Sos o smaku Czekoladowym
Barwa: ciemno-brązowa.
Wysoka lepkość i niższa płynność sosu.
Dzięki szczególnym właściwościom wynikającym z receptury, sosy Terravita mogą być stosowane do produktów serwowanych w szerokim zakresie temperatur: od dań na ciepło, po produkty chłodzone i mrożone, takie jak desery i lody.
Zastosowanie: w lodziarniach, kawiarniach i manufakturach. W przemyśle lodowym: stosowanie na powierzchni lodów, tworzą niezastygającą warstwę, dekorują i podnoszą walory smakowe lodów oferowanych w kuwetach, kubkach czy rożkach. Stosowane również do dekoracji ciast, deserów lodowych, owocowych oraz opartych na bitej śmietanie. Do dekoracji dań słodkich serwowanych na ciepło typu gofry, naleśniki, makaron lub ryż.
Składniki: cukier, syrop glukozowy, woda, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu 10%, mleko zagęszczone słodzone, substancja zagęszczająca E412, E401, E407, substancja konserwująca E202, naturalny aromat.
Wartość odżywcza w 100g produktu:
- wartość energetyczna: 275 kcal/1164 kJ
- tłuszcz: 1,6g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,1g
- węglowodany: 61,00g
- w tym cukry: 45,00g
- białko: 2,5g
- sól: 0,03g
Sposób użycia: Sos w butelce jest gotowy do bezpośredniego użycia. Butelkę należy wstrząsnąć przed dozowaniem.
Przechowywanie i termin ważności: Butelkę 1000 g w nienaruszonym opakowaniu przechowywać w temperaturze 5-18 stopni Celsjusza przez okres do 16 miesięcy od daty produkcji. Po otwarciu przechowywać w lodówce.
Opakowanie jednostkowe: butelka 1 litr (1000 g).