik 2016 r - 3 miejsce na Cake Festival Poland w kategorii ciasteczka * październik 2016 r - złoty medal na Cake Festival Poland w kategorii figurka * listopad 2015 r - udział w Cukrářský Festival w Czechach Pozdrawiam serdecznie i ZAPRASZAM :)
Do koszyka
Kurs Maraton lukrowy 17-20.04.18 499,00 zł
Kurs Maraton lukrowy 17-20.04.18
4 DNIOWY MARATON LUKROWY !!!Miejsce: Sala szkoleniowa FABRYKA CUKIERNIKA w Łodzi Termin: 17-20.04.2018 Koszt: 499 zł za 1 dzień**za każdy kolejny wykupiony dzień jest o 50zł taniej :D, **za 2 dni 948zł ***za 3 dni 1347zł**** za 4 dni, koszt pełnego szkolenia!!! 1696 zł1 dzień – Podstawy LukruTORT dla początkującychW tym dniu dowiecie się podstawowych informacji o lukrze: pracy z adapterami, końcówkami cukierniczymi (tylkami), praca w tutkami papierowymi, workami, woreczkami.Omawiane będą gęstości lukru oraz zastosowanie ich na torcie.Dowiemy się jak wykonać bardzo wdzięczne słodkie kolorowe kwiatki :gruntowne ćwiczenia pracy z lukrem i podstawowych wzorów.Dekoracja lukrem bezpośrednio na torcie, delikatne koroneczki, wzory tylkami 1-2-3, ozdabianie całości kwiatami.Ten dzień niemal cały będzie wypełniony ćwiczeniami i teorią.2 dzień – Tort dekorowany techniką LambethaTORT dla średniozaawansowanychDrugi dzień szkolenia obejmuję wykonanie tortu techniką "Lambetha"Ćwiczenia podstawowych worów S i C do dekoracji overpiping. Omówienie zasad budowania wzorów przestrzennych, łączenia pojedynczych dekoracji w na pozór skomplikowane wzory. Dowiecie się jak zaprojektować tort w tej technice, co jest ważne i jak przenieść wasz wzór na tort.Ćwiczenia są z różnymi gęstościami lukru.Dodatkowym plusem dnia drugiego jest nauka pięknych lukrowych różyczek, które są bardzo efektownym elementem nie tylko tortów ale również babeczek oraz ciastek i ciasteczek.3-4 dzień – Tort PanelowyDekoracja tortu przestrzennego czyli zamknięcie tortu w delikatnej szkatule z lukru.Szkolenie (proszę nie mylić z kursem) obejmuje teorie wykonania projektu tortu panelowego, wszelkich reguł i zasad których należy się trzymać, od gęstości lukru , zastosowania odpowiednich tylek ,wykonanie szkatuły na szablonach, suszenia, elementów filigree (delikatnej koronki zamkniętej w lukrowej ramce) :O .... aż do momentu ustawienia wszystkich elementów w całość.Szkolenie wyjątkowo trudne wymagające od uczestników dyscypliny, cierpliwości oraz wytrwałości:PW tych 2 dniach nie ma miejsca i czasu na ćwiczenia!Szkolenie dla zaawansowanych lukromaniaków :) Jednak z odpowiednim "przewodnikiem" wszystko jest możliwe dlatego zapraszam serdecznie na .......**********W ciągu czterech dni postaram się z całego serca tak wam „polukrować” aż zemdli. Dowiecie się o lukrze tyle ile sama wiem. Od prostych dekoracji tj., kwiaty, liście i figury 3D – po skomplikowane wzory i konstrukcje. :D!!! UWAGA !!!Ilość miejsc na Tort Panelowy jest ograniczona do MAX 8 osób ze względu na ilość pracy jaką trzeba wykonać.Dla osób wykupujących więcej niż 2 dni szkolenia czekają atrakcyjne upusty.1 dzień podstawy max 10 osób2 dzień dla średniozaawansowanych max 10 osób3-4 dzień czyli Tort panelowy 16 lub więcej godzin tylko dla zaawansowanych max 8 osób !!!!Koszt: 499 zł za 1 dzień**za każdy kolejny wykupiony dzień jest o 50zł taniej :D, **za 2 dni 948zł ***za 3 dni 1347zł **** za 4 dni, koszt pełnego szkolenia!!! 1696 zł(istnieje możliwość płatności w ratach przed szkoleniem, przy wykupieniu więcej niż dwóch dni szkolenia).Wpłata zaliczki potwierdza rezerwacje miejsca.W razie rezygnacji do 17.03.2018 zaliczka jest zwracana w całości.Po 18.03.2018 rezygnacja może nastąpić tylko wówczas gdy znajdziecie zastępstwo na swoje miejsce. Gdyby jednak nie było takiej możliwości i uczestnik nie przyjedzie na szkolenie jestem zmuszona zatrzymać 300zł z zaliczki (bez względy na jej wysokość).W przypadku gdyby do 25.03.2018 nie została zebrana grupa, (minimalna ilość osób) szkolenie zostanie odwołane a zaliczki zwrócone.Wystawiam rachunki firmowe.InformacjeJustyna A-MajewskaZuckerkunst mit LeidenschaftVoerderstr.35 58135 Hagen NRW in Deutschlandtel. polski +48 500 151 319tel. kom. +49 15201744118Not. Nr +49 (0) 23313733632justynamajewska098@gmail.com lub Aneta Wota biuro@fabrykacukiernika.pl tel. 606 569 29 Serdecznie ZAPRASZAMY
Do koszyka
Kurs Kwiaty z papieru jadalnego 21.02.18 500,00 zł
Kurs Kwiaty z papieru jadalnego 21.02.18
Szkolenie tworzenie kwiecistych dekoracji z papieru jadalnego 21 luty 2018 (środa) Kurs poprowadzi pani Beata Tomasiewicz z Pracowni Tortów Artystycznych Petite Pivoine oraz Słodkie Chwile   Sama mówi o sobie "staram się, aby każdy tort bym małym dziełem sztuki. Mam nadzieję, że moja słodka pasja zainspiruje inne osoby zajmujące się sugarcraftingiem. Moje torty to przede wszystkim inspiracje pięknem natury, może dlatego że jestem z wykształcenia i zamiłowania także przyrodnikiem... Moim niedoścignionym wzorcem jest Maggie Austin, która urzeka subtelnością swoich słodkich prac." Podczas szkolenia będziemy uczyć rozmaitych technik pracy z papierem jadalnym, za pomocą którego można stworzyć w krótkim czasie delikatne i eleganckie dekoracje. Będziemy tworzyć koronki ozdabiające boki tortu jak i kwiaty mocowane na drucikach. Poznamy techniki malowania papieru jadalnego na sucho i mokro. Na koniec każdy z uczestników ozdobi tort własnoręcznie przygotowanymi dekoracjami. Plan pracy1. Wstęp teoretyczny: techniki pracy z papierem jadalnym:- nożyczki- dziurkacze- zachowanie papieru pod wpływem wody, alkoholu, oleju, pary wodnej- malowanie na sucho- malowanie na mokro2. Modelowanie kwiatów z papieru jadalnego na drucikach florystycznych, następnie malowanie kwiatów3. Wykonanie dekoracji na bok tortu4.Mocowanie (klejenie) falbanek i mocowanie kwiatów na torcie5.Malowanie falbanek6. Wycięcie listków i płatków kwiatów7. Pomalowanie fragmentów kwiatów8.Klejenie kwiatów i umieszczenie ich na atrapie tortu Szkolenie odbędzie się w siedzibie naszej firmy Global sp. z o.o. w Łodzi, Długosza 55 Czas trwania 6 godzin9.00 - 15.00 w przerwie zapraszamy na lunch Zapewniamy wszystkie potrzebne narzędzia i materiały podczas pracy Uczestnik otrzymuje certyfikat ukończenia kursu oraz fartuszek cukierniczy Cena 500 zł (brutto) Pytania i zapisy prosimy kierować podnumer telefonu 606 569 029lub na e-maila biuro@fabrykacukiernika.plDane do wpłaty:Numer rachunku: PKO SA 40 1240 3422 1111 0010 1313 9992Nazwa odbiorcy: Global Sp. z o.o.Adres odbiorcy: ul. Długosza 55, 91-088 ŁódźTytułem przelewu: Kurs kwiaty z papieru jadalnego Kursy prowadzone są w grupach minimum 6 osobowych. Zastrzegamy sobie możliwość odwołania kursu w przypadku zgłoszenia się mniejszej ilości kandydatów. W takim wypadku zwracamy cały koszt kursu. Serdecznie ZAPRASZAMY
Do koszyka
 
  • Modecor
  • Schneider
  • Braun
  • Rose Decor
  • Master Martini
  • Wilton
  • Prospona
  • Fackelmann
  • Food Colours
  • Tescoma
  • Dekorpol
  • Alfatec
  • Bakels
  • P&J
  • CMP Paris
  • Mason Cash
  • Dekoback
  • Miniowe Formy 3D
  • Szablony Kulinarne
  • Scrap Cooking
  • Ibili
W tej chwili brak produktu
Ładowanie...

Ważne: strona wykorzystuje pliki cookies. W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies, oznacza że będą one zamieszczone w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszejPolityka cookies

Zamknij
Instagram
Facebook