Skład:
cukier, syrop maltozowy, dwutlenek węgla, regulator kwasowości - wodorowęglan sodu, aromat, barwniki - E102, E129, E133
Charakterystyka:
Posypka to zazwyczaj kryształki cukru nasycone dwutlenkiem węgla.
Efekt:
Przy kontakcie z wilgocią, gaz zawarty w kryształkach uwalnia się, wywołując efekt "strzelania".
Zastosowanie:
Doskonała do dekoracji lodów, deserów, ciast i innych słodkości.
Przechowywanie:
Posypka jest higroskopijna i wrażliwa na wilgoć, dlatego należy ją przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Po każdym użyciu opakowanie należy dokładnie zamknąć.
Najlepsze właściwości strzelające uzyskamy, przechowując posypkę w lodówce
Posypkę strzelającą należy przechowywać w zamkniętym opakowaniu, aby uniknąć zbrylenia.
Masa netto: 250g