• Pokaż produkty tylko producenta:
  • Ibili
Szablon HISTORIA MIŁOSNA 71,99 zł
Szablon HISTORIA MIŁOSNA
Zestaw szablonów tworzy miłosną historię - od poznania się i motylków w brzuchu, poprzez oświadczyny, ślub i uwieńczenie miłości :-) Przy użyciu szablonów możesz wykonać dekorację z lukru królewskiego, aerografu, kremu maślanego, cukru pudru, kakao, czy też barwników spożywczych w różnej postaci. Wzory: 6 par ułożonych w "Historię miłosną" Wielkość wzorów: wysokość wzorów 7 cm Wielkość szablonów: ok. 11,5 x 11,5 cm + rączka WAŻNE! -  Umyj szablon dokładnie przed pierwszym użyciem -  Nie myj w zmywarce i nie wkładaj do zamrażarki; -  Nie trzymaj w pobliżu bezpośredniego źródła ciepła; -  Nie wkładaj do mikrofalówki ani do piekarnika; -  Produkt nieodpowiedni dla dzieci poniżej 3 roku życia ze względu na małe elementy; -  Zaleca się zachowanie wkładki w celach informacyjnych.   PRZYKŁADOWA INSTRUKCJA UŻYCIA SZABLONÓW DO WYKONANIA DEKORACJI NA CIASTKU PRZY UŻYCIU LUKRU: -  Ułożyć szablon na rozwałkowanej masie cukrowej lub  ostudzonym ciastku pokrytym lukrem królewskim -  Za pomocą giętkiej szpatułki lub noża z giętkim ostrzem nakładać lukier na otwory w szablonie -  Można stosować samodzielnie przygotowany lukier królewski o odpowiedniej konsystencji (nie może być za rzadki, ani zbyt gęsty) lub gotowy lukier w tubie (polecamy lukier w tubie marki Wilton) -  Podczas nakładania należy delikatnie przytrzymywać palcami szablon, by nie przesunął się -  Po nałożeniu lukru, delikatnie podnieść szablon trzymając za uchwyt i pozostawić dekorację do wyschnięcia
Do koszyka
Barwnik w proszku różowy 25g 10,54 zł
Barwnik w proszku różowy 25g
  AZORUBINA E122 CZERŃ E151 Zastosowanie: Barwniki w proszku mają szerokie zastosowanie we wszystkich aplikacjach wodno-rozpuszczalnych. Dlatego nadają się do wszystkich mas zawierających wodę, m.in.: śmietana, galaretki, lody, masy cukrowe i solne, marcepan, wata cukrowa. Dozowanie: W przypadku używania wag laboratoryjnych, należy na małej ilości produktu, stopniowo dodając barwnik uzyskać poszukiwany kolor. Dla płynów, (napoje, soki, galaretki, dżemy), wystarczające są dozy rzędu 50 mg/kg. Dla ciast i gęstszych mas 250 mg/kg, polewy i dekoracje do 500 mg/kg.W warunkach domowych, polecamy dozowanie wykałaczką.Barwniki proszkowe można ponadto mieszać z cukrem pudrem, a po dodaniu alkoholu i wody, tworzyć lukrowe farbki do pisania po powierzchni ciasta czy marcepanu. Informacje techniczne: Barwniki WS-P w proszku to barwniki syntetyczne, które charakteryzują się maksymalną możliwą koncentracją, dzięki czemu są bardzo wydajne i dają intensywne wybarwienia przy minimalnych dozach.Barwniki WS-P w proszku, można rozpuszczać w: wodzie, alkoholu, glikolu i glicerynie. Nie są jednak tłuszczo-rozpuszczalne, dlatego nie zabarwimy nimi oleju, masła, masy tłustej czy czekolady, ale śmietanę już tak.Najwyższa koncentracja tych barwników, wiąże się również z potrzebą znajomości i śledzenia rozporządzeń Ministra Zdrowia, dot. maksymalnych możliwych dawek barwników spożywczych, po stronie użytkownika końcowego. Po rozcieńczeniu nadają się do malowania na marcepanie i lukrze. Opakowanie - plastikowy, zakręcany słoiczek 25g Vat 23%
Do koszyka
Pastylki czekoladowe CZERWONE 340g 21,32 zł
Pastylki czekoladowe CZERWONE 340g
Candy Melts to czekoladowe pastylki, które łatwo się rozpuszczają, mają kremową konsystencję i niesamowite kolory. Candy Melts są stworzone do produkcji czekolady, polew, dekoracji. Dzięki śnieżno-białym Candy Melts wyczarujesz piękne czekoladowe ozdoby na ciasta, torty, cupcake’i, szczególnie polecane do ozdób na wyroby cukiernicze z okazji I Komuni, chrzcin oraz wesela. Zrobisz doskonałe polewy na cake pops, lizaki, lody. Przygotujesz pyszne czekoladki i pralinki. Użycie Candy Melts jest bardzo proste. Możesz je stopić w kąpieli wodnej lub kuchence mikrofalowej. Chcąc tworzyć precyzyjne wzory najlepiej użyj worków lub rękawów cukierniczych i odpowiednich tylek. Robiąc czekoladki użyj foremek Wilton, które pozwolą Ci stworzyć łatwo piękne wzory. Wlej rozpuszczone Candy Melts do foremki, postukaj nią delikatnie aby uwolnić pęcherzyki powietrza i wyrównać powierzchnię i wstaw do lodówki aż do całkowitego zastygnięcia masy. Tworząc kolorowe czekoladki i lub kolorowe detale zawsze pamiętaj, że warstwa jednego koloru musi stężeć zanim użyjesz kolejnego. Topienie w kuchence mikrofalowej: w pojemniku przeznaczonym do kuchenki mikrofalowej podgrzewać zawartość opakowania przez 1 min. na 50% mocy lub na ustawieniu rozmrażania. Dokładnie wymieszać i powtarzać czynności w interwałach 30 sekundowych aż do uzyskania całkowicie rozpuszczonej i jednolitej masy. Pastylki czekoladowe można również topić w plastikowych woreczkach dekoratorskich. Należy wówczas postępować zgodnie z opisaną procedurą ugniatając woreczek pomiędzy podgrzewaniem. Kiedy masa będzie całkowicie rozpuszczona należy odciąć końcówkę woreczka i wypełnić foremki. Topienie w kąpieli wodnej: Napełnić garnek wodą poniżej poziomu dna górnego naczynia. Doprowadzić do wrzenia i zdjąć z ognia. Wysypać pastylki do górnego naczynia i mieszać bez przerwy aż do całkowitego rozpuszczenia. Unikać napowietrzenia masy. Uwaga: Masa może utracić konsystencję w przypadku przegrzania lub dodania płynu. W takim wypadku należy dodać 2 łyżeczki białego tłuszczu roślinnego typu "Planta" na każde opakowanie (397 g). Waga netto: 340 g Skład: cukier, częściowo uwodorniony olej palmowy, serwatka w proszku, pełne mleko w proszku, odtłuszczone mleko w proszku, lecytyna, sól, sztuczny aromat waniliowy
Do koszyka
Barwnik w proszku brokat perłowy SREBRNY 20g 28,03 zł
Barwnik w proszku brokat perłowy SREBRNY 20g
KRZEMIAN GLINOWO-POTASOWY E555 BIEL TYTANOWA E171 Do stosowania w żywności Dekorowanie powierzchni i masy: tortów, kremów, galaretek i żeli, form do pralin, czekolady, marcepanów i dekoracji cukrowych oraz ręcznego malowania Dozowanie: Dla barwników „do ręcznego dekorowania”: Nanieść wybrany kolor na powierzchnię kremu, formy do czekolady, galaretki. Rozpylać można np.: „pstrykając” w pędzelek z barwnikiem, delikatnie „dmuchając” na czubek noża z barwniki, ręcznie nanosząc pędzelkiem. Dla barwników „do aerografu”: Rozmieszać z wodą z dodatkiem alkoholu, nanosić od razu za pomocą aerografu. Rozwarstwianie się płynu i barwnika jest procesem normalny. Po zakończeniu pracy z barwnikami perłowymi należy dokładnie wyczyścić aerograf!Barwniki „do ręcznego dekorowania” jak i „do aerografu”, można aplikować do mas przezroczystych (np. galaretka) i nieprzezroczystych np. masa cukrowa, marcepan, czekolada. Informacje techniczne: Barwniki Perłowe – Metalizowane w proszku to pigmenty. W odróżnieniu od barwników które są cząstkami rozpuszczalnymi, pigmenty są nierozpuszczalne. Dlatego można je mieszać jak i z produktami zawierającymi wodę (np. galaretki) jak i z olej (np. czekolady), oraz stosować powierzchniowo. Z barwników Perłowych w proszku można wykonać farbkę spożywczą, dodając produkt do wody ze spirytusem czy też przezroczystego lukru.Wersje do ręcznego dekorowania zawierają większe cząstki i efekt brokatu jest bardziej błyszczący. Opakowanie - plastikowy, zakręcany słoiczek waga 20g Vat 23%
Do koszyka
Barwnik w proszku brokat perłowy ZŁOTY 20g 28,03 zł
Barwnik w proszku brokat perłowy ZŁOTY 20g
KRZEMIAN GLINOWO-POTASOWY E555 BIEL TYTANOWA E171 TLENEK ŻELAZA E172 Do stosowania w żywności Dekorowanie powierzchni i masy: tortów, kremów, galaretek i żeli, form do pralin, czekolady, marcepanów i dekoracji cukrowych oraz ręcznego malowania Dozowanie: Dla barwników „do ręcznego dekorowania”: Nanieść wybrany kolor na powierzchnię kremu, formy do czekolady, galaretki. Rozpylać można np.: „pstrykając” w pędzelek z barwnikiem, delikatnie „dmuchając” na czubek noża z barwniki, ręcznie nanosząc pędzelkiem. Dla barwników „do aerografu”: Rozmieszać z wodą z dodatkiem alkoholu, nanosić od razu za pomocą aerografu. Rozwarstwianie się płynu i barwnika jest procesem normalny. Po zakończeniu pracy z barwnikami perłowymi należy dokładnie wyczyścić aerograf!Barwniki „do ręcznego dekorowania” jak i „do aerografu”, można aplikować do mas przezroczystych (np. galaretka) i nieprzezroczystych np. masa cukrowa, marcepan, czekolada. Informacje techniczne: Barwniki Perłowe – Metalizowane w proszku to pigmenty. W odróżnieniu od barwników które są cząstkami rozpuszczalnymi, pigmenty są nierozpuszczalne. Dlatego można je mieszać jak i z produktami zawierającymi wodę (np. galaretki) jak i z olej (np. czekolady), oraz stosować powierzchniowo. Z barwników Perłowych w proszku można wykonać farbkę spożywczą, dodając produkt do wody ze spirytusem czy też przezroczystego lukru.Wersje do ręcznego dekorowania zawierają większe cząstki i efekt brokatu jest bardziej błyszczący. Opakowanie - plastikowy, zakręcany słoiczek waga 20g Vat 23%
Do koszyka
Pastylki czekoladowe RÓŻOWE 340g 21,32 zł
Pastylki czekoladowe RÓŻOWE 340g
Candy Melts to czekoladowe pastylki, które łatwo się rozpuszczają, mają kremową konsystencję i niesamowite kolory. Candy Melts są stworzone do produkcji czekolady, polew, dekoracji. Dzięki śnieżno-białym Candy Melts wyczarujesz piękne czekoladowe ozdoby na ciasta, torty, cupcake’i, szczególnie polecane do ozdób na wyroby cukiernicze z okazji I Komuni, chrzcin oraz wesela. Zrobisz doskonałe polewy na cake pops, lizaki, lody. Przygotujesz pyszne czekoladki i pralinki. Użycie Candy Melts jest bardzo proste. Możesz je stopić w kąpieli wodnej lub kuchence mikrofalowej. Chcąc tworzyć precyzyjne wzory najlepiej użyj worków lub rękawów cukierniczych i odpowiednich tylek. Robiąc czekoladki użyj foremek Wilton, które pozwolą Ci stworzyć łatwo piękne wzory. Wlej rozpuszczone Candy Melts do foremki, postukaj nią delikatnie aby uwolnić pęcherzyki powietrza i wyrównać powierzchnię i wstaw do lodówki aż do całkowitego zastygnięcia masy. Tworząc kolorowe czekoladki i lub kolorowe detale zawsze pamiętaj, że warstwa jednego koloru musi stężeć zanim użyjesz kolejnego. Topienie w kuchence mikrofalowej: w pojemniku przeznaczonym do kuchenki mikrofalowej podgrzewać zawartość opakowania przez 1 min. na 50% mocy lub na ustawieniu rozmrażania. Dokładnie wymieszać i powtarzać czynności w interwałach 30 sekundowych aż do uzyskania całkowicie rozpuszczonej i jednolitej masy. Pastylki czekoladowe można również topić w plastikowych woreczkach dekoratorskich. Należy wówczas postępować zgodnie z opisaną procedurą ugniatając woreczek pomiędzy podgrzewaniem. Kiedy masa będzie całkowicie rozpuszczona należy odciąć końcówkę woreczka i wypełnić foremki. Topienie w kąpieli wodnej: Napełnić garnek wodą poniżej poziomu dna górnego naczynia. Doprowadzić do wrzenia i zdjąć z ognia. Wysypać pastylki do górnego naczynia i mieszać bez przerwy aż do całkowitego rozpuszczenia. Unikać napowietrzenia masy. Uwaga: Masa może utracić konsystencję w przypadku przegrzania lub dodania płynu. W takim wypadku należy dodać 2 łyżeczki białego tłuszczu roślinnego typu "Planta" na każde opakowanie (397 g). Waga netto: 340 g Skład: cukier, częściowo uwodorniony olej palmowy, serwatka w proszku, pełne mleko w proszku, odtłuszczone mleko w proszku, lecytyna, sól, sztuczny aromat waniliowy
Do koszyka
Barwnik w proszku czerwień karminowa 25g 8,25 zł
Barwnik w proszku czerwień karminowa 25g
AZORUBINA E122  Zastosowanie: Barwniki w proszku mają szerokie zastosowanie we wszystkich aplikacjach wodno-rozpuszczalnych. Dlatego nadają się do wszystkich mas zawierających wodę, m.in.: śmietana, galaretki, lody, masy cukrowe i solne, marcepan, wata cukrowa. Dozowanie: W przypadku używania wag laboratoryjnych, należy na małej ilości produktu, stopniowo dodając barwnik uzyskać poszukiwany kolor. Dla płynów, (napoje, soki, galaretki, dżemy), wystarczające są dozy rzędu 50 mg/kg. Dla ciast i gęstszych mas 250 mg/kg, polewy i dekoracje do 500 mg/kg.W warunkach domowych, polecamy dozowanie wykałaczką.Barwniki proszkowe można ponadto mieszać z cukrem pudrem, a po dodaniu alkoholu i wody, tworzyć lukrowe farbki do pisania po powierzchni ciasta czy marcepanu. Informacje techniczne: Barwniki WS-P w proszku to barwniki syntetyczne, które charakteryzują się maksymalną możliwą koncentracją, dzięki czemu są bardzo wydajne i dają intensywne wybarwienia przy minimalnych dozach.Barwniki WS-P w proszku, można rozpuszczać w: wodzie, alkoholu, glikolu i glicerynie. Nie są jednak tłuszczo-rozpuszczalne, dlatego nie zabarwimy nimi oleju, masła, masy tłustej czy czekolady, ale śmietanę już tak.Najwyższa koncentracja tych barwników, wiąże się również z potrzebą znajomości i śledzenia rozporządzeń Ministra Zdrowia, dot. maksymalnych możliwych dawek barwników spożywczych, po stronie użytkownika końcowego. Po rozcieńczeniu nadają się do malowania na marcepanie i lukrze. Opakowanie - plastikowy, zakręcany słoiczek 25g Vat 23%
Do koszyka
Szablon BORDERY SERCA I 16,47 zł
Szablon BORDERY SERCA I
Wzory idealne do wykończenia słodkich projektów - ciasteczkowej sukienki, walentynkowego serduszka, czy jakiejkolwiek innej tematycznej słodkości. Przy użyciu szablonu możesz wykonać dekorację z lukru królewskiego, cukru pudru, kakao, czy też barwników spożywczych (np. w spray'u). Wzory w zestawie: 3 wzory serduszkowe Wielkość wzorów: wysokość od ok. 8 mm (środkowy wzorek) do ok. 27 mm (wzór na górze), długość ok. 10 cm Wielkość szablonu: ok. 12 x 14 cm + rączka WAŻNE! -  Umyj szablon dokładnie przed pierwszym użyciem -  Nie myj w zmywarce i nie wkładaj do zamrażarki; -  Nie trzymaj w pobliżu bezpośredniego źródła ciepła; -  Nie wkładaj do mikrofalówki ani do piekarnika; -  Produkt nieodpowiedni dla dzieci poniżej 3 roku życia ze względu na małe elementy; -  Zaleca się zachowanie wkładki w celach informacyjnych.   PRZYKŁADOWA INSTRUKCJA UŻYCIA SZABLONÓW DO WYKONANIA DEKORACJI NA CIASTKU PRZY UŻYCIU LUKRU: -  Ułożyć szablon na rozwałkowanej masie cukrowej lub  ostudzonym ciastku pokrytym lukrem królewskim -  Za pomocą giętkiej szpatułki lub noża z giętkim ostrzem nakładać lukier na otwory w szablonie -  Można stosować samodzielnie przygotowany lukier królewski o odpowiedniej konsystencji (nie może być za rzadki, ani zbyt gęsty) lub gotowy lukier w tubie (polecamy lukier w tubie marki Wilton) -  Podczas nakładania należy delikatnie przytrzymywać palcami szablon, by nie przesunął się -  Po nałożeniu lukru, delikatnie podnieść szablon trzymając za uchwyt i pozostawić dekorację do wyschnięcia
Do koszyka
Barwnik w proszku czerwony 25g 6,68 zł
Barwnik w proszku czerwony 25g
CZERWIEŃ KOSZENILOWA E124 Zastosowanie: Barwniki w proszku mają szerokie zastosowanie we wszystkich aplikacjach wodno-rozpuszczalnych. Dlatego nadają się do wszystkich mas zawierających wodę, m.in.: śmietana, galaretki, lody, masy cukrowe i solne, marcepan, wata cukrowa. Dozowanie: W przypadku używania wag laboratoryjnych, należy na małej ilości produktu, stopniowo dodając barwnik uzyskać poszukiwany kolor. Dla płynów, (napoje, soki, galaretki, dżemy), wystarczające są dozy rzędu 50 mg/kg. Dla ciast i gęstszych mas 250 mg/kg, polewy i dekoracje do 500 mg/kg.W warunkach domowych, polecamy dozowanie wykałaczką.Barwniki proszkowe można ponadto mieszać z cukrem pudrem, a po dodaniu alkoholu i wody, tworzyć lukrowe farbki do pisania po powierzchni ciasta czy marcepanu. Informacje techniczne: Barwniki WS-P w proszku to barwniki syntetyczne, które charakteryzują się maksymalną możliwą koncentracją, dzięki czemu są bardzo wydajne i dają intensywne wybarwienia przy minimalnych dozach.Barwniki WS-P w proszku, można rozpuszczać w: wodzie, alkoholu, glikolu i glicerynie. Nie są jednak tłuszczo-rozpuszczalne, dlatego nie zabarwimy nimi oleju, masła, masy tłustej czy czekolady, ale śmietanę już tak.Najwyższa koncentracja tych barwników, wiąże się również z potrzebą znajomości i śledzenia rozporządzeń Ministra Zdrowia, dot. maksymalnych możliwych dawek barwników spożywczych, po stronie użytkownika końcowego. Po rozcieńczeniu nadają się do malowania na marcepanie i lukrze. Opakowanie - plastikowy, zakręcany słoiczek 25g Vat 23%
Do koszyka
 
  • Modecor
  • Schneider
  • Braun
  • Rose Decor
  • Master Martini
  • Wilton
  • Prospona
  • Fackelmann
  • Food Colours
  • Tescoma
  • Dekorpol
  • Alfatec
  • Bakels
  • P&J
  • CMP Paris
  • Mason Cash
  • Dekoback
  • Miniowe Formy 3D
  • Szablony Kulinarne
  • Scrap Cooking
  • Ibili
  • Batavia
  • Kandy
  • Fabrykacukiernika.pl
W tej chwili brak produktu
Ładowanie...

Ważne: strona wykorzystuje pliki cookies. W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies, oznacza że będą one zamieszczone w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszejPolityka cookies

Zamknij
Instagram
Facebook