Zestaw barwników naturalnych w proszku 8x3g 34,21 zł
Zestaw barwników naturalnych w proszku 8x3g
Zestaw 8 naturalnych barwników jest idealnym rozwiązaniem do zastosowania w domowych wypiekach. Można jest stosować w miejsce dotychczas używanych barwników syntetycznych. Idealnie nadaje się do zabarwienia biszkoptu, lekkiego kremu, galaretki czy napoju. Zestaw nie zawiera barwników AZO. Zestaw barwników naturalnych w proszku nie jest przeznaczony do zastosowania przemysłowego. Opakowanie: Jedno zbiorcze opakowanie zawiera 8 naturalnych barwników po 3 gramy, łącznie 24 gramy. Kolory: Cytrynowy, Słonecznikowy, Nagietkowy, Różany, Truskawkowy, Agrestowy, Chabrowy, Kakaowy   Zastosowanie: Główne przeznaczenie: Domowe barwienie ciast, kremów śmietanowych i galaretek. Ponadto: Wszystkie produkty i środowiska zawierające wodę jak napoje, alkohole, masy cukrowe i solne, marcepan.   Zalety Naturalnych Barwników w Proszku: Zestaw zawiera jedynie barwniki naturalne, Idealna wielkość opakowania do użycia w warunkach domowych, Produkt nie zawiera alergenów ani konserwantów, Każdy barwniki zapakowany jest w wygodny blister do powieszenia. Dozowanie: Zawartość pojemniczka rozpuść najpierw w małej ilości płynu (wody, mleka, śmietana). Następnie rozpuszczony barwnik, małymi porcjami wlej do barwionej masy, aż do uzyskania pożądanego odcienia, ciągle mieszając. Informacje techniczne: Zestaw Naturalnych barwników spożywczych w proszku jest zbudowany jedynie w oparciu o naturalne barwniki i naturalną żywność barwiącą. Produkt nie zawiera barwników z grupy AZO, konserwantów, alergenów. Wszystkie kolory przeznaczone są do użytku w warunkach domowych. Dostosowanie mocy barwnej do użycia w warunkach domowych wyklucza użycie produktu w aplikacjach i zastosowaniach przemysłowych.
Do koszyka
Barwnik w proszku biały - biel tytanowa 25g 7,02 zł
Barwnik w proszku biały - biel tytanowa 25g
BIEL TYTANOWA E171  Zastosowanie: Barwniki w proszku mają szerokie zastosowanie we wszystkich aplikacjach wodno-rozpuszczalnych. Dlatego nadają się do wszystkich mas zawierających wodę, m.in.: śmietana, galaretki, lody, masy cukrowe i solne, marcepan, wata cukrowa. Dozowanie: W przypadku używania wag laboratoryjnych, należy na małej ilości produktu, stopniowo dodając barwnik uzyskać poszukiwany kolor. Dla płynów, (napoje, soki, galaretki, dżemy), wystarcząjące są dozy rzędu 50 mg/kg. Dla ciast i gęstszych mas 250 mg/kg, polewy i dekoracje do 500 mg/kg.W warunkach domowych, polecamy dozowanie wykałaczką.Barwniki proszkowe można ponadto mieszać z cukrem pudrem, a po dodaniu alkoholu i wody, tworzyć lukrowe farbki do pisania po powierzchni ciasta czy marcepanu. Informacje techniczne: Barwniki WS-P w proszku to barwniki syntetyczne, które charakteryzują się maksymalną możliwą koncentracją, dzięki czemu są bardzo wydajne i dają intensywne wybarwienia przy minimalnych dozach.Barwniki WS-P w proszku, można rozpuszczać w: wodzie, alkoholu, glikolu i glicerynie. Nie są jednak tłuszczo-rozpuszczalne, dlatego nie zabarwimy nimi oleju, masła, masy tłustej czy czekolady, ale śmietanę już tak.Najwyższa koncentracja tych barwników, wiąże się również z potrzebą znajomości i śledzenia rozporządzeń Ministra Zdrowia, dot. maksymalnych możliwych dawek barwników spożywczych, po stronie użytkownika końcowego. Po rozcieńczeniu nadają się do malowania na marcepanie i lukrze. Opakowanie - plastikowy, zakręcany słoiczek 25g Vat 23%
Do koszyka
Barwnik w proszku różowy 25g 10,54 zł
Barwnik w proszku różowy 25g
  AZORUBINA E122 CZERŃ E151 Zastosowanie: Barwniki w proszku mają szerokie zastosowanie we wszystkich aplikacjach wodno-rozpuszczalnych. Dlatego nadają się do wszystkich mas zawierających wodę, m.in.: śmietana, galaretki, lody, masy cukrowe i solne, marcepan, wata cukrowa. Dozowanie: W przypadku używania wag laboratoryjnych, należy na małej ilości produktu, stopniowo dodając barwnik uzyskać poszukiwany kolor. Dla płynów, (napoje, soki, galaretki, dżemy), wystarczające są dozy rzędu 50 mg/kg. Dla ciast i gęstszych mas 250 mg/kg, polewy i dekoracje do 500 mg/kg.W warunkach domowych, polecamy dozowanie wykałaczką.Barwniki proszkowe można ponadto mieszać z cukrem pudrem, a po dodaniu alkoholu i wody, tworzyć lukrowe farbki do pisania po powierzchni ciasta czy marcepanu. Informacje techniczne: Barwniki WS-P w proszku to barwniki syntetyczne, które charakteryzują się maksymalną możliwą koncentracją, dzięki czemu są bardzo wydajne i dają intensywne wybarwienia przy minimalnych dozach.Barwniki WS-P w proszku, można rozpuszczać w: wodzie, alkoholu, glikolu i glicerynie. Nie są jednak tłuszczo-rozpuszczalne, dlatego nie zabarwimy nimi oleju, masła, masy tłustej czy czekolady, ale śmietanę już tak.Najwyższa koncentracja tych barwników, wiąże się również z potrzebą znajomości i śledzenia rozporządzeń Ministra Zdrowia, dot. maksymalnych możliwych dawek barwników spożywczych, po stronie użytkownika końcowego. Po rozcieńczeniu nadają się do malowania na marcepanie i lukrze. Opakowanie - plastikowy, zakręcany słoiczek 25g Vat 23%
Do koszyka
Barwnik w proszku czarny 25g 14,93 zł
Barwnik w proszku czarny 25g
CZERŃ E151 BRĄZ E155 AZORUBINA E122 INDYGOTYNA E132 BŁĘKIT BRYLANTOWY E133 Zastosowanie: Barwniki w proszku mają szerokie zastosowanie we wszystkich aplikacjach wodno-rozpuszczalnych. Dlatego nadają się do wszystkich mas zawierających wodę, m.in.: śmietana, galaretki, lody, masy cukrowe i solne, marcepan, wata cukrowa. Dozowanie: W przypadku używania wag laboratoryjnych, należy na małej ilości produktu, stopniowo dodając barwnik uzyskać poszukiwany kolor. Dla płynów, (napoje, soki, galaretki, dżemy), wystarcząjące są dozy rzędu 50 mg/kg. Dla ciast i gęstszych mas 250 mg/kg, polewy i dekoracje do 500 mg/kg.W warunkach domowych, polecamy dozowanie wykałaczką.Barwniki proszkowe można ponadto mieszać z cukrem pudrem, a po dodaniu alkoholu i wody, tworzyć lukrowe farbki do pisania po powierzchni ciasta czy marcepanu. Informacje techniczne: Barwniki WS-P w proszku to barwniki syntetyczne, które charakteryzują się maksymalną możliwą koncentracją, dzięki czemu są bardzo wydajne i dają intensywne wybarwienia przy minimalnych dozach.Barwniki WS-P w proszku, można rozpuszczać w: wodzie, alkoholu, glikolu i glicerynie. Nie są jednak tłuszczo-rozpuszczalne, dlatego nie zabarwimy nimi oleju, masła, masy tłustej czy czekolady, ale śmietanę już tak.Najwyższa koncentracja tych barwników, wiąże się również z potrzebą znajomości i śledzenia rozporządzeń Ministra Zdrowia, dot. maksymalnych możliwych dawek barwników spożywczych, po stronie użytkownika końcowego. Po rozcieńczeniu nadają się do malowania na marcepanie i lukrze. Opakowanie - plastikowy, zakręcany słoiczek 25g Vat 23%
Do koszyka
Barwnik w proszku fiolet 25g 10,54 zł
Barwnik w proszku fiolet 25g
CZERŃ BRYLANTOWA E151 AZORUBINA E122 BŁĘKIT BRYLANTOWY E133 Zastosowanie: Barwniki w proszku mają szerokie zastosowanie we wszystkich aplikacjach wodno-rozpuszczalnych. Dlatego nadają się do wszystkich mas zawierających wodę, m.in.: śmietana, galaretki, lody, masy cukrowe i solne, marcepan, wata cukrowa. Dozowanie: W przypadku używania wag laboratoryjnych, należy na małej ilości produktu, stopniowo dodając barwnik uzyskać poszukiwany kolor. Dla płynów, (napoje, soki, galaretki, dżemy), wystarcząjące są dozy rzędu 50 mg/kg. Dla ciast i gęstszych mas 250 mg/kg, polewy i dekoracje do 500 mg/kg.W warunkach domowych, polecamy dozowanie wykałaczką.Barwniki proszkowe można ponadto mieszać z cukrem pudrem, a po dodaniu alkoholu i wody, tworzyć lukrowe farbki do pisania po powierzchni ciasta czy marcepanu. Informacje techniczne: Barwniki WS-P w proszku to barwniki syntetyczne, które charakteryzują się maksymalną możliwą koncentracją, dzięki czemu są bardzo wydajne i dają intensywne wybarwienia przy minimalnych dozach.Barwniki WS-P w proszku, można rozpuszczać w: wodzie, alkoholu, glikolu i glicerynie. Nie są jednak tłuszczo-rozpuszczalne, dlatego nie zabarwimy nimi oleju, masła, masy tłustej czy czekolady, ale śmietanę już tak.Najwyższa koncentracja tych barwników, wiąże się również z potrzebą znajomości i śledzenia rozporządzeń Ministra Zdrowia, dot. maksymalnych możliwych dawek barwników spożywczych, po stronie użytkownika końcowego. Po rozcieńczeniu nadają się do malowania na marcepanie i lukrze. Opakowanie - plastikowy, zakręcany słoiczek 25g Vat 23%
Do koszyka
Barwnik w proszku zieleń pistacjowa 25g 10,54 zł
Barwnik w proszku zieleń pistacjowa 25g
 TARTRAZYNA E102 BŁĘKIT BRYLANTOWY E133   Zastosowanie: Barwniki w proszku mają szerokie zastosowanie we wszystkich aplikacjach wodno-rozpuszczalnych. Dlatego nadają się do wszystkich mas zawierających wodę, m.in.: śmietana, galaretki, lody, masy cukrowe i solne, marcepan, wata cukrowa. Dozowanie: W przypadku używania wag laboratoryjnych, należy na małej ilości produktu, stopniowo dodając barwnik uzyskać poszukiwany kolor. Dla płynów, (napoje, soki, galaretki, dżemy), wystarcząjące są dozy rzędu 50 mg/kg. Dla ciast i gęstszych mas 250 mg/kg, polewy i dekoracje do 500 mg/kg.W warunkach domowych, polecamy dozowanie wykałaczką.Barwniki proszkowe można ponadto mieszać z cukrem pudrem, a po dodaniu alkoholu i wody, tworzyć lukrowe farbki do pisania po powierzchni ciasta czy marcepanu. Informacje techniczne: Barwniki WS-P w proszku to barwniki syntetyczne, które charakteryzują się maksymalną możliwą koncentracją, dzięki czemu są bardzo wydajne i dają intensywne wybarwienia przy minimalnych dozach.Barwniki WS-P w proszku, można rozpuszczać w: wodzie, alkoholu, glikolu i glicerynie. Nie są jednak tłuszczo-rozpuszczalne, dlatego nie zabarwimy nimi oleju, masła, masy tłustej czy czekolady, ale śmietanę już tak.Najwyższa koncentracja tych barwników, wiąże się również z potrzebą znajomości i śledzenia rozporządzeń Ministra Zdrowia, dot. maksymalnych możliwych dawek barwników spożywczych, po stronie użytkownika końcowego. Po rozcieńczeniu nadają się do malowania na marcepanie i lukrze. Opakowanie - plastikowy, zakręcany słoiczek 25g Vat 23%
Do koszyka
Barwnik w proszku czerwień karminowa 25g 8,25 zł
Barwnik w proszku czerwień karminowa 25g
AZORUBINA E122  Zastosowanie: Barwniki w proszku mają szerokie zastosowanie we wszystkich aplikacjach wodno-rozpuszczalnych. Dlatego nadają się do wszystkich mas zawierających wodę, m.in.: śmietana, galaretki, lody, masy cukrowe i solne, marcepan, wata cukrowa. Dozowanie: W przypadku używania wag laboratoryjnych, należy na małej ilości produktu, stopniowo dodając barwnik uzyskać poszukiwany kolor. Dla płynów, (napoje, soki, galaretki, dżemy), wystarczające są dozy rzędu 50 mg/kg. Dla ciast i gęstszych mas 250 mg/kg, polewy i dekoracje do 500 mg/kg.W warunkach domowych, polecamy dozowanie wykałaczką.Barwniki proszkowe można ponadto mieszać z cukrem pudrem, a po dodaniu alkoholu i wody, tworzyć lukrowe farbki do pisania po powierzchni ciasta czy marcepanu. Informacje techniczne: Barwniki WS-P w proszku to barwniki syntetyczne, które charakteryzują się maksymalną możliwą koncentracją, dzięki czemu są bardzo wydajne i dają intensywne wybarwienia przy minimalnych dozach.Barwniki WS-P w proszku, można rozpuszczać w: wodzie, alkoholu, glikolu i glicerynie. Nie są jednak tłuszczo-rozpuszczalne, dlatego nie zabarwimy nimi oleju, masła, masy tłustej czy czekolady, ale śmietanę już tak.Najwyższa koncentracja tych barwników, wiąże się również z potrzebą znajomości i śledzenia rozporządzeń Ministra Zdrowia, dot. maksymalnych możliwych dawek barwników spożywczych, po stronie użytkownika końcowego. Po rozcieńczeniu nadają się do malowania na marcepanie i lukrze. Opakowanie - plastikowy, zakręcany słoiczek 25g Vat 23%
Do koszyka
Barwnik w proszku żółty słoneczny 25g 6,68 zł
Barwnik w proszku żółty słoneczny 25g
  TARTRAZYNA E102 Zastosowanie: Barwniki w proszku mają szerokie zastosowanie we wszystkich aplikacjach wodno-rozpuszczalnych. Dlatego nadają się do wszystkich mas zawierających wodę, m.in.: śmietana, galaretki, lody, masy cukrowe i solne, marcepan, wata cukrowa. Dozowanie: W przypadku używania wag laboratoryjnych, należy na małej ilości produktu, stopniowo dodając barwnik uzyskać poszukiwany kolor. Dla płynów, (napoje, soki, galaretki, dżemy), wystarczające są dozy rzędu 50 mg/kg. Dla ciast i gęstszych mas 250 mg/kg, polewy i dekoracje do 500 mg/kg.W warunkach domowych, polecamy dozowanie wykałaczką.Barwniki proszkowe można ponadto mieszać z cukrem pudrem, a po dodaniu alkoholu i wody, tworzyć lukrowe farbki do pisania po powierzchni ciasta czy marcepanu. Informacje techniczne: Barwniki WS-P w proszku to barwniki syntetyczne, które charakteryzują się maksymalną możliwą koncentracją, dzięki czemu są bardzo wydajne i dają intensywne wybarwienia przy minimalnych dozach.Barwniki WS-P w proszku, można rozpuszczać w: wodzie, alkoholu, glikolu i glicerynie. Nie są jednak tłuszczo-rozpuszczalne, dlatego nie zabarwimy nimi oleju, masła, masy tłustej czy czekolady, ale śmietanę już tak.Najwyższa koncentracja tych barwników, wiąże się również z potrzebą znajomości i śledzenia rozporządzeń Ministra Zdrowia, dot. maksymalnych możliwych dawek barwników spożywczych, po stronie użytkownika końcowego. Po rozcieńczeniu nadają się do malowania na marcepanie i lukrze. Opakowanie - plastikowy, zakręcany słoiczek 25g Vat 23%
Do koszyka
Barwnik w proszku brąz czekoladowy 25g 10,54 zł
Barwnik w proszku brąz czekoladowy 25g
ŻÓŁCIEŃ POMARAŃCZOWA E110 INDYGOTYNA E132 CZERWIEŃ KOSZENILOWA E124 Zastosowanie: Barwniki w proszku mają szerokie zastosowanie we wszystkich aplikacjach wodno-rozpuszczalnych. Dlatego nadają się do wszystkich mas zawierających wodę, m.in.: śmietana, galaretki, lody, masy cukrowe i solne, marcepan, wata cukrowa. Dozowanie: W przypadku używania wag laboratoryjnych, należy na małej ilości produktu, stopniowo dodając barwnik uzyskać poszukiwany kolor. Dla płynów, (napoje, soki, galaretki, dżemy), wystarczające są dozy rzędu 50 mg/kg. Dla ciast i gęstszych mas 250 mg/kg, polewy i dekoracje do 500 mg/kg.W warunkach domowych, polecamy dozowanie wykałaczką.Barwniki proszkowe można ponadto mieszać z cukrem pudrem, a po dodaniu alkoholu i wody, tworzyć lukrowe farbki do pisania po powierzchni ciasta czy marcepanu. Informacje techniczne: Barwniki WS-P w proszku to barwniki syntetyczne, które charakteryzują się maksymalną możliwą koncentracją, dzięki czemu są bardzo wydajne i dają intensywne wybarwienia przy minimalnych dozach.Barwniki WS-P w proszku, można rozpuszczać w: wodzie, alkoholu, glikolu i glicerynie. Nie są jednak tłuszczo-rozpuszczalne, dlatego nie zabarwimy nimi oleju, masła, masy tłustej czy czekolady, ale śmietanę już tak.Najwyższa koncentracja tych barwników, wiąże się również z potrzebą znajomości i śledzenia rozporządzeń Ministra Zdrowia, dot. maksymalnych możliwych dawek barwników spożywczych, po stronie użytkownika końcowego. Po rozcieńczeniu nadają się do malowania na marcepanie i lukrze. Opakowanie - plastikowy, zakręcany słoiczek 25g Vat 23%
Do koszyka
Barwnik w proszku błękitny 25g 14,93 zł
Barwnik w proszku błękitny 25g
BŁĘKIT BRYLANTOWY E133 Zastosowanie: Barwniki w proszku mają szerokie zastosowanie we wszystkich aplikacjach wodno-rozpuszczalnych. Dlatego nadają się do wszystkich mas zawierających wodę, m.in.: śmietana, galaretki, lody, masy cukrowe i solne, marcepan, wata cukrowa. Dozowanie: W przypadku używania wag laboratoryjnych, należy na małej ilości produktu, stopniowo dodając barwnik uzyskać poszukiwany kolor. Dla płynów, (napoje, soki, galaretki, dżemy), wystarczające są dozy rzędu 50 mg/kg. Dla ciast i gęstszych mas 250 mg/kg, polewy i dekoracje do 500 mg/kg.W warunkach domowych, polecamy dozowanie wykałaczką.Barwniki proszkowe można ponadto mieszać z cukrem pudrem, a po dodaniu alkoholu i wody, tworzyć lukrowe farbki do pisania po powierzchni ciasta czy marcepanu. Informacje techniczne: Barwniki WS-P w proszku to barwniki syntetyczne, które charakteryzują się maksymalną możliwą koncentracją, dzięki czemu są bardzo wydajne i dają intensywne wybarwienia przy minimalnych dozach.Barwniki WS-P w proszku, można rozpuszczać w: wodzie, alkoholu, glikolu i glicerynie. Nie są jednak tłuszczo-rozpuszczalne, dlatego nie zabarwimy nimi oleju, masła, masy tłustej czy czekolady, ale śmietanę już tak.Najwyższa koncentracja tych barwników, wiąże się również z potrzebą znajomości i śledzenia rozporządzeń Ministra Zdrowia, dot. maksymalnych możliwych dawek barwników spożywczych, po stronie użytkownika końcowego. Po rozcieńczeniu nadają się do malowania na marcepanie i lukrze. Opakowanie - plastikowy, zakręcany słoiczek 25g Vat 23%
Do koszyka
Barwnik w proszku zieleń cukrowa 25g 14,93 zł
Barwnik w proszku zieleń cukrowa 25g
ŻÓŁCIEŃ CHINOLINOWA E104 INDYGOTYNA E132  Zastosowanie: Barwniki w proszku mają szerokie zastosowanie we wszystkich aplikacjach wodno-rozpuszczalnych. Dlatego nadają się do wszystkich mas zawierających wodę, m.in.: śmietana, galaretki, lody, masy cukrowe i solne, marcepan, wata cukrowa. Dozowanie: W przypadku używania wag laboratoryjnych, należy na małej ilości produktu, stopniowo dodając barwnik uzyskać poszukiwany kolor. Dla płynów, (napoje, soki, galaretki, dżemy), wystarczające są dozy rzędu 50 mg/kg. Dla ciast i gęstszych mas 250 mg/kg, polewy i dekoracje do 500 mg/kg.W warunkach domowych, polecamy dozowanie wykałaczką.Barwniki proszkowe można ponadto mieszać z cukrem pudrem, a po dodaniu alkoholu i wody, tworzyć lukrowe farbki do pisania po powierzchni ciasta czy marcepanu. Informacje techniczne: Barwniki WS-P w proszku to barwniki syntetyczne, które charakteryzują się maksymalną możliwą koncentracją, dzięki czemu są bardzo wydajne i dają intensywne wybarwienia przy minimalnych dozach.Barwniki WS-P w proszku, można rozpuszczać w: wodzie, alkoholu, glikolu i glicerynie. Nie są jednak tłuszczo-rozpuszczalne, dlatego nie zabarwimy nimi oleju, masła, masy tłustej czy czekolady, ale śmietanę już tak.Najwyższa koncentracja tych barwników, wiąże się również z potrzebą znajomości i śledzenia rozporządzeń Ministra Zdrowia, dot. maksymalnych możliwych dawek barwników spożywczych, po stronie użytkownika końcowego. Po rozcieńczeniu nadają się do malowania na marcepanie i lukrze. Opakowanie - plastikowy, zakręcany słoiczek 25g Vat 23%
Do koszyka
Barwnik w proszku pomarańczowy jasny 25g 6,68 zł
Barwnik w proszku pomarańczowy jasny 25g
ŻÓŁCIEŃ POMARAŃCZOWA E110 Zastosowanie: Barwniki w proszku mają szerokie zastosowanie we wszystkich aplikacjach wodno-rozpuszczalnych. Dlatego nadają się do wszystkich mas zawierających wodę, m.in.: śmietana, galaretki, lody, masy cukrowe i solne, marcepan, wata cukrowa. Dozowanie: W przypadku używania wag laboratoryjnych, należy na małej ilości produktu, stopniowo dodając barwnik uzyskać poszukiwany kolor. Dla płynów, (napoje, soki, galaretki, dżemy), wystarczające są dozy rzędu 50 mg/kg. Dla ciast i gęstszych mas 250 mg/kg, polewy i dekoracje do 500 mg/kg.W warunkach domowych, polecamy dozowanie wykałaczką.Barwniki proszkowe można ponadto mieszać z cukrem pudrem, a po dodaniu alkoholu i wody, tworzyć lukrowe farbki do pisania po powierzchni ciasta czy marcepanu. Informacje techniczne: Barwniki WS-P w proszku to barwniki syntetyczne, które charakteryzują się maksymalną możliwą koncentracją, dzięki czemu są bardzo wydajne i dają intensywne wybarwienia przy minimalnych dozach.Barwniki WS-P w proszku, można rozpuszczać w: wodzie, alkoholu, glikolu i glicerynie. Nie są jednak tłuszczo-rozpuszczalne, dlatego nie zabarwimy nimi oleju, masła, masy tłustej czy czekolady, ale śmietanę już tak.Najwyższa koncentracja tych barwników, wiąże się również z potrzebą znajomości i śledzenia rozporządzeń Ministra Zdrowia, dot. maksymalnych możliwych dawek barwników spożywczych, po stronie użytkownika końcowego. Po rozcieńczeniu nadają się do malowania na marcepanie i lukrze. Opakowanie - plastikowy, zakręcany słoiczek 25g Vat 23%
Do koszyka
Barwnik w proszku niebieski 25g 14,93 zł
Barwnik w proszku niebieski 25g
INDYGOTYNA E132 Zastosowanie: Barwniki w proszku mają szerokie zastosowanie we wszystkich aplikacjach wodno-rozpuszczalnych. Dlatego nadają się do wszystkich mas zawierających wodę, m.in.: śmietana, galaretki, lody, masy cukrowe i solne, marcepan, wata cukrowa. Dozowanie: W przypadku używania wag laboratoryjnych, należy na małej ilości produktu, stopniowo dodając barwnik uzyskać poszukiwany kolor. Dla płynów, (napoje, soki, galaretki, dżemy), wystarczające są dozy rzędu 50 mg/kg. Dla ciast i gęstszych mas 250 mg/kg, polewy i dekoracje do 500 mg/kg.W warunkach domowych, polecamy dozowanie wykałaczką.Barwniki proszkowe można ponadto mieszać z cukrem pudrem, a po dodaniu alkoholu i wody, tworzyć lukrowe farbki do pisania po powierzchni ciasta czy marcepanu. Informacje techniczne: Barwniki WS-P w proszku to barwniki syntetyczne, które charakteryzują się maksymalną możliwą koncentracją, dzięki czemu są bardzo wydajne i dają intensywne wybarwienia przy minimalnych dozach.Barwniki WS-P w proszku, można rozpuszczać w: wodzie, alkoholu, glikolu i glicerynie. Nie są jednak tłuszczo-rozpuszczalne, dlatego nie zabarwimy nimi oleju, masła, masy tłustej czy czekolady, ale śmietanę już tak.Najwyższa koncentracja tych barwników, wiąże się również z potrzebą znajomości i śledzenia rozporządzeń Ministra Zdrowia, dot. maksymalnych możliwych dawek barwników spożywczych, po stronie użytkownika końcowego. Po rozcieńczeniu nadają się do malowania na marcepanie i lukrze. Opakowanie - plastikowy, zakręcany słoiczek 25g Vat 23%
Do koszyka
Barwnik w proszku czerwony 25g 6,68 zł
Barwnik w proszku czerwony 25g
CZERWIEŃ KOSZENILOWA E124 Zastosowanie: Barwniki w proszku mają szerokie zastosowanie we wszystkich aplikacjach wodno-rozpuszczalnych. Dlatego nadają się do wszystkich mas zawierających wodę, m.in.: śmietana, galaretki, lody, masy cukrowe i solne, marcepan, wata cukrowa. Dozowanie: W przypadku używania wag laboratoryjnych, należy na małej ilości produktu, stopniowo dodając barwnik uzyskać poszukiwany kolor. Dla płynów, (napoje, soki, galaretki, dżemy), wystarczające są dozy rzędu 50 mg/kg. Dla ciast i gęstszych mas 250 mg/kg, polewy i dekoracje do 500 mg/kg.W warunkach domowych, polecamy dozowanie wykałaczką.Barwniki proszkowe można ponadto mieszać z cukrem pudrem, a po dodaniu alkoholu i wody, tworzyć lukrowe farbki do pisania po powierzchni ciasta czy marcepanu. Informacje techniczne: Barwniki WS-P w proszku to barwniki syntetyczne, które charakteryzują się maksymalną możliwą koncentracją, dzięki czemu są bardzo wydajne i dają intensywne wybarwienia przy minimalnych dozach.Barwniki WS-P w proszku, można rozpuszczać w: wodzie, alkoholu, glikolu i glicerynie. Nie są jednak tłuszczo-rozpuszczalne, dlatego nie zabarwimy nimi oleju, masła, masy tłustej czy czekolady, ale śmietanę już tak.Najwyższa koncentracja tych barwników, wiąże się również z potrzebą znajomości i śledzenia rozporządzeń Ministra Zdrowia, dot. maksymalnych możliwych dawek barwników spożywczych, po stronie użytkownika końcowego. Po rozcieńczeniu nadają się do malowania na marcepanie i lukrze. Opakowanie - plastikowy, zakręcany słoiczek 25g Vat 23%
Do koszyka
 
  • Modecor
  • Schneider
  • Braun
  • Rose Decor
  • Master Martini
  • Wilton
  • Prospona
  • Fackelmann
  • Food Colours
  • Tescoma
  • Dekorpol
  • Alfatec
  • Bakels
  • P&J
  • CMP Paris
  • Mason Cash
  • Dekoback
  • Miniowe Formy 3D
  • Szablony Kulinarne
  • Scrap Cooking
  • Ibili
W tej chwili brak produktu
Ładowanie...

Ważne: strona wykorzystuje pliki cookies. W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies, oznacza że będą one zamieszczone w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszejPolityka cookies

Zamknij
Instagram
Facebook