Zestaw barwników naturalnych w proszku 8x3g 34,21 zł
Zestaw barwników naturalnych w proszku 8x3g
Zestaw 8 naturalnych barwników jest idealnym rozwiązaniem do zastosowania w domowych wypiekach. Można jest stosować w miejsce dotychczas używanych barwników syntetycznych. Idealnie nadaje się do zabarwienia biszkoptu, lekkiego kremu, galaretki czy napoju. Zestaw nie zawiera barwników AZO. Zestaw barwników naturalnych w proszku nie jest przeznaczony do zastosowania przemysłowego. Opakowanie: Jedno zbiorcze opakowanie zawiera 8 naturalnych barwników po 3 gramy, łącznie 24 gramy. Kolory: Cytrynowy, Słonecznikowy, Nagietkowy, Różany, Truskawkowy, Agrestowy, Chabrowy, Kakaowy   Zastosowanie: Główne przeznaczenie: Domowe barwienie ciast, kremów śmietanowych i galaretek. Ponadto: Wszystkie produkty i środowiska zawierające wodę jak napoje, alkohole, masy cukrowe i solne, marcepan.   Zalety Naturalnych Barwników w Proszku: Zestaw zawiera jedynie barwniki naturalne, Idealna wielkość opakowania do użycia w warunkach domowych, Produkt nie zawiera alergenów ani konserwantów, Każdy barwniki zapakowany jest w wygodny blister do powieszenia. Dozowanie: Zawartość pojemniczka rozpuść najpierw w małej ilości płynu (wody, mleka, śmietana). Następnie rozpuszczony barwnik, małymi porcjami wlej do barwionej masy, aż do uzyskania pożądanego odcienia, ciągle mieszając. Informacje techniczne: Zestaw Naturalnych barwników spożywczych w proszku jest zbudowany jedynie w oparciu o naturalne barwniki i naturalną żywność barwiącą. Produkt nie zawiera barwników z grupy AZO, konserwantów, alergenów. Wszystkie kolory przeznaczone są do użytku w warunkach domowych. Dostosowanie mocy barwnej do użycia w warunkach domowych wyklucza użycie produktu w aplikacjach i zastosowaniach przemysłowych.
Do koszyka
Barwnik w proszku biały - biel tytanowa 25g 7,02 zł
Barwnik w proszku biały - biel tytanowa 25g
BIEL TYTANOWA E171  Zastosowanie: Barwniki w proszku mają szerokie zastosowanie we wszystkich aplikacjach wodno-rozpuszczalnych. Dlatego nadają się do wszystkich mas zawierających wodę, m.in.: śmietana, galaretki, lody, masy cukrowe i solne, marcepan, wata cukrowa. Dozowanie: W przypadku używania wag laboratoryjnych, należy na małej ilości produktu, stopniowo dodając barwnik uzyskać poszukiwany kolor. Dla płynów, (napoje, soki, galaretki, dżemy), wystarcząjące są dozy rzędu 50 mg/kg. Dla ciast i gęstszych mas 250 mg/kg, polewy i dekoracje do 500 mg/kg.W warunkach domowych, polecamy dozowanie wykałaczką.Barwniki proszkowe można ponadto mieszać z cukrem pudrem, a po dodaniu alkoholu i wody, tworzyć lukrowe farbki do pisania po powierzchni ciasta czy marcepanu. Informacje techniczne: Barwniki WS-P w proszku to barwniki syntetyczne, które charakteryzują się maksymalną możliwą koncentracją, dzięki czemu są bardzo wydajne i dają intensywne wybarwienia przy minimalnych dozach.Barwniki WS-P w proszku, można rozpuszczać w: wodzie, alkoholu, glikolu i glicerynie. Nie są jednak tłuszczo-rozpuszczalne, dlatego nie zabarwimy nimi oleju, masła, masy tłustej czy czekolady, ale śmietanę już tak.Najwyższa koncentracja tych barwników, wiąże się również z potrzebą znajomości i śledzenia rozporządzeń Ministra Zdrowia, dot. maksymalnych możliwych dawek barwników spożywczych, po stronie użytkownika końcowego. Po rozcieńczeniu nadają się do malowania na marcepanie i lukrze. Opakowanie - plastikowy, zakręcany słoiczek 25g Vat 23%
Do koszyka
Zestaw startowy dwunastu barwników do aerografu 12x20ml 67,11 zł
Zestaw startowy dwunastu barwników do aerografu 12x20ml
Zestaw zawiera: 11 butelek z barwnikami spożywczymi oraz 1 butelkę czyścik do aerografu Kolory: żółty, pomarańczowy, czerwony, różowy, fioletowy, zielony, niebieski, brązowy, czarny, cielisty ecru, złoty perłowy Ilość netto: objętość każdej butelki to 20 ml, łącznie 240 ml Kraj pochodzenia: Polska Skład: żółty barwnik do aerografu: woda, barwnik: E102, substancja konserwująca: sorbinian potasu, regulator kwasowości: E330, aromat pomarańczowy barwnik do aerografu: woda, barwnik: E110, aromat, substancja konserwująca: sorbinian potasu, regulator kwasowości: E330 czerwony barwnik do aerografu: woda, barwniki: czerwień koszenilowa (E124), aromat, substancje konserwujące: sorbinian potasu (E202), regulator kwasowości: kwas cytrynowy (E330) różowy barwnik do aerografu: woda, barwnik: E122, e171, regulator kwasowości: E330, substancja konserwująca: sorbinian potasu, aromat fioletowy barwnik do aerografu: woda, barwniki: E122, E133, aromat, substancje konserwujące: sorbinian potasu (E202), regulator kwasowości: kwas cytrynowy (E330)  zielony barwnik do aerografu: woda, barwniki: E102, E133, aromat, substancja konserwująca: sorbinian potasu, regulator kwasowości: E330 niebieski barwnik do aerografu: woda, barwniki: czerń PN (E151), indygotyna (E132), aromat, substancje konserwujące: sorbinian potasu (E202), regulator kwasowości: kwas cytrynowy (E330)  brązowy barwnik do aerografu: woda, barwniki: E110, E132, E134, aromat, substancja konserwująca: sorbinian potasu, regulator kwasowości: E330 czarny barwnik do aerografu: woda, barwniki: brąz HT(E155), czerń (E151), azorubina (E122), indygotyna (E132), blękit brylantowy (E133), aromat, substancje konserwujące: sorbinian potasu (E202), regulator kwasowości: kwas cytrynowy (E330) cielisty ecru barwnik do aerografu: woda, barwniki: E110, E102, E124,E132, aromat, substancja konserwująca: sorbinian potasu, regulator kwasowości: E330 złoty perłowy barwnik do aerografu: woda, E155, aromat, barwniki: E171, E155, E102, E172, substancja konserwująca: sorbinian potasu, regulator kwasowości: E330 czyścik do aerografu: woda, regulator kwasowości: mleczan sodu (E325), kwas cytrynowy (E330), aromat, substancja konserwująca: E202, glicerol (E422) Uwaga! Barwniki E102, E110, E122, E124 mogą mieć szkodliwy wpływ na aktywność i skupienie uwagi u dzieci Ten zestaw to idealne uzupełnienie do oferowanych przez nas aerografów. Niewielkie ilości barwników pozwolą poznać możliwości sprzętu, poćwiczyć malowanie, a także wystarczą na ozdobienie wypieków dla najbliższych. Przede wszystkim jednak pozwolą za niewielkie pieniądze zapoznać się z paletą pięknych kolorów FoodColours, dzięki czemu sprawdzicie ulubione odcienie i w przyszłości będziecie mogli dokupić niezbędne kolory w większych, wydajnych pojemnikach. Starannie dobrany zestaw barw pozwoli na wykonanie wszelkiego typu dekoracji - producent pomyślał nawet o kolorze cielistym do malowania figurek oraz złotym, który pozwoli zabłysnąć filigranowym zdobieniom. Oczywiście kolory można dowolnie ze sobą mieszać w ramach zestawu (a także z kolorami z dużych opakowań barwników do aerografów FoodColours).  Barwniki spożywcze znanej polskiej firmy FoodColours to produkt opracowany specjalnie do malowania za pomocą aerografu. Są łatwe w użyciu, bardzo wydajne, a koloryzowane za ich pomocą powierzchnie charakteryzują się intensywnym i trwałym kolorem, równym nałożeniem farby i nienaruszoną strukturą - żadnych śladów po nakładaniu pędzlem lub plam wynikających z niestarannego rozmieszania. Barwniki jadalne w płynie nakładane za pomocą aerografu pozwalają również na cieniowanie, przenikanie się barw i tworzenie wzorów. Przeznaczone do barwienia powierzchni ciast, mas cukrowych, kremów, bitej śmietany i lukrów. Nadają się do wielu modeli aerografów. Idealnie łączą się z innymi produktami z palety barwników do aerografów firmy FoodColours (również z barwnikami w płynie o perłowym połysku), co pozwala na stworzenie wyjątkowej kompozycji. W razie potrzeby można je rozcieńczać wodą.  Sposób użycia: Barwienie z użyciem aerografu W przypadku rozcieńczania lub mieszania barw pamiętać o przygotowaniu właściwej ilości roztworu - uzyskany kolor będzie trudno odtworzyć, gdy w czasie rozpylania zabraknie nam farby. Uzyskany odcień sprawdzić na niewielkiej ilości masy cukrowej (lub innego produktu, który zamierzamy malować), by upewnić się, czy efekt w pełni nam odpowiada. W celu uzyskania delikatnych kolorów rozpylać krótko z większej odległości. Można użyć szablonów do tortów i ciastek, aby stworzyć wzór na dekorowanym produkcie.  Barwniki spożywcze do aerografu to barwniki do żywności, nie są przeznaczone do bezpośredniego spożycia. Polecamy częste czyszczenie aerografu z użyciem dołączonego do zestawu czyścika. Staranna konserwacja sprzętu pozwoli cieszyć się nim naprawdę długo, ułatwi też malowanie, gdyż kolory nie będą mieszać się z resztkami poprzednich barwników, osadzonymi w dyszy i w zbiorniczku. Czyszczenie jest szczególnie ważne podczas używania złotego barwnika, który zawiera drobiny nierozpuszczalnych pigmentów!  Warunki przechowywania i pozostałe warunki użycia Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Zalecane ilości barwnika dla poszczególnych grup wyrobów są podane na opakowaniu.   PRZEDSTAWIONY KOLOR MOŻE ODBIEGAĆ OD ORYGINALNEGO ZE WZGLĘDU NA WŁAŚCIWOŚCI I USTAWIENIA SPRZĘTU (MONITORA LUB WYŚWIETLACZA) U UŻYTKOWNIKA
Do koszyka
Barwnik w proszku różowy 25g 10,54 zł
Barwnik w proszku różowy 25g
  AZORUBINA E122 CZERŃ E151 Zastosowanie: Barwniki w proszku mają szerokie zastosowanie we wszystkich aplikacjach wodno-rozpuszczalnych. Dlatego nadają się do wszystkich mas zawierających wodę, m.in.: śmietana, galaretki, lody, masy cukrowe i solne, marcepan, wata cukrowa. Dozowanie: W przypadku używania wag laboratoryjnych, należy na małej ilości produktu, stopniowo dodając barwnik uzyskać poszukiwany kolor. Dla płynów, (napoje, soki, galaretki, dżemy), wystarczające są dozy rzędu 50 mg/kg. Dla ciast i gęstszych mas 250 mg/kg, polewy i dekoracje do 500 mg/kg.W warunkach domowych, polecamy dozowanie wykałaczką.Barwniki proszkowe można ponadto mieszać z cukrem pudrem, a po dodaniu alkoholu i wody, tworzyć lukrowe farbki do pisania po powierzchni ciasta czy marcepanu. Informacje techniczne: Barwniki WS-P w proszku to barwniki syntetyczne, które charakteryzują się maksymalną możliwą koncentracją, dzięki czemu są bardzo wydajne i dają intensywne wybarwienia przy minimalnych dozach.Barwniki WS-P w proszku, można rozpuszczać w: wodzie, alkoholu, glikolu i glicerynie. Nie są jednak tłuszczo-rozpuszczalne, dlatego nie zabarwimy nimi oleju, masła, masy tłustej czy czekolady, ale śmietanę już tak.Najwyższa koncentracja tych barwników, wiąże się również z potrzebą znajomości i śledzenia rozporządzeń Ministra Zdrowia, dot. maksymalnych możliwych dawek barwników spożywczych, po stronie użytkownika końcowego. Po rozcieńczeniu nadają się do malowania na marcepanie i lukrze. Opakowanie - plastikowy, zakręcany słoiczek 25g Vat 23%
Do koszyka
Barwnik w proszku czarny 25g 14,93 zł
Barwnik w proszku czarny 25g
CZERŃ E151 BRĄZ E155 AZORUBINA E122 INDYGOTYNA E132 BŁĘKIT BRYLANTOWY E133 Zastosowanie: Barwniki w proszku mają szerokie zastosowanie we wszystkich aplikacjach wodno-rozpuszczalnych. Dlatego nadają się do wszystkich mas zawierających wodę, m.in.: śmietana, galaretki, lody, masy cukrowe i solne, marcepan, wata cukrowa. Dozowanie: W przypadku używania wag laboratoryjnych, należy na małej ilości produktu, stopniowo dodając barwnik uzyskać poszukiwany kolor. Dla płynów, (napoje, soki, galaretki, dżemy), wystarcząjące są dozy rzędu 50 mg/kg. Dla ciast i gęstszych mas 250 mg/kg, polewy i dekoracje do 500 mg/kg.W warunkach domowych, polecamy dozowanie wykałaczką.Barwniki proszkowe można ponadto mieszać z cukrem pudrem, a po dodaniu alkoholu i wody, tworzyć lukrowe farbki do pisania po powierzchni ciasta czy marcepanu. Informacje techniczne: Barwniki WS-P w proszku to barwniki syntetyczne, które charakteryzują się maksymalną możliwą koncentracją, dzięki czemu są bardzo wydajne i dają intensywne wybarwienia przy minimalnych dozach.Barwniki WS-P w proszku, można rozpuszczać w: wodzie, alkoholu, glikolu i glicerynie. Nie są jednak tłuszczo-rozpuszczalne, dlatego nie zabarwimy nimi oleju, masła, masy tłustej czy czekolady, ale śmietanę już tak.Najwyższa koncentracja tych barwników, wiąże się również z potrzebą znajomości i śledzenia rozporządzeń Ministra Zdrowia, dot. maksymalnych możliwych dawek barwników spożywczych, po stronie użytkownika końcowego. Po rozcieńczeniu nadają się do malowania na marcepanie i lukrze. Opakowanie - plastikowy, zakręcany słoiczek 25g Vat 23%
Do koszyka
Zestaw aerograf z kompresorem 493,93 zł
Zestaw aerograf z kompresorem
  ZESTAW AEROGRAF Z KOMPRESOREM Wygodny pistolet idealnie leży w dłoni odwzorowywując nawet najmniejszy ruch nadgarstkiem. Wyposażony w uniwersalną igłę 4mm, z 2ml zasobnikiem. Wbudowany kompresor posiada trzy opcje pracy, od bardzo delikatnego natrysku po bardzo intensywny. Eliminuje skoki ciśnienia i zapewnia pewną pracę. INSTRUKCJA MINI KOMPRESORA WSTĘP: Kompresor wykonany został ze specjalnego materiału, typ konstrukcji bezcylindryczny i bezolejowy. Bezolejowy kompresor gwarantuje brak zanieczyszczenia podawanej farby. Jego natrysk jest stały, a zakres pracy mieści się w przedziale od 0 do 15 PSI. Nadaje się do natrysku makijażu, paznokci, dekorowania kwiatów, oraz tortów i dekoracji cukierniczych, ze względu na jego nieolejową konstrukcję i stały poziom pracy. SPECYFIKACJA: MODEL TG216/TG215  NAPIĘCIE 12V PRĄD <1.0 A  WYDMUCH POWIETRZA NA MINUTĘ 9L/min MAX.CIŚNIENIE 15 PSI  WYMIARY MM 123x98x68   WAGA 0,5 kg  JAK UŻYWAĆ: 1. Zmontuj aerograf, kompresor i wąż ze sobą i upewnij się, że kompresor jest w stabilnej pozycji. 2. Podłącz kabel zasilania do kompresora, a następnie zasilacz do gniazdka z prądem. Zasilacz generuje napięcie 12V i prąd 2A. 3. Naciśnij ON/OFF żeby OTWORZYĆ/ZAMKNĄĆ kompresor. 4. Naciśnij MODE aby ustawiić prędkość przepływu powietrza.  OSTRZEŻENIE: 1. Nie zmieniaj zbyt szybko poziomu MODE, w przeciwnym razie silnik może ulec uszkodzeniu. 2. Kompresor powinien być przechowywany w suchym, czystym i wentylowanym pomieszczeniu. 3. Chroń przed dziećmi, nie dopuszczaj do kontaktu lub zabawy urządzeniem. 4. Temperatura otoczenia podczas pracy powinna mieścić się w granicach od 0~40 °C, kompresor nie powinien być wystawiany na działanie promieni słonecznych 5. Nie pozwalaj na pracę kompresora dłużej niż 20 minut jeśli nie podłączony jest wąż i aerograf. 6. Aerograf odstawiaj na uchwyt kiedy go nie używasz. 7. Ten kompresor powinien być używany z modelami aerografów jednofukcyjnych.  VAT 23%        
Do koszyka
Barwnik w proszku brokat perłowy SREBRNY 20g 28,03 zł
Barwnik w proszku brokat perłowy SREBRNY 20g
KRZEMIAN GLINOWO-POTASOWY E555 BIEL TYTANOWA E171 Do stosowania w żywności Dekorowanie powierzchni i masy: tortów, kremów, galaretek i żeli, form do pralin, czekolady, marcepanów i dekoracji cukrowych oraz ręcznego malowania Dozowanie: Dla barwników „do ręcznego dekorowania”: Nanieść wybrany kolor na powierzchnię kremu, formy do czekolady, galaretki. Rozpylać można np.: „pstrykając” w pędzelek z barwnikiem, delikatnie „dmuchając” na czubek noża z barwniki, ręcznie nanosząc pędzelkiem. Dla barwników „do aerografu”: Rozmieszać z wodą z dodatkiem alkoholu, nanosić od razu za pomocą aerografu. Rozwarstwianie się płynu i barwnika jest procesem normalny. Po zakończeniu pracy z barwnikami perłowymi należy dokładnie wyczyścić aerograf!Barwniki „do ręcznego dekorowania” jak i „do aerografu”, można aplikować do mas przezroczystych (np. galaretka) i nieprzezroczystych np. masa cukrowa, marcepan, czekolada. Informacje techniczne: Barwniki Perłowe – Metalizowane w proszku to pigmenty. W odróżnieniu od barwników które są cząstkami rozpuszczalnymi, pigmenty są nierozpuszczalne. Dlatego można je mieszać jak i z produktami zawierającymi wodę (np. galaretki) jak i z olej (np. czekolady), oraz stosować powierzchniowo. Z barwników Perłowych w proszku można wykonać farbkę spożywczą, dodając produkt do wody ze spirytusem czy też przezroczystego lukru.Wersje do ręcznego dekorowania zawierają większe cząstki i efekt brokatu jest bardziej błyszczący. Opakowanie - plastikowy, zakręcany słoiczek waga 20g Vat 23%
Do koszyka
Barwnik w proszku brokat perłowy ZŁOTY 20g 28,03 zł
Barwnik w proszku brokat perłowy ZŁOTY 20g
KRZEMIAN GLINOWO-POTASOWY E555 BIEL TYTANOWA E171 TLENEK ŻELAZA E172 Do stosowania w żywności Dekorowanie powierzchni i masy: tortów, kremów, galaretek i żeli, form do pralin, czekolady, marcepanów i dekoracji cukrowych oraz ręcznego malowania Dozowanie: Dla barwników „do ręcznego dekorowania”: Nanieść wybrany kolor na powierzchnię kremu, formy do czekolady, galaretki. Rozpylać można np.: „pstrykając” w pędzelek z barwnikiem, delikatnie „dmuchając” na czubek noża z barwniki, ręcznie nanosząc pędzelkiem. Dla barwników „do aerografu”: Rozmieszać z wodą z dodatkiem alkoholu, nanosić od razu za pomocą aerografu. Rozwarstwianie się płynu i barwnika jest procesem normalny. Po zakończeniu pracy z barwnikami perłowymi należy dokładnie wyczyścić aerograf!Barwniki „do ręcznego dekorowania” jak i „do aerografu”, można aplikować do mas przezroczystych (np. galaretka) i nieprzezroczystych np. masa cukrowa, marcepan, czekolada. Informacje techniczne: Barwniki Perłowe – Metalizowane w proszku to pigmenty. W odróżnieniu od barwników które są cząstkami rozpuszczalnymi, pigmenty są nierozpuszczalne. Dlatego można je mieszać jak i z produktami zawierającymi wodę (np. galaretki) jak i z olej (np. czekolady), oraz stosować powierzchniowo. Z barwników Perłowych w proszku można wykonać farbkę spożywczą, dodając produkt do wody ze spirytusem czy też przezroczystego lukru.Wersje do ręcznego dekorowania zawierają większe cząstki i efekt brokatu jest bardziej błyszczący. Opakowanie - plastikowy, zakręcany słoiczek waga 20g Vat 23%
Do koszyka
Barwnik w proszku fiolet 25g 10,54 zł
Barwnik w proszku fiolet 25g
CZERŃ BRYLANTOWA E151 AZORUBINA E122 BŁĘKIT BRYLANTOWY E133 Zastosowanie: Barwniki w proszku mają szerokie zastosowanie we wszystkich aplikacjach wodno-rozpuszczalnych. Dlatego nadają się do wszystkich mas zawierających wodę, m.in.: śmietana, galaretki, lody, masy cukrowe i solne, marcepan, wata cukrowa. Dozowanie: W przypadku używania wag laboratoryjnych, należy na małej ilości produktu, stopniowo dodając barwnik uzyskać poszukiwany kolor. Dla płynów, (napoje, soki, galaretki, dżemy), wystarcząjące są dozy rzędu 50 mg/kg. Dla ciast i gęstszych mas 250 mg/kg, polewy i dekoracje do 500 mg/kg.W warunkach domowych, polecamy dozowanie wykałaczką.Barwniki proszkowe można ponadto mieszać z cukrem pudrem, a po dodaniu alkoholu i wody, tworzyć lukrowe farbki do pisania po powierzchni ciasta czy marcepanu. Informacje techniczne: Barwniki WS-P w proszku to barwniki syntetyczne, które charakteryzują się maksymalną możliwą koncentracją, dzięki czemu są bardzo wydajne i dają intensywne wybarwienia przy minimalnych dozach.Barwniki WS-P w proszku, można rozpuszczać w: wodzie, alkoholu, glikolu i glicerynie. Nie są jednak tłuszczo-rozpuszczalne, dlatego nie zabarwimy nimi oleju, masła, masy tłustej czy czekolady, ale śmietanę już tak.Najwyższa koncentracja tych barwników, wiąże się również z potrzebą znajomości i śledzenia rozporządzeń Ministra Zdrowia, dot. maksymalnych możliwych dawek barwników spożywczych, po stronie użytkownika końcowego. Po rozcieńczeniu nadają się do malowania na marcepanie i lukrze. Opakowanie - plastikowy, zakręcany słoiczek 25g Vat 23%
Do koszyka
Barwnik w proszku zieleń pistacjowa 25g 10,54 zł
Barwnik w proszku zieleń pistacjowa 25g
 TARTRAZYNA E102 BŁĘKIT BRYLANTOWY E133   Zastosowanie: Barwniki w proszku mają szerokie zastosowanie we wszystkich aplikacjach wodno-rozpuszczalnych. Dlatego nadają się do wszystkich mas zawierających wodę, m.in.: śmietana, galaretki, lody, masy cukrowe i solne, marcepan, wata cukrowa. Dozowanie: W przypadku używania wag laboratoryjnych, należy na małej ilości produktu, stopniowo dodając barwnik uzyskać poszukiwany kolor. Dla płynów, (napoje, soki, galaretki, dżemy), wystarcząjące są dozy rzędu 50 mg/kg. Dla ciast i gęstszych mas 250 mg/kg, polewy i dekoracje do 500 mg/kg.W warunkach domowych, polecamy dozowanie wykałaczką.Barwniki proszkowe można ponadto mieszać z cukrem pudrem, a po dodaniu alkoholu i wody, tworzyć lukrowe farbki do pisania po powierzchni ciasta czy marcepanu. Informacje techniczne: Barwniki WS-P w proszku to barwniki syntetyczne, które charakteryzują się maksymalną możliwą koncentracją, dzięki czemu są bardzo wydajne i dają intensywne wybarwienia przy minimalnych dozach.Barwniki WS-P w proszku, można rozpuszczać w: wodzie, alkoholu, glikolu i glicerynie. Nie są jednak tłuszczo-rozpuszczalne, dlatego nie zabarwimy nimi oleju, masła, masy tłustej czy czekolady, ale śmietanę już tak.Najwyższa koncentracja tych barwników, wiąże się również z potrzebą znajomości i śledzenia rozporządzeń Ministra Zdrowia, dot. maksymalnych możliwych dawek barwników spożywczych, po stronie użytkownika końcowego. Po rozcieńczeniu nadają się do malowania na marcepanie i lukrze. Opakowanie - plastikowy, zakręcany słoiczek 25g Vat 23%
Do koszyka
Barwnik w proszku czerwień karminowa 25g 8,25 zł
Barwnik w proszku czerwień karminowa 25g
AZORUBINA E122  Zastosowanie: Barwniki w proszku mają szerokie zastosowanie we wszystkich aplikacjach wodno-rozpuszczalnych. Dlatego nadają się do wszystkich mas zawierających wodę, m.in.: śmietana, galaretki, lody, masy cukrowe i solne, marcepan, wata cukrowa. Dozowanie: W przypadku używania wag laboratoryjnych, należy na małej ilości produktu, stopniowo dodając barwnik uzyskać poszukiwany kolor. Dla płynów, (napoje, soki, galaretki, dżemy), wystarczające są dozy rzędu 50 mg/kg. Dla ciast i gęstszych mas 250 mg/kg, polewy i dekoracje do 500 mg/kg.W warunkach domowych, polecamy dozowanie wykałaczką.Barwniki proszkowe można ponadto mieszać z cukrem pudrem, a po dodaniu alkoholu i wody, tworzyć lukrowe farbki do pisania po powierzchni ciasta czy marcepanu. Informacje techniczne: Barwniki WS-P w proszku to barwniki syntetyczne, które charakteryzują się maksymalną możliwą koncentracją, dzięki czemu są bardzo wydajne i dają intensywne wybarwienia przy minimalnych dozach.Barwniki WS-P w proszku, można rozpuszczać w: wodzie, alkoholu, glikolu i glicerynie. Nie są jednak tłuszczo-rozpuszczalne, dlatego nie zabarwimy nimi oleju, masła, masy tłustej czy czekolady, ale śmietanę już tak.Najwyższa koncentracja tych barwników, wiąże się również z potrzebą znajomości i śledzenia rozporządzeń Ministra Zdrowia, dot. maksymalnych możliwych dawek barwników spożywczych, po stronie użytkownika końcowego. Po rozcieńczeniu nadają się do malowania na marcepanie i lukrze. Opakowanie - plastikowy, zakręcany słoiczek 25g Vat 23%
Do koszyka
Barwnik w proszku żółty słoneczny 25g 6,68 zł
Barwnik w proszku żółty słoneczny 25g
  TARTRAZYNA E102 Zastosowanie: Barwniki w proszku mają szerokie zastosowanie we wszystkich aplikacjach wodno-rozpuszczalnych. Dlatego nadają się do wszystkich mas zawierających wodę, m.in.: śmietana, galaretki, lody, masy cukrowe i solne, marcepan, wata cukrowa. Dozowanie: W przypadku używania wag laboratoryjnych, należy na małej ilości produktu, stopniowo dodając barwnik uzyskać poszukiwany kolor. Dla płynów, (napoje, soki, galaretki, dżemy), wystarczające są dozy rzędu 50 mg/kg. Dla ciast i gęstszych mas 250 mg/kg, polewy i dekoracje do 500 mg/kg.W warunkach domowych, polecamy dozowanie wykałaczką.Barwniki proszkowe można ponadto mieszać z cukrem pudrem, a po dodaniu alkoholu i wody, tworzyć lukrowe farbki do pisania po powierzchni ciasta czy marcepanu. Informacje techniczne: Barwniki WS-P w proszku to barwniki syntetyczne, które charakteryzują się maksymalną możliwą koncentracją, dzięki czemu są bardzo wydajne i dają intensywne wybarwienia przy minimalnych dozach.Barwniki WS-P w proszku, można rozpuszczać w: wodzie, alkoholu, glikolu i glicerynie. Nie są jednak tłuszczo-rozpuszczalne, dlatego nie zabarwimy nimi oleju, masła, masy tłustej czy czekolady, ale śmietanę już tak.Najwyższa koncentracja tych barwników, wiąże się również z potrzebą znajomości i śledzenia rozporządzeń Ministra Zdrowia, dot. maksymalnych możliwych dawek barwników spożywczych, po stronie użytkownika końcowego. Po rozcieńczeniu nadają się do malowania na marcepanie i lukrze. Opakowanie - plastikowy, zakręcany słoiczek 25g Vat 23%
Do koszyka
Barwnik w proszku brąz czekoladowy 25g 10,54 zł
Barwnik w proszku brąz czekoladowy 25g
ŻÓŁCIEŃ POMARAŃCZOWA E110 INDYGOTYNA E132 CZERWIEŃ KOSZENILOWA E124 Zastosowanie: Barwniki w proszku mają szerokie zastosowanie we wszystkich aplikacjach wodno-rozpuszczalnych. Dlatego nadają się do wszystkich mas zawierających wodę, m.in.: śmietana, galaretki, lody, masy cukrowe i solne, marcepan, wata cukrowa. Dozowanie: W przypadku używania wag laboratoryjnych, należy na małej ilości produktu, stopniowo dodając barwnik uzyskać poszukiwany kolor. Dla płynów, (napoje, soki, galaretki, dżemy), wystarczające są dozy rzędu 50 mg/kg. Dla ciast i gęstszych mas 250 mg/kg, polewy i dekoracje do 500 mg/kg.W warunkach domowych, polecamy dozowanie wykałaczką.Barwniki proszkowe można ponadto mieszać z cukrem pudrem, a po dodaniu alkoholu i wody, tworzyć lukrowe farbki do pisania po powierzchni ciasta czy marcepanu. Informacje techniczne: Barwniki WS-P w proszku to barwniki syntetyczne, które charakteryzują się maksymalną możliwą koncentracją, dzięki czemu są bardzo wydajne i dają intensywne wybarwienia przy minimalnych dozach.Barwniki WS-P w proszku, można rozpuszczać w: wodzie, alkoholu, glikolu i glicerynie. Nie są jednak tłuszczo-rozpuszczalne, dlatego nie zabarwimy nimi oleju, masła, masy tłustej czy czekolady, ale śmietanę już tak.Najwyższa koncentracja tych barwników, wiąże się również z potrzebą znajomości i śledzenia rozporządzeń Ministra Zdrowia, dot. maksymalnych możliwych dawek barwników spożywczych, po stronie użytkownika końcowego. Po rozcieńczeniu nadają się do malowania na marcepanie i lukrze. Opakowanie - plastikowy, zakręcany słoiczek 25g Vat 23%
Do koszyka
Barwnik w proszku błękitny 25g 14,93 zł
Barwnik w proszku błękitny 25g
BŁĘKIT BRYLANTOWY E133 Zastosowanie: Barwniki w proszku mają szerokie zastosowanie we wszystkich aplikacjach wodno-rozpuszczalnych. Dlatego nadają się do wszystkich mas zawierających wodę, m.in.: śmietana, galaretki, lody, masy cukrowe i solne, marcepan, wata cukrowa. Dozowanie: W przypadku używania wag laboratoryjnych, należy na małej ilości produktu, stopniowo dodając barwnik uzyskać poszukiwany kolor. Dla płynów, (napoje, soki, galaretki, dżemy), wystarczające są dozy rzędu 50 mg/kg. Dla ciast i gęstszych mas 250 mg/kg, polewy i dekoracje do 500 mg/kg.W warunkach domowych, polecamy dozowanie wykałaczką.Barwniki proszkowe można ponadto mieszać z cukrem pudrem, a po dodaniu alkoholu i wody, tworzyć lukrowe farbki do pisania po powierzchni ciasta czy marcepanu. Informacje techniczne: Barwniki WS-P w proszku to barwniki syntetyczne, które charakteryzują się maksymalną możliwą koncentracją, dzięki czemu są bardzo wydajne i dają intensywne wybarwienia przy minimalnych dozach.Barwniki WS-P w proszku, można rozpuszczać w: wodzie, alkoholu, glikolu i glicerynie. Nie są jednak tłuszczo-rozpuszczalne, dlatego nie zabarwimy nimi oleju, masła, masy tłustej czy czekolady, ale śmietanę już tak.Najwyższa koncentracja tych barwników, wiąże się również z potrzebą znajomości i śledzenia rozporządzeń Ministra Zdrowia, dot. maksymalnych możliwych dawek barwników spożywczych, po stronie użytkownika końcowego. Po rozcieńczeniu nadają się do malowania na marcepanie i lukrze. Opakowanie - plastikowy, zakręcany słoiczek 25g Vat 23%
Do koszyka
Barwnik w proszku zieleń cukrowa 25g 14,93 zł
Barwnik w proszku zieleń cukrowa 25g
ŻÓŁCIEŃ CHINOLINOWA E104 INDYGOTYNA E132  Zastosowanie: Barwniki w proszku mają szerokie zastosowanie we wszystkich aplikacjach wodno-rozpuszczalnych. Dlatego nadają się do wszystkich mas zawierających wodę, m.in.: śmietana, galaretki, lody, masy cukrowe i solne, marcepan, wata cukrowa. Dozowanie: W przypadku używania wag laboratoryjnych, należy na małej ilości produktu, stopniowo dodając barwnik uzyskać poszukiwany kolor. Dla płynów, (napoje, soki, galaretki, dżemy), wystarczające są dozy rzędu 50 mg/kg. Dla ciast i gęstszych mas 250 mg/kg, polewy i dekoracje do 500 mg/kg.W warunkach domowych, polecamy dozowanie wykałaczką.Barwniki proszkowe można ponadto mieszać z cukrem pudrem, a po dodaniu alkoholu i wody, tworzyć lukrowe farbki do pisania po powierzchni ciasta czy marcepanu. Informacje techniczne: Barwniki WS-P w proszku to barwniki syntetyczne, które charakteryzują się maksymalną możliwą koncentracją, dzięki czemu są bardzo wydajne i dają intensywne wybarwienia przy minimalnych dozach.Barwniki WS-P w proszku, można rozpuszczać w: wodzie, alkoholu, glikolu i glicerynie. Nie są jednak tłuszczo-rozpuszczalne, dlatego nie zabarwimy nimi oleju, masła, masy tłustej czy czekolady, ale śmietanę już tak.Najwyższa koncentracja tych barwników, wiąże się również z potrzebą znajomości i śledzenia rozporządzeń Ministra Zdrowia, dot. maksymalnych możliwych dawek barwników spożywczych, po stronie użytkownika końcowego. Po rozcieńczeniu nadają się do malowania na marcepanie i lukrze. Opakowanie - plastikowy, zakręcany słoiczek 25g Vat 23%
Do koszyka
Barwnik w proszku pomarańczowy jasny 25g 6,68 zł
Barwnik w proszku pomarańczowy jasny 25g
ŻÓŁCIEŃ POMARAŃCZOWA E110 Zastosowanie: Barwniki w proszku mają szerokie zastosowanie we wszystkich aplikacjach wodno-rozpuszczalnych. Dlatego nadają się do wszystkich mas zawierających wodę, m.in.: śmietana, galaretki, lody, masy cukrowe i solne, marcepan, wata cukrowa. Dozowanie: W przypadku używania wag laboratoryjnych, należy na małej ilości produktu, stopniowo dodając barwnik uzyskać poszukiwany kolor. Dla płynów, (napoje, soki, galaretki, dżemy), wystarczające są dozy rzędu 50 mg/kg. Dla ciast i gęstszych mas 250 mg/kg, polewy i dekoracje do 500 mg/kg.W warunkach domowych, polecamy dozowanie wykałaczką.Barwniki proszkowe można ponadto mieszać z cukrem pudrem, a po dodaniu alkoholu i wody, tworzyć lukrowe farbki do pisania po powierzchni ciasta czy marcepanu. Informacje techniczne: Barwniki WS-P w proszku to barwniki syntetyczne, które charakteryzują się maksymalną możliwą koncentracją, dzięki czemu są bardzo wydajne i dają intensywne wybarwienia przy minimalnych dozach.Barwniki WS-P w proszku, można rozpuszczać w: wodzie, alkoholu, glikolu i glicerynie. Nie są jednak tłuszczo-rozpuszczalne, dlatego nie zabarwimy nimi oleju, masła, masy tłustej czy czekolady, ale śmietanę już tak.Najwyższa koncentracja tych barwników, wiąże się również z potrzebą znajomości i śledzenia rozporządzeń Ministra Zdrowia, dot. maksymalnych możliwych dawek barwników spożywczych, po stronie użytkownika końcowego. Po rozcieńczeniu nadają się do malowania na marcepanie i lukrze. Opakowanie - plastikowy, zakręcany słoiczek 25g Vat 23%
Do koszyka
Barwnik w proszku niebieski 25g 14,93 zł
Barwnik w proszku niebieski 25g
INDYGOTYNA E132 Zastosowanie: Barwniki w proszku mają szerokie zastosowanie we wszystkich aplikacjach wodno-rozpuszczalnych. Dlatego nadają się do wszystkich mas zawierających wodę, m.in.: śmietana, galaretki, lody, masy cukrowe i solne, marcepan, wata cukrowa. Dozowanie: W przypadku używania wag laboratoryjnych, należy na małej ilości produktu, stopniowo dodając barwnik uzyskać poszukiwany kolor. Dla płynów, (napoje, soki, galaretki, dżemy), wystarczające są dozy rzędu 50 mg/kg. Dla ciast i gęstszych mas 250 mg/kg, polewy i dekoracje do 500 mg/kg.W warunkach domowych, polecamy dozowanie wykałaczką.Barwniki proszkowe można ponadto mieszać z cukrem pudrem, a po dodaniu alkoholu i wody, tworzyć lukrowe farbki do pisania po powierzchni ciasta czy marcepanu. Informacje techniczne: Barwniki WS-P w proszku to barwniki syntetyczne, które charakteryzują się maksymalną możliwą koncentracją, dzięki czemu są bardzo wydajne i dają intensywne wybarwienia przy minimalnych dozach.Barwniki WS-P w proszku, można rozpuszczać w: wodzie, alkoholu, glikolu i glicerynie. Nie są jednak tłuszczo-rozpuszczalne, dlatego nie zabarwimy nimi oleju, masła, masy tłustej czy czekolady, ale śmietanę już tak.Najwyższa koncentracja tych barwników, wiąże się również z potrzebą znajomości i śledzenia rozporządzeń Ministra Zdrowia, dot. maksymalnych możliwych dawek barwników spożywczych, po stronie użytkownika końcowego. Po rozcieńczeniu nadają się do malowania na marcepanie i lukrze. Opakowanie - plastikowy, zakręcany słoiczek 25g Vat 23%
Do koszyka
Barwnik w proszku czerwony 25g 6,68 zł
Barwnik w proszku czerwony 25g
CZERWIEŃ KOSZENILOWA E124 Zastosowanie: Barwniki w proszku mają szerokie zastosowanie we wszystkich aplikacjach wodno-rozpuszczalnych. Dlatego nadają się do wszystkich mas zawierających wodę, m.in.: śmietana, galaretki, lody, masy cukrowe i solne, marcepan, wata cukrowa. Dozowanie: W przypadku używania wag laboratoryjnych, należy na małej ilości produktu, stopniowo dodając barwnik uzyskać poszukiwany kolor. Dla płynów, (napoje, soki, galaretki, dżemy), wystarczające są dozy rzędu 50 mg/kg. Dla ciast i gęstszych mas 250 mg/kg, polewy i dekoracje do 500 mg/kg.W warunkach domowych, polecamy dozowanie wykałaczką.Barwniki proszkowe można ponadto mieszać z cukrem pudrem, a po dodaniu alkoholu i wody, tworzyć lukrowe farbki do pisania po powierzchni ciasta czy marcepanu. Informacje techniczne: Barwniki WS-P w proszku to barwniki syntetyczne, które charakteryzują się maksymalną możliwą koncentracją, dzięki czemu są bardzo wydajne i dają intensywne wybarwienia przy minimalnych dozach.Barwniki WS-P w proszku, można rozpuszczać w: wodzie, alkoholu, glikolu i glicerynie. Nie są jednak tłuszczo-rozpuszczalne, dlatego nie zabarwimy nimi oleju, masła, masy tłustej czy czekolady, ale śmietanę już tak.Najwyższa koncentracja tych barwników, wiąże się również z potrzebą znajomości i śledzenia rozporządzeń Ministra Zdrowia, dot. maksymalnych możliwych dawek barwników spożywczych, po stronie użytkownika końcowego. Po rozcieńczeniu nadają się do malowania na marcepanie i lukrze. Opakowanie - plastikowy, zakręcany słoiczek 25g Vat 23%
Do koszyka
 
  • Modecor
  • Schneider
  • Braun
  • Rose Decor
  • Master Martini
  • Wilton
  • Prospona
  • Fackelmann
  • Food Colours
  • Tescoma
  • Dekorpol
  • Alfatec
  • Bakels
  • P&J
  • CMP Paris
  • Mason Cash
  • Dekoback
  • Miniowe Formy 3D
  • Szablony Kulinarne
  • Scrap Cooking
  • Ibili
W tej chwili brak produktu
Ładowanie...

Ważne: strona wykorzystuje pliki cookies. W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies, oznacza że będą one zamieszczone w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszejPolityka cookies

Zamknij
Instagram
Facebook