Sos o smaku Toffi
Barwa: kremowo-żółta.
Wysoka lepkość i niższa płynność sosu.
Dzięki szczególnym właściwościom wynikającym z receptury, sosy Terravita mogą być stosowane do produktów serwowanych w szerokim zakresie temperatur: od dań na ciepło, po produkty chłodzone i mrożone, takie jak desery i lody.
Zastosowanie: w lodziarniach, kawiarniach i manufakturach. W przemyśle lodowym: stosowanie na powierzchni lodów, tworzą niezastygającą warstwę, dekorują i podnoszą walory smakowe lodów oferowanych w kuwetach, kubkach czy rożkach. Stosowane również do dekoracji ciast, deserów lodowych, owocowych oraz opartych na bitej śmietanie. Do dekoracji dań słodkich serwowanych na ciepło typu gofry, naleśniki, makaron lub ryż.
Składniki: mleko zagęszczone słodzone, cukier, syrop glukozowy, woda, tłuszcz roślinny kokosowy, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, substancja zagęszczająca E440i, substancja konserwująca E202, aromat, emulgator E471, sól, barwniki: E160b, E150c.
Wartość odżywcza w 100g produktu:
- wartość energetyczna: 321 kcal/1355 kJ
- tłuszcz: 6,0g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 5,1g
- węglowodany: 64,00g
- w tym cukry: 58,00g
- białko: 2,3g
- sól: 0,18g
Sposób użycia: Sos w butelce jest gotowy do bezpośredniego użycia. Butelkę należy wstrząsnąć przed dozowaniem.
Przechowywanie i termin ważności: Butelkę 1000 g w nienaruszonym opakowaniu przechowywać w temperaturze 5-18 stopni Celsjusza przez okres do 16 miesięcy od daty produkcji. Po otwarciu przechowywać w lodówce.
Opakowanie jednostkowe: butelka 1 litr (1000 g).