Zastosowanie:
do dekoracji tortów, ciast, pierników, monoporcji i innych.
Składniki:
emulgator, hypromeloza E464, monoglicerydy kwasów tłuszczowych E471, skrobia ziemniaczana, przeciwutleniacz: ekstrakt z rozmarynu E392, maltodekstryna, aromat, regulator kwasowości: kwas cytrynowy E330, barwnik: tlenek żelaza E172, krzemian glinowo-potasowy E555
Sposób użycia:
do 100 ml zimnej wody dodać 6-10g produktu, blendować około 3min. Gotową masę wyłożyć na zimną patelnię lub matę silikonową. Równo rozprowadzić.
Patelnia: wypiekać do momentu całkowitego wysuszenia i odklejenia się tiulu od maty.
Piekarnik: temp. 120oC z termoobiegiem, suszyć przez 20 min. do momentu odklejenia się tiulu od maty
Aby uzyskać tiul w dowolnym kolorze należy dodać odpowiedni barwnik
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu, chronić przed wilgocią
Opakowanie 20g