Budyń w proszku smak waniliowy
Masa: 40 g
Przygotowany budyń można podzielić na 4 porcje. 1 porcja = około 142 g
Sposób przygotowania
Na 0,5 l mleka
Z 0,5 l zimnego mleka odlej ćwierć szklanki i rozmieszaj w nim zawartość torebki, dodając 2 łyżki (30 g) cukru.
Pozostałe mleko zagotuj. Do gotującego się mleka wlej rozmieszany proszek z cukrem i ciągle mieszając, zagotuj.
Gotowy budyń wlej do salaterek. Budyń można spożywać na ciepło lub na zimno.
Składniki
skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, aromaty, barwnik (karoteny), ekstrakt wanilii.
Możliwa obecność GLUTENU i MLEKA.
Wartość odżywcza po przyrządzeniu z mlekiem 2% tł., 1 porcja = 142g:
Energia: 542 kj / 128 kcal
Tłuszcze: 2,5g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,5g
Węglowodany: 22g
w tym cukry: 14g
Białko: 4,2g
Sól: 0,15g
Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal)
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Każdym produktem firma Dr. Oetker udowadnia swoje motto „Jakość przepisem na sukces”. Staramy się, aby informacje produktowe były właściwe, niemniej jednak może się zdarzyć, że skład, wartości odżywcze oraz obecność alergenów w naszych wyrobach mogą ulec zmianie. Rekomendujemy, aby każdorazowo sprawdzić etykietę produktową na fizycznym opakowaniu przed jego konsumpcją.