Kurs Dekorowanie kremem maślanym 08.01.18 500,00 zł
Kurs Dekorowanie kremem maślanym 08.01.18
Kurs dekorowanie ciast, tortów i babeczek kremem maślanym  Wilton 8 styczeń 2018 (poniedziałek) Szkolenie poprowadzi certyfikowany instruktor marki Wilton. Podczas kursu nauczysz się: - przygotować krem, barwić na dowolne kolory i dobierać odpowiednią konsystencję - napełniać i używać rękawy cukiernicze (zarówno z adapterem jak i bez) - rozpoznawać rodzaje tylek i ich zastosowania - podstawowych technik dekoracji: gwiazdka, rozetka, fala, pętelka, duża rozetka, świderek - napełniać, obkładać kremem i dekorować babeczki - jak upiec ciasto idealne do przygotowania tortu i jak uniknąć najczęściej popełnianych błędów - przekrawać, poziomować i obkładać kremem ciasto i wygładzać jego strukturę - wykonywać z kremu: kropki, linie, proste dekoracyjne obrzeża (obwódka, zygzak, prosta falbanka, muszelka, koralik), litery (drukowane i pisane) oraz inne kształty (liście, trawa) - wykonywać sześć różnych kwiatów z kremu: kwiatek gwiazdka, zakręcony kwiatek, stokrotka, słonecznik, cynia, róża wstążkowa - przenosić rysunek na powierzchnię ciasta - i dużo więcej!Podczas kursu dostajesz od nas pudełko startowe, które zawiera: -12 tylek: bismarck 230, Drop Flower 2D, gwiazdka 1M, 18, 21 , specjalistyczna 233, do płatków 104, okrągła 1, 3, 12, do liści 352 - 4 przejściówki (couplery) - 12 jednorazowych worków cukierniczych - 15 pergaminowych trójkątów o długości 30,4 cm - wygiętą szpatułkę do dekoracji o długości 22,8 cm - pędzelek dekoracyjny - gwóźdź do kwiatów - 12 naklejek do róży - tabliczkę do ćwiczeń z wzorami - podpórkę do tabliczki do ćwiczeń    Zapewniamy produkty marki Wilton niezbędne podczas ćwiczeń, czyli gotowe kremy do dekoracji, barwniki, Piping Gel oraz dodatkowe rękawy jednorazowe (wg potrzeby).Do dyspozycji uczestników przygotowaliśmy też: babeczki do dekoracji, ciasto o średnicy 20,3 cm, nadzienie do ciasta oraz kruche ciasteczka do dekoracji.Każde stanowisko jest w pełni przygotowane i wyposażone m. inn. w:- talerz obrotowy- Cake Lifter- szpatuły do dekoracji- zatyczki do tylek- zaciski do rękawów Szkolenie odbędzie się w siedzibie naszej firmy Global sp. z o.o. w Łodzi, Długosza 55 Czas trwania 8 godzin8.00 - 16.00 w przerwie zapraszamy na lunch Zapewniamy wszystkie potrzebne narzędzia i materiały podczas pracy Uczestnik otrzymuje certyfikat ukończenia kursu oraz fartuszek cukierniczy Cena 500 zł (brutto) Pytania i zapisy prosimy kierować podnumer telefonu 606 569 029lub na e-maila biuro@fabrykacukiernika.plDane do wpłaty:Numer rachunku: PKO SA 40 1240 3422 1111 0010 1313 9992Nazwa odbiorcy: Global Sp. z o.o.Adres odbiorcy: ul. Długosza 55, 91-088 ŁódźTytułem przelewu: Kurs Dekorowanie kremem maślanym - Wilton Kursy prowadzone są w grupach minimum 6 osobowych. Zastrzegamy sobie możliwość odwołania kursu w przypadku zgłoszenia się mniejszej ilości kandydatów. W takim wypadku zwracamy cały koszt kursu. Serdecznie ZAPRASZAMY  
Do koszyka
Wykrojniki metalowe KSIĘŻNICZKA 3szt 20,14 zł
Wykrojniki metalowe KSIĘŻNICZKA 3szt
Metalowe foremki do wykrawania ciastek kruchych i pierników - trwałe, praktyczne i bardzo precyzyjne - za jej pomocą przygotujesz ciastka dla małej księżniczki . Za pomocą tych foremek łatwo i szybko zrobisz śliczne ciasteczka: foremki ma ładny, proporcjonalny kształt, dzięki czemu ciasteczka będą będą wyglądać bardzo realistycznie, brzeg do wycinania jest odpowiednio ostry, by poradzić sobie nawet z grubszym ciastem i by ciastka miały równe brzegi, ale nie przeciąć np. silikonowej stolnicy lub nie zrobić rys na drewnianym blacie, górny brzeg foremek został zabezpieczony paskiem zawiniętej blachy, by chronić Twoje ręce, foremki zostały wykonana z blachy dobrej jakości i odpowiedniej grubości, dzięki czemu nawet po wycięciu tysięcy ciasteczek zachowa swój oryginalny kształt i każde ciastko będzie równo i ładnie wycięte, foremki została wykonana bardzo precyzyjnie, nie mają żadnych niebezpiecznych elementów, łączenia blaszki są mocne i nawet pod dużym naciskiem się nie rozerwą Będzie cieszyć Cię swoim kształtem i funkcjonalnością. A Twoje wypieki będą zachwycać i smakować wszystkim :) Foremki zostały wykonane ze stali wysokiej jakości, w celu zachowania jej właściwości zalecamy mycie foremek pod bieżącą wodą z użyciem standardowych środków myjących. Po umyciu należy foremki dokładnie wytrzeć do sucha. Foremek nie można myć w zmywarce. Średnica każdej foremki: 7 cm3 sztuki
Do koszyka
Wykrojniki metalowe POJAZDY 3szt 20,14 zł
Wykrojniki metalowe POJAZDY 3szt
Metalowe foremki do wykrawania ciastek kruchych i pierników - trwałe, praktyczne i bardzo precyzyjne - za jej pomocą przygotujesz ciastka dla małej księżniczki . Za pomocą tych foremek łatwo i szybko zrobisz śliczne ciasteczka: foremki ma ładny, proporcjonalny kształt, dzięki czemu ciasteczka będą będą wyglądać bardzo realistycznie, brzeg do wycinania jest odpowiednio ostry, by poradzić sobie nawet z grubszym ciastem i by ciastka miały równe brzegi, ale nie przeciąć np. silikonowej stolnicy lub nie zrobić rys na drewnianym blacie, górny brzeg foremek został zabezpieczony paskiem zawiniętej blachy, by chronić Twoje ręce, foremki zostały wykonana z blachy dobrej jakości i odpowiedniej grubości, dzięki czemu nawet po wycięciu tysięcy ciasteczek zachowa swój oryginalny kształt i każde ciastko będzie równo i ładnie wycięte, foremki została wykonana bardzo precyzyjnie, nie mają żadnych niebezpiecznych elementów, łączenia blaszki są mocne i nawet pod dużym naciskiem się nie rozerwą Będzie cieszyć Cię swoim kształtem i funkcjonalnością. A Twoje wypieki będą zachwycać i smakować wszystkim :) Foremki zostały wykonane ze stali wysokiej jakości, w celu zachowania jej właściwości zalecamy mycie foremek pod bieżącą wodą z użyciem standardowych środków myjących. Po umyciu należy foremki dokładnie wytrzeć do sucha. Foremek nie można myć w zmywarce. Średnica każdej foremki: 7 cm3 sztuki
Do koszyka
Wykrojniki meatolowe DZIECKO 4szt 25,50 zł
Wykrojniki meatolowe DZIECKO 4szt
Metalowe foremki do wykrawania ciastek kruchych i pierników - trwałe, praktyczne i bardzo precyzyjne - za jej pomocą przygotujesz ciastka dla małej księżniczki . Za pomocą tych foremek łatwo i szybko zrobisz śliczne ciasteczka: foremki ma ładny, proporcjonalny kształt, dzięki czemu ciasteczka będą będą wyglądać bardzo realistycznie, brzeg do wycinania jest odpowiednio ostry, by poradzić sobie nawet z grubszym ciastem i by ciastka miały równe brzegi, ale nie przeciąć np. silikonowej stolnicy lub nie zrobić rys na drewnianym blacie, górny brzeg foremek został zabezpieczony paskiem zawiniętej blachy, by chronić Twoje ręce, foremki zostały wykonana z blachy dobrej jakości i odpowiedniej grubości, dzięki czemu nawet po wycięciu tysięcy ciasteczek zachowa swój oryginalny kształt i każde ciastko będzie równo i ładnie wycięte, foremki została wykonana bardzo precyzyjnie, nie mają żadnych niebezpiecznych elementów, łączenia blaszki są mocne i nawet pod dużym naciskiem się nie rozerwą Będzie cieszyć Cię swoim kształtem i funkcjonalnością. A Twoje wypieki będą zachwycać i smakować wszystkim :) Foremki zostały wykonane ze stali wysokiej jakości, w celu zachowania jej właściwości zalecamy mycie foremek pod bieżącą wodą z użyciem standardowych środków myjących. Po umyciu należy foremki dokładnie wytrzeć do sucha. Foremek nie można myć w zmywarce. Średnica każdej foremki: 7 cm4 sztuki
Do koszyka
Lukier królewski biały ROYAL ICING 397g 25,50 zł
Lukier królewski biały ROYAL ICING 397g
Mieszanka do przygotowywania lukru królewskiego.Lukier królewski dzięki swej konsystencji pozwala tworzyć piękne ozdoby. Royal Icing Mix Wilton daje Ci możliwość zrobienia lukru o idealnie gładkiej konsystencji i w śnieżno-białym kolorze.Teraz łatwo wyczarujesz drobne kwiatki lub piękne ozdoby przy użyciu tylek. Ozdoby można wysuszyć i przechowywać w szczelnym pojemniku nawet kilka miesięcy. Możesz nimi zdobić ciasta, torty, muffiny i desery. Przygotowany lukier można przechowywać kilka dni w szczelnym pojemniku w lodówce. Przed ponownym użyciem należy go dobrze wymieszać lub zmiksować. Mieszanka wystarcza na przygotowanie 2 szklanek lukru – ok. 280 małych kwiatków lub 88 niewielkich róż. Lukier bardzo łatwo się barwi. Rekomenduje się użycie barwników w paście lub żelu, by nie zmienić konsystencji lukru. Barwienie masy: - barwnik dodaj do masy przy pomocy wykałaczki, zmieniając ją przy każdym kolejnym nabieraniu; - dodaj możliwie najmniejszą ilość barwnika potrzebnego do uzyskania pożądanego koloru, dodanie większej ilości barwnika nie wpływa znacząco na intensywność koloru; - należy dokładnie dobrać ilość potrzebnej masy – przygotowanie dodatkowej porcji masy w identycznym kolorze może być trudne. Produkt posiada certyfikat koszerności. Skład: cukier, skrobia kukurydziana, suszone białko jaja, guma arabska, wodorowinian potasu, sól, glinek amonu, sztuczne aromaty. Waga netto: 397 gVAT 23%
Do koszyka
Tylki plastikowe do lukrów w tubie 12,00 zł
Tylki plastikowe do lukrów w tubie
  Końcówki pasują do lukrów w tubie Wilton.Zestaw składa się z 4 plastikowych końcówek - tylek, wielokrotnego użytku:-  gwiazdka-  okrągła-  do robienia liści-  do wykonywania płatków oraz plastikowego gwoździa, podstawki do robienia kwiatów     KOŃCÓWKA W KSZTAŁCIE GWIAZDKI: Trzymaj tubę pionowo, ok 3 mm od dekorowanej powierzchni. Wyciskaj krem, żeby zrobić gwiazdkę. Przestań wyciskać krem zanim zabierzesz tubę. OKRĄGŁA KOŃCÓWKA: Aby zrobić kropkę: Ustaw końcówkę pionowo tuż nad powierzchnią i zacznij równomiernie wyciskać. Jak tylko krem zacznie wypływać unoś nieznacznie tubę nie wyjmując jej z kremu. Na koniec przestań wyciskać krem i wyjmij końcówkę z masy – w bok (nie pionowo!). W ten sposób nie powstanie zaostrzony koniec.. Aby zrobić linię: Trzymając tubę pod kątem 45° na godzinie 3.00 dla linii poziomych i na godzinie 6.00 dla linii pionowych zacznij równomiernie wyciskać krem i lekko dotknij powierzchni, żeby linia się z nią połączyła. Unieś końcówkę nadal wyciskając krem. Zwolnij nacisk, dotknij powierzchni i zabierz końcówkę. Zanim zaczniesz wyciskać następną linię oczyść końcówkę z kremu. KOŃCÓWKA DO ROBIENIA LIŚCI: Ustaw końcówkę pod kontem 45° na godzinie 6.00. Końcówka powinna lekko dotykać powierzchni ostrym końcem. Wyciśnij krem mocno, aby powstała baza. Wolno unieś tubę zwalniając nacisk aby nadać kształt liściowi. Zakończ wyciskanie i zabierz końcówkę tworząc czubek. KOŃCÓWKA DO PŁATKÓW I PODSTAWKA DO KWIATÓW: Aby zrobić różę: Przy pomocy odrobiny kremu przyklej kwadracik pergaminu na podstawkę. Używając okrągłej końcówki wyciśnij stożek kremu, który będzie bazą róży. Trzymając końcówkę do kwiatków wąska stroną do góry równolegle do powierzchni stożka wyciskaj krem jednocześnie obracając podstawą. Kolejne rzędy płatków wykonuj obracając podstawką jednocześnie wyciskając krem i unosząc nieznacznie końcówkę do góry, a następnie w dół. Przy ostatnim rzędzie płatków trzymaj wąską część końcówki odchyloną na zewnątrz. VAT 23%
Do koszyka
Kurs Kwiaty z lukru królewskiego 11.01.18 450,00 zł
Kurs Kwiaty z lukru królewskiego 11.01.18
KURS TWORZENIA KWIATÓW I DEKORACJI Z LUKRU KRÓLEWSKIEGO WILTON 11 stycznia 2018r. (czwartek)  Szkolenie poprowadzi certyfikowany instruktor marki Wilton      Podczas kursu nauczysz się: - podstawowej wiedzy o kolorach używanych w cukiernictwie - przygotowania lukru królewskiego - barwienia lukru przy pomocy barwników Wiltona - przygotowania rożków z pergaminowych trójkątów z couplerem i bez - tworzenia różnych typów kwiatów i stosowania ich w przyszłych projektach: pączek róży, rozwinięty pączek róży, róża Wiltona, bratek, fiołek, lilia, poinsecja - podstawy tworzenia dekoracji kwiatowych na cieście (wielkość i proporcje, kształt , równowaga, symetria, asymetria) - Brush Embroidery - wykonywać aplikacje z lukru królewskiego: Cornelli Lace, płatek, kwiatek, łodyżki, liście - wykorzystywać paletę kolorów i wzorów na cieście - tworzyć dekoracyjne obrzeża na cieście: odwrócona muszelka, lina, klasyczna falbanka i wiele innych dekoracyjnych technik np. plecionka Podczas kursu dostajesz od nas pudełko startowe, które zawiera: - 12 tylek: do liści 366; do płatków 59s; okrągła 12; otwarta gwiazdka 21; do plecionki 47; do liści 352; do płatków 104 (2 szt.); otwarta gwiazdka 14; okrągła 3,2,1 - 12 jednorazowych rękawów cukierniczych o długości 30,4 cm - formówkę do suszenia kwiatów - szpatułę trójkątną wygiętą o długości 22,8 cm - foremkę do bratka - 2 zestawy do lilii6 zestawów pręcików do lilii - 3 przejściówki Twist Quick Decorating Couplers - gwóźdź do kwiatków - 12 naklejek do kwiatów - pędzelek dekoratorski - 6 foliowych kwadratów - 6 pergaminowych trójkątów o długości 38,1 cm - tabliczkę do ćwiczeń i arkusze z wzorami - podpórkę do tabliczki do ćwiczeń     Podczas kursu zapewniamy produkty marki Wilton niezbędne podczas ćwiczeń, czyli lukier królewski, barwniki, papier pergaminowy, dodatkowe rękawy jednorazowe (wg potrzeby).Każde stanowisko pracy wyposażone jest m. in. w:- szpatuły do dekoracji- zatyczki do tylek- stojaki na worek- couplery Szkolenie odbędzie się w siedzibie naszej firmy Global sp. z o.o. w Łodzi, Długosza 55 Czas trwania 8 godzin9.00 - 17.00 w przerwie zapraszamy na lunch Zapewniamy wszystkie potrzebne narzędzia i materiały podczas pracy Uczestnik otrzymuje certyfikat ukończenia kursu oraz fartuszek cukierniczy Cena 450 zł (brutto) Pytania i zapisy prosimy kierować pod numer telefonu 606 569 029 lub na e-maila biuro@fabrykacukiernika.plDane do wpłaty: Numer rachunku: PKO SA 40 1240 3422 1111 0010 1313 9992 Nazwa odbiorcy: Global Sp. z o.o. Adres odbiorcy: ul. Długosza 55, 91-088 Łódź Tytułem przelewu: Kurs Kwiaty z lukru królewskiego - Wilton Kursy prowadzone są w grupach minimum 6 osobowych. Zastrzegamy sobie możliwość odwołania kursu w przypadku zgłoszenia się mniejszej ilości kandydatów. W takim wypadku zwracamy cały koszt kursu. Serdecznie ZAPRASZAMY  
Do koszyka
Kurs Kwiaty z masy fondant i gum paste 10.01.18 450,00 zł
Kurs Kwiaty z masy fondant i gum paste 10.01.18
KURS TWORZENIA KWIATÓW Z MASY CUKROWEJ FONDANT I GUM PASTE WILTON 10 stycznia 2018r. (środa)   szkolenie poprowadzi certyfikowany instruktor marki Wilton        Podczas kursu nauczysz się: - przygotowania masy Gum Paste i Fondant (różnice, zastosowanie, przygotowywanie mieszanki) - techniki barwienia mas - przygotowania kleju Gum Glue - jak pokryć ciasto masą Fondant - wykonywania dekoracji trójwymiarowych: kokarda, mała kokardka, quilling, płaska kokardka - wykonywania kwiatów: goździka, stokrotki, chryzantemy, róży, pączków róży, kalii, falbankowej róży - wykonywania dodatków do kwiatów: liście, kielichy - wykonywania innych ozdób, np. ozdobna obwódka, obwódka z kulek, dekoracje warstwowe, inkrustacje, falbanki/warstwowe falbanki - malowania na masie FondantPodczas kursu dostajesz od nas pudełko startowe, które zawiera: - wałek do Fondantu o długości 22,8 cm z fioletowymi i różowymi pierścieniami - foremka do falbanki - dwuczęściowy komplet foremek do chryzantemy - pięcioczęściowy komplet foremek do róży - cienka gąbka do formowania - gruba gąbka do formowania - pędzelek dekoratorski - narzędzie dekoratorskie - narzędzie dekoratorskie z kulką - narzędzie dekoratorskie do żyłkowania - trzyczęściowy zestaw okrągłych foremek - woreczek z pojemnikiem Dust-N-Store do posypywania cukrem lub skrobią - tabliczka do ćwiczeń - trzy małe formówki do kwiatów - formówka do kalii - foremka do kalii   Podczas kursu zapewniamy produkty marki Wilton niezbędne podczas ćwiczeń, czyli masę Fondant, masę Gum Paste oraz barwniki.Każde stanowisko jest wyposażone m. in. w: - podkładki pomocnicze - szpatułki - matę do wałkowania Roll-N-Cut - paletę do malowania - pędzelki dekoratorskie   Szkolenie odbędzie się w siedzibie naszej firmy Global sp. z o.o. w Łodzi, Długosza 55 Czas trwania 8 godzin9.00 - 17.00 w przerwie zapraszamy na lunch Zapewniamy wszystkie potrzebne narzędzia i materiały podczas pracy Uczestnik otrzymuje certyfikat ukończenia kursu oraz fartuszek cukierniczy Cena 450 zł (brutto) Pytania i zapisy prosimy kierować pod numer telefonu 606 569 029 lub na e-maila biuro@fabrykacukiernika.plDane do wpłaty: Numer rachunku: PKO SA 40 1240 3422 1111 0010 1313 9992 Nazwa odbiorcy: Global Sp. z o.o. Adres odbiorcy: ul. Długosza 55, 91-088 Łódź Tytułem przelewu: Kurs Kwiaty z masy fondant i gum paste - Wilton Kursy prowadzone są w grupach minimum 6 osobowych. Zastrzegamy sobie możliwość odwołania kursu w przypadku zgłoszenia się mniejszej ilości kandydatów. W takim wypadku zwracamy cały koszt kursu. Serdecznie ZAPRASZAMY  
Do koszyka
PROSZEK BEZOWY - substytut białka kurzego 30,86 zł
PROSZEK BEZOWY - substytut białka kurzego
Zastępuje surowe białko kurze w lukrze oraz w bezach. Pomaga stabilizować kremy.     Proszek pozwala na przygotowywanie kremów i lukrów zawierających w składzie białka jajek kurzych bez użycia surowych jaj. Sproszkowana postać jest idealna w aplikacji (łatwo zastosować identyczną ilość kolejnym razem). Nadaje się także do przygotowywania bez.   Masa Royal Icing przygotowana z użyciem Mering Powder jest lśniąca i gładka, bez grudek dzięki czemu łatwo się rozprowadza i wyciska podczas tworzenia dekoracji np. kwiatowych. Wysycha na twardą masę dlatego nie jest polecany do pokrywania dużych powierzchni ciasta. Służy także do trwałego łączenia elementów dekoracji.   Waga: 113 g   Skład: skrobia kukurydziana, białko, cukier, guma arabska, siarczan wapnia, kwasek cytrynowy, winian potasu (cream of tartare), dwutlenek krzemu i substancje zapachowe.   LUKIER ROYAL   SKŁADNIKI: 3 łyżki proszku bezowego MERING POWDER (substytut białka jajka kurzego) 4 niepełne szklanki cukru pudru (około 450 gram) 6 łyżek gorącej wody   PRZYGOTOWANIE: Wszytskie składniki włożyć do miski i ubijać mikserem (10-12 minut mikserem ręcznym, 7-10 minut robotem). Aby uzyskać konsystencję pozwalającą na polukrowanie ciasteczek do gotowej masy należy stopniowo dodawać wodę (po około ¼ łyżeczki), aż do osiągnięcia idealnej konsystencji. Proponujemy obwiedzenie kształtów ciastek gęściejszym lukrem, a potem ich wypełnienie bardziej płynną masą.   Aby uzyskać masę do wykonywania kwiatów cukrowych należy dodać 1 łyżkę wody mniej (5 łyżek).   VAT 23%
Do koszyka
Pastylki czekoladowe ŚNIEŻNOBIAŁE 1kg 21,32 zł
Pastylki czekoladowe ŚNIEŻNOBIAŁE 1kg
Candy Melts to czekoladowe pastylki, które łatwo się rozpuszczają, mają kremową konsystencję i niesamowite kolory. Candy Melts są stworzone do produkcji czekolady, polew, dekoracji. Dzięki śnieżno-białym Candy Melts wyczarujesz piękne czekoladowe ozdoby na ciasta, torty, cupcake’i, szczególnie polecane do ozdób na wyroby cukiernicze z okazji I Komuni, chrzcin oraz wesela. Zrobisz doskonałe polewy na cake pops, lizaki, lody. Przygotujesz pyszne czekoladki i pralinki. Użycie Candy Melts jest bardzo proste. Możesz je stopić w kąpieli wodnej lub kuchence mikrofalowej. Chcąc tworzyć precyzyjne wzory najlepiej użyj worków lub rękawów cukierniczych i odpowiednich tylek. Robiąc czekoladki użyj foremek Wilton, które pozwolą Ci stworzyć łatwo piękne wzory. Wlej rozpuszczone Candy Melts do foremki, postukaj nią delikatnie aby uwolnić pęcherzyki powietrza i wyrównać powierzchnię i wstaw do lodówki aż do całkowitego zastygnięcia masy. Tworząc kolorowe czekoladki i lub kolorowe detale zawsze pamiętaj, że warstwa jednego koloru musi stężeć zanim użyjesz kolejnego. Topienie w kuchence mikrofalowej: w pojemniku przeznaczonym do kuchenki mikrofalowej podgrzewać zawartość opakowania przez 1 min. na 50% mocy lub na ustawieniu rozmrażania. Dokładnie wymieszać i powtarzać czynności w interwałach 30 sekundowych aż do uzyskania całkowicie rozpuszczonej i jednolitej masy. Pastylki czekoladowe można również topić w plastikowych woreczkach dekoratorskich. Należy wówczas postępować zgodnie z opisaną procedurą ugniatając woreczek pomiędzy podgrzewaniem. Kiedy masa będzie całkowicie rozpuszczona należy odciąć końcówkę woreczka i wypełnić foremki. Topienie w kąpieli wodnej: Napełnić garnek wodą poniżej poziomu dna górnego naczynia. Doprowadzić do wrzenia i zdjąć z ognia. Wysypać pastylki do górnego naczynia i mieszać bez przerwy aż do całkowitego rozpuszczenia. Unikać napowietrzenia masy. Uwaga: Masa może utracić konsystencję w przypadku przegrzania lub dodania płynu. W takim wypadku należy dodać 2 łyżeczki białego tłuszczu roślinnego typu "Planta" na każde opakowanie (397 g). Waga netto: 340 g Skład: cukier, częściowo uwodorniony olej palmowy, serwatka w proszku, pełne mleko w proszku, odtłuszczone mleko w proszku, lecytyna, sól, sztuczny aromat waniliowy
Do koszyka
Pastylki czekoladowe CZERWONE 1kg 21,32 zł
Pastylki czekoladowe CZERWONE 1kg
Candy Melts to czekoladowe pastylki, które łatwo się rozpuszczają, mają kremową konsystencję i niesamowite kolory. Candy Melts są stworzone do produkcji czekolady, polew, dekoracji. Dzięki śnieżno-białym Candy Melts wyczarujesz piękne czekoladowe ozdoby na ciasta, torty, cupcake’i, szczególnie polecane do ozdób na wyroby cukiernicze z okazji I Komuni, chrzcin oraz wesela. Zrobisz doskonałe polewy na cake pops, lizaki, lody. Przygotujesz pyszne czekoladki i pralinki. Użycie Candy Melts jest bardzo proste. Możesz je stopić w kąpieli wodnej lub kuchence mikrofalowej. Chcąc tworzyć precyzyjne wzory najlepiej użyj worków lub rękawów cukierniczych i odpowiednich tylek. Robiąc czekoladki użyj foremek Wilton, które pozwolą Ci stworzyć łatwo piękne wzory. Wlej rozpuszczone Candy Melts do foremki, postukaj nią delikatnie aby uwolnić pęcherzyki powietrza i wyrównać powierzchnię i wstaw do lodówki aż do całkowitego zastygnięcia masy. Tworząc kolorowe czekoladki i lub kolorowe detale zawsze pamiętaj, że warstwa jednego koloru musi stężeć zanim użyjesz kolejnego. Topienie w kuchence mikrofalowej: w pojemniku przeznaczonym do kuchenki mikrofalowej podgrzewać zawartość opakowania przez 1 min. na 50% mocy lub na ustawieniu rozmrażania. Dokładnie wymieszać i powtarzać czynności w interwałach 30 sekundowych aż do uzyskania całkowicie rozpuszczonej i jednolitej masy. Pastylki czekoladowe można również topić w plastikowych woreczkach dekoratorskich. Należy wówczas postępować zgodnie z opisaną procedurą ugniatając woreczek pomiędzy podgrzewaniem. Kiedy masa będzie całkowicie rozpuszczona należy odciąć końcówkę woreczka i wypełnić foremki. Topienie w kąpieli wodnej: Napełnić garnek wodą poniżej poziomu dna górnego naczynia. Doprowadzić do wrzenia i zdjąć z ognia. Wysypać pastylki do górnego naczynia i mieszać bez przerwy aż do całkowitego rozpuszczenia. Unikać napowietrzenia masy. Uwaga: Masa może utracić konsystencję w przypadku przegrzania lub dodania płynu. W takim wypadku należy dodać 2 łyżeczki białego tłuszczu roślinnego typu "Planta" na każde opakowanie (397 g). Waga netto: 340 g Skład: cukier, częściowo uwodorniony olej palmowy, serwatka w proszku, pełne mleko w proszku, odtłuszczone mleko w proszku, lecytyna, sól, sztuczny aromat waniliowy
Do koszyka
Pastylki czekoladowe RÓŻOWE 1kg 21,32 zł
Pastylki czekoladowe RÓŻOWE 1kg
Candy Melts to czekoladowe pastylki, które łatwo się rozpuszczają, mają kremową konsystencję i niesamowite kolory. Candy Melts są stworzone do produkcji czekolady, polew, dekoracji. Dzięki śnieżno-białym Candy Melts wyczarujesz piękne czekoladowe ozdoby na ciasta, torty, cupcake’i, szczególnie polecane do ozdób na wyroby cukiernicze z okazji I Komuni, chrzcin oraz wesela. Zrobisz doskonałe polewy na cake pops, lizaki, lody. Przygotujesz pyszne czekoladki i pralinki. Użycie Candy Melts jest bardzo proste. Możesz je stopić w kąpieli wodnej lub kuchence mikrofalowej. Chcąc tworzyć precyzyjne wzory najlepiej użyj worków lub rękawów cukierniczych i odpowiednich tylek. Robiąc czekoladki użyj foremek Wilton, które pozwolą Ci stworzyć łatwo piękne wzory. Wlej rozpuszczone Candy Melts do foremki, postukaj nią delikatnie aby uwolnić pęcherzyki powietrza i wyrównać powierzchnię i wstaw do lodówki aż do całkowitego zastygnięcia masy. Tworząc kolorowe czekoladki i lub kolorowe detale zawsze pamiętaj, że warstwa jednego koloru musi stężeć zanim użyjesz kolejnego. Topienie w kuchence mikrofalowej: w pojemniku przeznaczonym do kuchenki mikrofalowej podgrzewać zawartość opakowania przez 1 min. na 50% mocy lub na ustawieniu rozmrażania. Dokładnie wymieszać i powtarzać czynności w interwałach 30 sekundowych aż do uzyskania całkowicie rozpuszczonej i jednolitej masy. Pastylki czekoladowe można również topić w plastikowych woreczkach dekoratorskich. Należy wówczas postępować zgodnie z opisaną procedurą ugniatając woreczek pomiędzy podgrzewaniem. Kiedy masa będzie całkowicie rozpuszczona należy odciąć końcówkę woreczka i wypełnić foremki. Topienie w kąpieli wodnej: Napełnić garnek wodą poniżej poziomu dna górnego naczynia. Doprowadzić do wrzenia i zdjąć z ognia. Wysypać pastylki do górnego naczynia i mieszać bez przerwy aż do całkowitego rozpuszczenia. Unikać napowietrzenia masy. Uwaga: Masa może utracić konsystencję w przypadku przegrzania lub dodania płynu. W takim wypadku należy dodać 2 łyżeczki białego tłuszczu roślinnego typu "Planta" na każde opakowanie (397 g). Waga netto: 340 g Skład: cukier, częściowo uwodorniony olej palmowy, serwatka w proszku, pełne mleko w proszku, odtłuszczone mleko w proszku, lecytyna, sól, sztuczny aromat waniliowy
Do koszyka
Pastylki czekoladowe ŻÓŁTE 1kg 21,32 zł
Pastylki czekoladowe ŻÓŁTE 1kg
Candy Melts to czekoladowe pastylki, które łatwo się rozpuszczają, mają kremową konsystencję i niesamowite kolory. Candy Melts są stworzone do produkcji czekolady, polew, dekoracji. Dzięki śnieżno-białym Candy Melts wyczarujesz piękne czekoladowe ozdoby na ciasta, torty, cupcake’i, szczególnie polecane do ozdób na wyroby cukiernicze z okazji I Komuni, chrzcin oraz wesela. Zrobisz doskonałe polewy na cake pops, lizaki, lody. Przygotujesz pyszne czekoladki i pralinki. Użycie Candy Melts jest bardzo proste. Możesz je stopić w kąpieli wodnej lub kuchence mikrofalowej. Chcąc tworzyć precyzyjne wzory najlepiej użyj worków lub rękawów cukierniczych i odpowiednich tylek. Robiąc czekoladki użyj foremek Wilton, które pozwolą Ci stworzyć łatwo piękne wzory. Wlej rozpuszczone Candy Melts do foremki, postukaj nią delikatnie aby uwolnić pęcherzyki powietrza i wyrównać powierzchnię i wstaw do lodówki aż do całkowitego zastygnięcia masy. Tworząc kolorowe czekoladki i lub kolorowe detale zawsze pamiętaj, że warstwa jednego koloru musi stężeć zanim użyjesz kolejnego. Topienie w kuchence mikrofalowej: w pojemniku przeznaczonym do kuchenki mikrofalowej podgrzewać zawartość opakowania przez 1 min. na 50% mocy lub na ustawieniu rozmrażania. Dokładnie wymieszać i powtarzać czynności w interwałach 30 sekundowych aż do uzyskania całkowicie rozpuszczonej i jednolitej masy. Pastylki czekoladowe można również topić w plastikowych woreczkach dekoratorskich. Należy wówczas postępować zgodnie z opisaną procedurą ugniatając woreczek pomiędzy podgrzewaniem. Kiedy masa będzie całkowicie rozpuszczona należy odciąć końcówkę woreczka i wypełnić foremki. Topienie w kąpieli wodnej: Napełnić garnek wodą poniżej poziomu dna górnego naczynia. Doprowadzić do wrzenia i zdjąć z ognia. Wysypać pastylki do górnego naczynia i mieszać bez przerwy aż do całkowitego rozpuszczenia. Unikać napowietrzenia masy. Uwaga: Masa może utracić konsystencję w przypadku przegrzania lub dodania płynu. W takim wypadku należy dodać 2 łyżeczki białego tłuszczu roślinnego typu "Planta" na każde opakowanie (397 g). Waga netto: 340 g Skład: cukier, częściowo uwodorniony olej palmowy, serwatka w proszku, pełne mleko w proszku, odtłuszczone mleko w proszku, lecytyna, sól, sztuczny aromat waniliowy
Do koszyka
Pastylki czekoladowe JABŁKO-KARMEL 1kg 21,32 zł
Pastylki czekoladowe JABŁKO-KARMEL 1kg
Candy Melts to czekoladowe pastylki, które łatwo się rozpuszczają, mają kremową konsystencję i niesamowite kolory. Candy Melts są stworzone do produkcji czekolady, polew, dekoracji. Dzięki śnieżno-białym Candy Melts wyczarujesz piękne czekoladowe ozdoby na ciasta, torty, cupcake’i, szczególnie polecane do ozdób na wyroby cukiernicze z okazji I Komuni, chrzcin oraz wesela. Zrobisz doskonałe polewy na cake pops, lizaki, lody. Przygotujesz pyszne czekoladki i pralinki. Użycie Candy Melts jest bardzo proste. Możesz je stopić w kąpieli wodnej lub kuchence mikrofalowej. Chcąc tworzyć precyzyjne wzory najlepiej użyj worków lub rękawów cukierniczych i odpowiednich tylek. Robiąc czekoladki użyj foremek Wilton, które pozwolą Ci stworzyć łatwo piękne wzory. Wlej rozpuszczone Candy Melts do foremki, postukaj nią delikatnie aby uwolnić pęcherzyki powietrza i wyrównać powierzchnię i wstaw do lodówki aż do całkowitego zastygnięcia masy. Tworząc kolorowe czekoladki i lub kolorowe detale zawsze pamiętaj, że warstwa jednego koloru musi stężeć zanim użyjesz kolejnego. Topienie w kuchence mikrofalowej: w pojemniku przeznaczonym do kuchenki mikrofalowej podgrzewać zawartość opakowania przez 1 min. na 50% mocy lub na ustawieniu rozmrażania. Dokładnie wymieszać i powtarzać czynności w interwałach 30 sekundowych aż do uzyskania całkowicie rozpuszczonej i jednolitej masy. Pastylki czekoladowe można również topić w plastikowych woreczkach dekoratorskich. Należy wówczas postępować zgodnie z opisaną procedurą ugniatając woreczek pomiędzy podgrzewaniem. Kiedy masa będzie całkowicie rozpuszczona należy odciąć końcówkę woreczka i wypełnić foremki. Topienie w kąpieli wodnej: Napełnić garnek wodą poniżej poziomu dna górnego naczynia. Doprowadzić do wrzenia i zdjąć z ognia. Wysypać pastylki do górnego naczynia i mieszać bez przerwy aż do całkowitego rozpuszczenia. Unikać napowietrzenia masy. Uwaga: Masa może utracić konsystencję w przypadku przegrzania lub dodania płynu. W takim wypadku należy dodać 2 łyżeczki białego tłuszczu roślinnego typu "Planta" na każde opakowanie (397 g). Waga netto: 340 g Skład: cukier, częściowo uwodorniony olej palmowy, serwatka w proszku, pełne mleko w proszku, odtłuszczone mleko w proszku, lecytyna, sól, sztuczny aromat waniliowy
Do koszyka
Pastylki czekoladowe JASNOZIELONE 1kg 21,32 zł
Pastylki czekoladowe JASNOZIELONE 1kg
Candy Melts to czekoladowe pastylki, które łatwo się rozpuszczają, mają kremową konsystencję i niesamowite kolory. Candy Melts są stworzone do produkcji czekolady, polew, dekoracji. Dzięki śnieżno-białym Candy Melts wyczarujesz piękne czekoladowe ozdoby na ciasta, torty, cupcake’i, szczególnie polecane do ozdób na wyroby cukiernicze z okazji I Komuni, chrzcin oraz wesela. Zrobisz doskonałe polewy na cake pops, lizaki, lody. Przygotujesz pyszne czekoladki i pralinki. Użycie Candy Melts jest bardzo proste. Możesz je stopić w kąpieli wodnej lub kuchence mikrofalowej. Chcąc tworzyć precyzyjne wzory najlepiej użyj worków lub rękawów cukierniczych i odpowiednich tylek. Robiąc czekoladki użyj foremek Wilton, które pozwolą Ci stworzyć łatwo piękne wzory. Wlej rozpuszczone Candy Melts do foremki, postukaj nią delikatnie aby uwolnić pęcherzyki powietrza i wyrównać powierzchnię i wstaw do lodówki aż do całkowitego zastygnięcia masy. Tworząc kolorowe czekoladki i lub kolorowe detale zawsze pamiętaj, że warstwa jednego koloru musi stężeć zanim użyjesz kolejnego. Topienie w kuchence mikrofalowej: w pojemniku przeznaczonym do kuchenki mikrofalowej podgrzewać zawartość opakowania przez 1 min. na 50% mocy lub na ustawieniu rozmrażania. Dokładnie wymieszać i powtarzać czynności w interwałach 30 sekundowych aż do uzyskania całkowicie rozpuszczonej i jednolitej masy. Pastylki czekoladowe można również topić w plastikowych woreczkach dekoratorskich. Należy wówczas postępować zgodnie z opisaną procedurą ugniatając woreczek pomiędzy podgrzewaniem. Kiedy masa będzie całkowicie rozpuszczona należy odciąć końcówkę woreczka i wypełnić foremki. Topienie w kąpieli wodnej: Napełnić garnek wodą poniżej poziomu dna górnego naczynia. Doprowadzić do wrzenia i zdjąć z ognia. Wysypać pastylki do górnego naczynia i mieszać bez przerwy aż do całkowitego rozpuszczenia. Unikać napowietrzenia masy. Uwaga: Masa może utracić konsystencję w przypadku przegrzania lub dodania płynu. W takim wypadku należy dodać 2 łyżeczki białego tłuszczu roślinnego typu "Planta" na każde opakowanie (397 g). Waga netto: 340 g Skład: cukier, częściowo uwodorniony olej palmowy, serwatka w proszku, pełne mleko w proszku, odtłuszczone mleko w proszku, lecytyna, sól, sztuczny aromat waniliowy
Do koszyka
 
  • Modecor
  • Schneider
  • Braun
  • Rose Decor
  • Master Martini
  • Wilton
  • Prospona
  • Fackelmann
  • Food Colours
  • Tescoma
  • Dekorpol
  • Alfatec
  • Bakels
  • P&J
  • CMP Paris
  • Mason Cash
  • Dekoback
  • Miniowe Formy 3D
  • Szablony Kulinarne
  • Scrap Cooking
  • Ibili
W tej chwili brak produktu
Ładowanie...

Ważne: strona wykorzystuje pliki cookies. W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies, oznacza że będą one zamieszczone w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszejPolityka cookies

Zamknij
Instagram
Facebook