Szablony ŚLUB I 16,47 zł
Szablony ŚLUB I
Szablony z zestawu ułatwią przygotowanie ciasteczek na słodki stół weselny lub na małe upominki dla gości. Przy użyciu szablonów możesz wykonać dekorację z lukru królewskiego, cukru pudru, kakao, czy też barwników spożywczych. Wzory w zestawie: tort piętrowy, auto z nowożeńcami, napis LOVE Wielkość wzorów: ok. 4,5 cm Wielkość szablonów: 7,7 cm + rączka WAŻNE! -  Umyj szablon dokładnie przed pierwszym użyciem -  Nie myj w zmywarce i nie wkładaj do zamrażarki; -  Nie trzymaj w pobliżu bezpośredniego źródła ciepła; -  Nie wkładaj do mikrofalówki ani do piekarnika; -  Produkt nieodpowiedni dla dzieci poniżej 3 roku życia ze względu na małe elementy; -  Zaleca się zachowanie wkładki w celach informacyjnych.   PRZYKŁADOWA INSTRUKCJA UŻYCIA SZABLONÓW DO WYKONANIA DEKORACJI NA CIASTKU PRZY UŻYCIU LUKRU: -  Ułożyć szablon na rozwałkowanej masie cukrowej lub  ostudzonym ciastku pokrytym lukrem królewskim -  Za pomocą giętkiej szpatułki lub noża z giętkim ostrzem nakładać lukier na otwory w szablonie -  Można stosować samodzielnie przygotowany lukier królewski o odpowiedniej konsystencji (nie może być za rzadki, ani zbyt gęsty) lub gotowy lukier w tubie (polecamy lukier w tubie marki Wilton) -  Podczas nakładania należy delikatnie przytrzymywać palcami szablon, by nie przesunął się -  Po nałożeniu lukru, delikatnie podnieść szablon trzymając za uchwyt i pozostawić dekorację do wyschnięcia  
Do koszyka
Szablon HISTORIA MIŁOSNA 71,99 zł
Szablon HISTORIA MIŁOSNA
Zestaw szablonów tworzy miłosną historię - od poznania się i motylków w brzuchu, poprzez oświadczyny, ślub i uwieńczenie miłości :-) Przy użyciu szablonów możesz wykonać dekorację z lukru królewskiego, aerografu, kremu maślanego, cukru pudru, kakao, czy też barwników spożywczych w różnej postaci. Wzory: 6 par ułożonych w "Historię miłosną" Wielkość wzorów: wysokość wzorów 7 cm Wielkość szablonów: ok. 11,5 x 11,5 cm + rączka WAŻNE! -  Umyj szablon dokładnie przed pierwszym użyciem -  Nie myj w zmywarce i nie wkładaj do zamrażarki; -  Nie trzymaj w pobliżu bezpośredniego źródła ciepła; -  Nie wkładaj do mikrofalówki ani do piekarnika; -  Produkt nieodpowiedni dla dzieci poniżej 3 roku życia ze względu na małe elementy; -  Zaleca się zachowanie wkładki w celach informacyjnych.   PRZYKŁADOWA INSTRUKCJA UŻYCIA SZABLONÓW DO WYKONANIA DEKORACJI NA CIASTKU PRZY UŻYCIU LUKRU: -  Ułożyć szablon na rozwałkowanej masie cukrowej lub  ostudzonym ciastku pokrytym lukrem królewskim -  Za pomocą giętkiej szpatułki lub noża z giętkim ostrzem nakładać lukier na otwory w szablonie -  Można stosować samodzielnie przygotowany lukier królewski o odpowiedniej konsystencji (nie może być za rzadki, ani zbyt gęsty) lub gotowy lukier w tubie (polecamy lukier w tubie marki Wilton) -  Podczas nakładania należy delikatnie przytrzymywać palcami szablon, by nie przesunął się -  Po nałożeniu lukru, delikatnie podnieść szablon trzymając za uchwyt i pozostawić dekorację do wyschnięcia
Do koszyka
Masa cukrowa BIAŁA o smaku waniliowym 250g 17,84 zł
Masa cukrowa BIAŁA o smaku waniliowym 250g
Lukier plastyczny "fondant" - masa plastyczna, opakowanie (250 g) w kolorze białym. Lukier plastyczny służy do pokrywania tortów i ciasteczek, tworzenia dekoracji i figurek 3D. Lukier plastyczny to elastyczna, gładka masa cukrowa przypominająca modelinę. Dzięki swoim właściwościom można go wałkować lub formować z niego dowolne dekoracje. Jest niezastąpiony przy tworzeniu tortów w tzw. stylu angielskim (tortów artystycznych). Rozwałkowanym lukrem plastycznym można pokryć torty, cupcake’i, ozdobić kruche ciasteczka i pierniczki. Można z niego wycinać wstążki, szarfy, liście lub inne dowolne kształty. Można lepić wymyślne figurki ludzi, zwierzątek, postaci z bajek. Przy pomocy specjalnych narzędzi można nadać lukrowi ciekawe faktury. Do obeschniętego lukru plastycznego można przyklejać dekoracje, malować go farbami spożywczymi lub pisać po nim przy pomocy specjalnych pisaków. Przed użyciem lukier należy pozostawić na jakiś czas w temperaturze pokojowej, a następnie zagnieść przez kilka minut aż uzyska gładką, niemal aksamitną konsystencję. Teraz można już przystąpić do pracy z lukrem plastycznym. Najlepiej rozwałkować go specjalnym wałkiem z nieprzywierającą powłoką na papierze do pieczenia, lub stolnicy silikonowej, delikatnie oprószonym cukrem pudrem. Sposób użycia: - przed użyciem ogrzać do temperatury pokojowej. - zagnieść do uzyskania gładkiej konsystencji. Na tym etapie można dodać barwnik (w paście lub żelu). - rozwałkować na gładkiej powierzchni delikatnie oprószonej cukrem pudrem. Najlepiej rozwałkować na grubość 5 mm. - lukier plastyczny układać na ciasto posmarowane masą maślaną. Nie należy nakładać fondantu na masy śmietanowe, ponieważ pod wpływem wilgoci zacznie się rozchodzić. - jeśli chcesz lukrem pokryć tort rozwałkuj fondant na średnicę uwzględniającą średnicę wierzchu tortu oraz wysokość jego brzegów. - rozwałkowany lukier najlepiej przenieść na ciasto na wałku. Dokładnie wygładzić wierzch i brzegi tortu. Najlepiej użyć do tego packi cukierniczej. - jeśli chcesz przykleić dekoracje do lukru poczekaj aż obeschnie (zajmie to ok. 2 godziny). Używaj specjalnego kleju lub odrobiny wody rozsmarowanej pędzelkiem. - tort pokryty lukrem plastycznym pozostaw do obeschnięcia w suchym, przewiewnym opakowaniu. Dzięki użyciu tej masy tort zrobiony w domu wygląda profesjonalnie, i może być dopasowany do okazji. 250 gram masy rozwałkowanej na grubość około 5 mm pozwala na pokrycie tortu o średnicy około 20 cm. Waga netto: 250 g Skład: cukier, syrop glukozowy, nieutwardzony olej roślinny i tłuszcze (palmowy, bawełniany, szafranowy i słonecznikowy olej oraz masło shea i illipe, woda, substancje zagęszczające: E466, E414, E412, E415, skrobia kukurydziana, substancja utrzymująca wilgoć: E422, aromat waniliowy (<1%), modyfikowana skrobia, emulgator: E471, regulator kwasowości: E330, substancja konserwująca: E202. Nie zawiera glutenu. Może zawierać jajka, mleko, soję i orzechy. Wartość odżywcza w 100 g: wartość energetyczna 1687 kJ/399 kcal, tłuszcze 7 g (w tym nasycone kwasy tłuszczowe 3,5 g), węglowodany 82 g (w tym cukry 76 g), białka 0,1 g, sól <0,19 g Termin przydatności do spożycia: 5 miesięcy od daty zakupu  
Do koszyka
Żel - glazura złota w proszku 220g 24,40 zł
Żel - glazura złota w proszku 220g
Mieszanka do przygotowania glazury lustrzanej na tort, w złocistym kolorze. Jednym z najpopularniejszych od kilku sezonów sposobów dekoracji wypieków jest pokrycie ich polewą lustrzaną. Takie wypieki są bardzo eleganckie i tak efektowne, że nie wymagają żadnych dodatkowych dekoracji. Polewa lustrzana daje idealnie gładką i błyszczącą powierzchnię, jest przy tym miękka i łatwo poddaje się krojeniu. Polewą można również dekorować desery: musy, kremy czy panna cottę. Sposób użycia: Ciasto lub deser schłodź w lodówce, lub jeszcze lepiej w zamrażalniku. Jeśli ciasto jest obłożone kremem musi mieć idealnie wygładzoną powierzchnię. Odmierz 400 ml wody i połącz w garnku z całym opakowaniem mieszanki do polewy lustrzanej. Wymieszaj bardzo dokładnie, tak by nie było żadnych grudek. Mieszankę doprowadź do wrzenia i gotuj przez 30 sekund. Dodaj kolejne 200 ml wody i wszystko razem wymieszaj, najlepiej przy pomocy miksera. Wyjmij ciasto z zamrażalnika i ustaw je na niedużym podwyższeniu. Pod spód podłóż tacę wyłożoną folią lub papierem do pieczenia. Przy pomocy termometru cukierniczego sprawdź jaką temperaturę ma polewa. Idealna temperatura to 35°C. Polewa chłodniejsza będzie za szybko zastygać i nie da idealnie gładkiej powierzchni. Polewę wylewaj zaczynając od środka, powoli przechodząc do brzegów. Powinna swobodnie spłynąć pokrywając całe boki ciasta. Gdy polewa zastygnie ostrym nożem odetnij jej nadmiar u spodu. Ciasto wstaw do lodówki na 2 - 3 godziny, aby polewa całkowicie zastygła. Składniki: cukier, modyfikowana skrobia, regulatory kwasowości: E331iii, substancje zagęszczające: E407, E410; barwniki: E171, E172. Może zawierać orzechy, gluten, jajka, mleko, ziarno sezamu, łubin i soję. Wartość odżywcza w 100 g: wartość energetyczna 1641 kJ/386 kcal, tłuszcze 0,4 g (w tym nasycone kwasy tłuszczowe <0,1 g), węglowodany 96 g (w tym cukry 93 g), błonnik 1 g, białka 0,5 g, sól 1 g Termin przydatności do spożycia: 7 miesięcy od daty zakupu Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu
Do koszyka
Szablony ŚLUB II 16,47 zł
Szablony ŚLUB II
Szablony z zestawu ułatwią przygotowanie ciasteczek na słodki stół weselny lub na małe upominki dla gości. Przy użyciu szablonów możesz wykonać dekorację z lukru królewskiego, cukru pudru, kakao, czy też barwników spożywczych. Wzory w zestawie: łabędzie z serduszkami, gołąbki z serduszkiem, obrączki Wielkość wzorów: ok. 4 - 4,5 cm Wielkość szablonów: 7,7 cm + rączka WAŻNE! -  Umyj szablon dokładnie przed pierwszym użyciem -  Nie myj w zmywarce i nie wkładaj do zamrażarki; -  Nie trzymaj w pobliżu bezpośredniego źródła ciepła; -  Nie wkładaj do mikrofalówki ani do piekarnika; -  Produkt nieodpowiedni dla dzieci poniżej 3 roku życia ze względu na małe elementy; -  Zaleca się zachowanie wkładki w celach informacyjnych.   PRZYKŁADOWA INSTRUKCJA UŻYCIA SZABLONÓW DO WYKONANIA DEKORACJI NA CIASTKU PRZY UŻYCIU LUKRU: -  Ułożyć szablon na rozwałkowanej masie cukrowej lub  ostudzonym ciastku pokrytym lukrem królewskim -  Za pomocą giętkiej szpatułki lub noża z giętkim ostrzem nakładać lukier na otwory w szablonie -  Można stosować samodzielnie przygotowany lukier królewski o odpowiedniej konsystencji (nie może być za rzadki, ani zbyt gęsty) lub gotowy lukier w tubie (polecamy lukier w tubie marki Wilton) -  Podczas nakładania należy delikatnie przytrzymywać palcami szablon, by nie przesunął się -  Po nałożeniu lukru, delikatnie podnieść szablon trzymając za uchwyt i pozostawić dekorację do wyschnięcia
Do koszyka
 
  • Modecor
  • Schneider
  • Braun
  • Rose Decor
  • Master Martini
  • Wilton
  • Prospona
  • Fackelmann
  • Food Colours
  • Tescoma
  • Dekorpol
  • Alfatec
  • Bakels
  • P&J
  • CMP Paris
  • Mason Cash
  • Dekoback
  • Miniowe Formy 3D
  • Szablony Kulinarne
  • Scrap Cooking
  • Ibili
  • Batavia
  • Kandy
  • Fabrykacukiernika.pl
W tej chwili brak produktu
Ładowanie...

Ważne: strona wykorzystuje pliki cookies. W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies, oznacza że będą one zamieszczone w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszejPolityka cookies

Zamknij
Instagram
Facebook