Lukier królewski biały ROYAL ICING 397g 25,50 zł
Lukier królewski biały ROYAL ICING 397g
Mieszanka do przygotowywania lukru królewskiego.Lukier królewski dzięki swej konsystencji pozwala tworzyć piękne ozdoby. Royal Icing Mix Wilton daje Ci możliwość zrobienia lukru o idealnie gładkiej konsystencji i w śnieżno-białym kolorze.Teraz łatwo wyczarujesz drobne kwiatki lub piękne ozdoby przy użyciu tylek. Ozdoby można wysuszyć i przechowywać w szczelnym pojemniku nawet kilka miesięcy. Możesz nimi zdobić ciasta, torty, muffiny i desery. Przygotowany lukier można przechowywać kilka dni w szczelnym pojemniku w lodówce. Przed ponownym użyciem należy go dobrze wymieszać lub zmiksować. Mieszanka wystarcza na przygotowanie 2 szklanek lukru – ok. 280 małych kwiatków lub 88 niewielkich róż. Lukier bardzo łatwo się barwi. Rekomenduje się użycie barwników w paście lub żelu, by nie zmienić konsystencji lukru. Barwienie masy: - barwnik dodaj do masy przy pomocy wykałaczki, zmieniając ją przy każdym kolejnym nabieraniu; - dodaj możliwie najmniejszą ilość barwnika potrzebnego do uzyskania pożądanego koloru, dodanie większej ilości barwnika nie wpływa znacząco na intensywność koloru; - należy dokładnie dobrać ilość potrzebnej masy – przygotowanie dodatkowej porcji masy w identycznym kolorze może być trudne. Produkt posiada certyfikat koszerności. Skład: cukier, skrobia kukurydziana, suszone białko jaja, guma arabska, wodorowinian potasu, sól, glinek amonu, sztuczne aromaty. Waga netto: 397 gVAT 23%
Do koszyka
Zestaw barwników naturalnych w proszku 8x3g 34,21 zł
Zestaw barwników naturalnych w proszku 8x3g
Zestaw 8 naturalnych barwników jest idealnym rozwiązaniem do zastosowania w domowych wypiekach. Można jest stosować w miejsce dotychczas używanych barwników syntetycznych. Idealnie nadaje się do zabarwienia biszkoptu, lekkiego kremu, galaretki czy napoju. Zestaw nie zawiera barwników AZO. Zestaw barwników naturalnych w proszku nie jest przeznaczony do zastosowania przemysłowego. Opakowanie: Jedno zbiorcze opakowanie zawiera 8 naturalnych barwników po 3 gramy, łącznie 24 gramy. Kolory: Cytrynowy, Słonecznikowy, Nagietkowy, Różany, Truskawkowy, Agrestowy, Chabrowy, Kakaowy   Zastosowanie: Główne przeznaczenie: Domowe barwienie ciast, kremów śmietanowych i galaretek. Ponadto: Wszystkie produkty i środowiska zawierające wodę jak napoje, alkohole, masy cukrowe i solne, marcepan.   Zalety Naturalnych Barwników w Proszku: Zestaw zawiera jedynie barwniki naturalne, Idealna wielkość opakowania do użycia w warunkach domowych, Produkt nie zawiera alergenów ani konserwantów, Każdy barwniki zapakowany jest w wygodny blister do powieszenia. Dozowanie: Zawartość pojemniczka rozpuść najpierw w małej ilości płynu (wody, mleka, śmietana). Następnie rozpuszczony barwnik, małymi porcjami wlej do barwionej masy, aż do uzyskania pożądanego odcienia, ciągle mieszając. Informacje techniczne: Zestaw Naturalnych barwników spożywczych w proszku jest zbudowany jedynie w oparciu o naturalne barwniki i naturalną żywność barwiącą. Produkt nie zawiera barwników z grupy AZO, konserwantów, alergenów. Wszystkie kolory przeznaczone są do użytku w warunkach domowych. Dostosowanie mocy barwnej do użycia w warunkach domowych wyklucza użycie produktu w aplikacjach i zastosowaniach przemysłowych.
Do koszyka
Barwnik w proszku biały - biel tytanowa 25g 7,02 zł
Barwnik w proszku biały - biel tytanowa 25g
BIEL TYTANOWA E171  Zastosowanie: Barwniki w proszku mają szerokie zastosowanie we wszystkich aplikacjach wodno-rozpuszczalnych. Dlatego nadają się do wszystkich mas zawierających wodę, m.in.: śmietana, galaretki, lody, masy cukrowe i solne, marcepan, wata cukrowa. Dozowanie: W przypadku używania wag laboratoryjnych, należy na małej ilości produktu, stopniowo dodając barwnik uzyskać poszukiwany kolor. Dla płynów, (napoje, soki, galaretki, dżemy), wystarcząjące są dozy rzędu 50 mg/kg. Dla ciast i gęstszych mas 250 mg/kg, polewy i dekoracje do 500 mg/kg.W warunkach domowych, polecamy dozowanie wykałaczką.Barwniki proszkowe można ponadto mieszać z cukrem pudrem, a po dodaniu alkoholu i wody, tworzyć lukrowe farbki do pisania po powierzchni ciasta czy marcepanu. Informacje techniczne: Barwniki WS-P w proszku to barwniki syntetyczne, które charakteryzują się maksymalną możliwą koncentracją, dzięki czemu są bardzo wydajne i dają intensywne wybarwienia przy minimalnych dozach.Barwniki WS-P w proszku, można rozpuszczać w: wodzie, alkoholu, glikolu i glicerynie. Nie są jednak tłuszczo-rozpuszczalne, dlatego nie zabarwimy nimi oleju, masła, masy tłustej czy czekolady, ale śmietanę już tak.Najwyższa koncentracja tych barwników, wiąże się również z potrzebą znajomości i śledzenia rozporządzeń Ministra Zdrowia, dot. maksymalnych możliwych dawek barwników spożywczych, po stronie użytkownika końcowego. Po rozcieńczeniu nadają się do malowania na marcepanie i lukrze. Opakowanie - plastikowy, zakręcany słoiczek 25g Vat 23%
Do koszyka
PROSZEK BEZOWY - substytut białka kurzego 30,86 zł
PROSZEK BEZOWY - substytut białka kurzego
Zastępuje surowe białko kurze w lukrze oraz w bezach. Pomaga stabilizować kremy.     Proszek pozwala na przygotowywanie kremów i lukrów zawierających w składzie białka jajek kurzych bez użycia surowych jaj. Sproszkowana postać jest idealna w aplikacji (łatwo zastosować identyczną ilość kolejnym razem). Nadaje się także do przygotowywania bez.   Masa Royal Icing przygotowana z użyciem Mering Powder jest lśniąca i gładka, bez grudek dzięki czemu łatwo się rozprowadza i wyciska podczas tworzenia dekoracji np. kwiatowych. Wysycha na twardą masę dlatego nie jest polecany do pokrywania dużych powierzchni ciasta. Służy także do trwałego łączenia elementów dekoracji.   Waga: 113 g   Skład: skrobia kukurydziana, białko, cukier, guma arabska, siarczan wapnia, kwasek cytrynowy, winian potasu (cream of tartare), dwutlenek krzemu i substancje zapachowe.   LUKIER ROYAL   SKŁADNIKI: 3 łyżki proszku bezowego MERING POWDER (substytut białka jajka kurzego) 4 niepełne szklanki cukru pudru (około 450 gram) 6 łyżek gorącej wody   PRZYGOTOWANIE: Wszytskie składniki włożyć do miski i ubijać mikserem (10-12 minut mikserem ręcznym, 7-10 minut robotem). Aby uzyskać konsystencję pozwalającą na polukrowanie ciasteczek do gotowej masy należy stopniowo dodawać wodę (po około ¼ łyżeczki), aż do osiągnięcia idealnej konsystencji. Proponujemy obwiedzenie kształtów ciastek gęściejszym lukrem, a potem ich wypełnienie bardziej płynną masą.   Aby uzyskać masę do wykonywania kwiatów cukrowych należy dodać 1 łyżkę wody mniej (5 łyżek).   VAT 23%
Do koszyka
Zestaw startowy dwunastu barwników do aerografu 12x20ml 67,11 zł
Zestaw startowy dwunastu barwników do aerografu 12x20ml
Zestaw zawiera: 11 butelek z barwnikami spożywczymi oraz 1 butelkę czyścik do aerografu Kolory: żółty, pomarańczowy, czerwony, różowy, fioletowy, zielony, niebieski, brązowy, czarny, cielisty ecru, złoty perłowy Ilość netto: objętość każdej butelki to 20 ml, łącznie 240 ml Kraj pochodzenia: Polska Skład: żółty barwnik do aerografu: woda, barwnik: E102, substancja konserwująca: sorbinian potasu, regulator kwasowości: E330, aromat pomarańczowy barwnik do aerografu: woda, barwnik: E110, aromat, substancja konserwująca: sorbinian potasu, regulator kwasowości: E330 czerwony barwnik do aerografu: woda, barwniki: czerwień koszenilowa (E124), aromat, substancje konserwujące: sorbinian potasu (E202), regulator kwasowości: kwas cytrynowy (E330) różowy barwnik do aerografu: woda, barwnik: E122, e171, regulator kwasowości: E330, substancja konserwująca: sorbinian potasu, aromat fioletowy barwnik do aerografu: woda, barwniki: E122, E133, aromat, substancje konserwujące: sorbinian potasu (E202), regulator kwasowości: kwas cytrynowy (E330)  zielony barwnik do aerografu: woda, barwniki: E102, E133, aromat, substancja konserwująca: sorbinian potasu, regulator kwasowości: E330 niebieski barwnik do aerografu: woda, barwniki: czerń PN (E151), indygotyna (E132), aromat, substancje konserwujące: sorbinian potasu (E202), regulator kwasowości: kwas cytrynowy (E330)  brązowy barwnik do aerografu: woda, barwniki: E110, E132, E134, aromat, substancja konserwująca: sorbinian potasu, regulator kwasowości: E330 czarny barwnik do aerografu: woda, barwniki: brąz HT(E155), czerń (E151), azorubina (E122), indygotyna (E132), blękit brylantowy (E133), aromat, substancje konserwujące: sorbinian potasu (E202), regulator kwasowości: kwas cytrynowy (E330) cielisty ecru barwnik do aerografu: woda, barwniki: E110, E102, E124,E132, aromat, substancja konserwująca: sorbinian potasu, regulator kwasowości: E330 złoty perłowy barwnik do aerografu: woda, E155, aromat, barwniki: E171, E155, E102, E172, substancja konserwująca: sorbinian potasu, regulator kwasowości: E330 czyścik do aerografu: woda, regulator kwasowości: mleczan sodu (E325), kwas cytrynowy (E330), aromat, substancja konserwująca: E202, glicerol (E422) Uwaga! Barwniki E102, E110, E122, E124 mogą mieć szkodliwy wpływ na aktywność i skupienie uwagi u dzieci Ten zestaw to idealne uzupełnienie do oferowanych przez nas aerografów. Niewielkie ilości barwników pozwolą poznać możliwości sprzętu, poćwiczyć malowanie, a także wystarczą na ozdobienie wypieków dla najbliższych. Przede wszystkim jednak pozwolą za niewielkie pieniądze zapoznać się z paletą pięknych kolorów FoodColours, dzięki czemu sprawdzicie ulubione odcienie i w przyszłości będziecie mogli dokupić niezbędne kolory w większych, wydajnych pojemnikach. Starannie dobrany zestaw barw pozwoli na wykonanie wszelkiego typu dekoracji - producent pomyślał nawet o kolorze cielistym do malowania figurek oraz złotym, który pozwoli zabłysnąć filigranowym zdobieniom. Oczywiście kolory można dowolnie ze sobą mieszać w ramach zestawu (a także z kolorami z dużych opakowań barwników do aerografów FoodColours).  Barwniki spożywcze znanej polskiej firmy FoodColours to produkt opracowany specjalnie do malowania za pomocą aerografu. Są łatwe w użyciu, bardzo wydajne, a koloryzowane za ich pomocą powierzchnie charakteryzują się intensywnym i trwałym kolorem, równym nałożeniem farby i nienaruszoną strukturą - żadnych śladów po nakładaniu pędzlem lub plam wynikających z niestarannego rozmieszania. Barwniki jadalne w płynie nakładane za pomocą aerografu pozwalają również na cieniowanie, przenikanie się barw i tworzenie wzorów. Przeznaczone do barwienia powierzchni ciast, mas cukrowych, kremów, bitej śmietany i lukrów. Nadają się do wielu modeli aerografów. Idealnie łączą się z innymi produktami z palety barwników do aerografów firmy FoodColours (również z barwnikami w płynie o perłowym połysku), co pozwala na stworzenie wyjątkowej kompozycji. W razie potrzeby można je rozcieńczać wodą.  Sposób użycia: Barwienie z użyciem aerografu W przypadku rozcieńczania lub mieszania barw pamiętać o przygotowaniu właściwej ilości roztworu - uzyskany kolor będzie trudno odtworzyć, gdy w czasie rozpylania zabraknie nam farby. Uzyskany odcień sprawdzić na niewielkiej ilości masy cukrowej (lub innego produktu, który zamierzamy malować), by upewnić się, czy efekt w pełni nam odpowiada. W celu uzyskania delikatnych kolorów rozpylać krótko z większej odległości. Można użyć szablonów do tortów i ciastek, aby stworzyć wzór na dekorowanym produkcie.  Barwniki spożywcze do aerografu to barwniki do żywności, nie są przeznaczone do bezpośredniego spożycia. Polecamy częste czyszczenie aerografu z użyciem dołączonego do zestawu czyścika. Staranna konserwacja sprzętu pozwoli cieszyć się nim naprawdę długo, ułatwi też malowanie, gdyż kolory nie będą mieszać się z resztkami poprzednich barwników, osadzonymi w dyszy i w zbiorniczku. Czyszczenie jest szczególnie ważne podczas używania złotego barwnika, który zawiera drobiny nierozpuszczalnych pigmentów!  Warunki przechowywania i pozostałe warunki użycia Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Zalecane ilości barwnika dla poszczególnych grup wyrobów są podane na opakowaniu.   PRZEDSTAWIONY KOLOR MOŻE ODBIEGAĆ OD ORYGINALNEGO ZE WZGLĘDU NA WŁAŚCIWOŚCI I USTAWIENIA SPRZĘTU (MONITORA LUB WYŚWIETLACZA) U UŻYTKOWNIKA
Do koszyka
Barwnik w proszku różowy 25g 10,54 zł
Barwnik w proszku różowy 25g
  AZORUBINA E122 CZERŃ E151 Zastosowanie: Barwniki w proszku mają szerokie zastosowanie we wszystkich aplikacjach wodno-rozpuszczalnych. Dlatego nadają się do wszystkich mas zawierających wodę, m.in.: śmietana, galaretki, lody, masy cukrowe i solne, marcepan, wata cukrowa. Dozowanie: W przypadku używania wag laboratoryjnych, należy na małej ilości produktu, stopniowo dodając barwnik uzyskać poszukiwany kolor. Dla płynów, (napoje, soki, galaretki, dżemy), wystarczające są dozy rzędu 50 mg/kg. Dla ciast i gęstszych mas 250 mg/kg, polewy i dekoracje do 500 mg/kg.W warunkach domowych, polecamy dozowanie wykałaczką.Barwniki proszkowe można ponadto mieszać z cukrem pudrem, a po dodaniu alkoholu i wody, tworzyć lukrowe farbki do pisania po powierzchni ciasta czy marcepanu. Informacje techniczne: Barwniki WS-P w proszku to barwniki syntetyczne, które charakteryzują się maksymalną możliwą koncentracją, dzięki czemu są bardzo wydajne i dają intensywne wybarwienia przy minimalnych dozach.Barwniki WS-P w proszku, można rozpuszczać w: wodzie, alkoholu, glikolu i glicerynie. Nie są jednak tłuszczo-rozpuszczalne, dlatego nie zabarwimy nimi oleju, masła, masy tłustej czy czekolady, ale śmietanę już tak.Najwyższa koncentracja tych barwników, wiąże się również z potrzebą znajomości i śledzenia rozporządzeń Ministra Zdrowia, dot. maksymalnych możliwych dawek barwników spożywczych, po stronie użytkownika końcowego. Po rozcieńczeniu nadają się do malowania na marcepanie i lukrze. Opakowanie - plastikowy, zakręcany słoiczek 25g Vat 23%
Do koszyka
Barwnik w proszku czarny 25g 14,93 zł
Barwnik w proszku czarny 25g
CZERŃ E151 BRĄZ E155 AZORUBINA E122 INDYGOTYNA E132 BŁĘKIT BRYLANTOWY E133 Zastosowanie: Barwniki w proszku mają szerokie zastosowanie we wszystkich aplikacjach wodno-rozpuszczalnych. Dlatego nadają się do wszystkich mas zawierających wodę, m.in.: śmietana, galaretki, lody, masy cukrowe i solne, marcepan, wata cukrowa. Dozowanie: W przypadku używania wag laboratoryjnych, należy na małej ilości produktu, stopniowo dodając barwnik uzyskać poszukiwany kolor. Dla płynów, (napoje, soki, galaretki, dżemy), wystarcząjące są dozy rzędu 50 mg/kg. Dla ciast i gęstszych mas 250 mg/kg, polewy i dekoracje do 500 mg/kg.W warunkach domowych, polecamy dozowanie wykałaczką.Barwniki proszkowe można ponadto mieszać z cukrem pudrem, a po dodaniu alkoholu i wody, tworzyć lukrowe farbki do pisania po powierzchni ciasta czy marcepanu. Informacje techniczne: Barwniki WS-P w proszku to barwniki syntetyczne, które charakteryzują się maksymalną możliwą koncentracją, dzięki czemu są bardzo wydajne i dają intensywne wybarwienia przy minimalnych dozach.Barwniki WS-P w proszku, można rozpuszczać w: wodzie, alkoholu, glikolu i glicerynie. Nie są jednak tłuszczo-rozpuszczalne, dlatego nie zabarwimy nimi oleju, masła, masy tłustej czy czekolady, ale śmietanę już tak.Najwyższa koncentracja tych barwników, wiąże się również z potrzebą znajomości i śledzenia rozporządzeń Ministra Zdrowia, dot. maksymalnych możliwych dawek barwników spożywczych, po stronie użytkownika końcowego. Po rozcieńczeniu nadają się do malowania na marcepanie i lukrze. Opakowanie - plastikowy, zakręcany słoiczek 25g Vat 23%
Do koszyka
Zestaw aerograf z kompresorem 493,93 zł
Zestaw aerograf z kompresorem
  ZESTAW AEROGRAF Z KOMPRESOREM Wygodny pistolet idealnie leży w dłoni odwzorowywując nawet najmniejszy ruch nadgarstkiem. Wyposażony w uniwersalną igłę 4mm, z 2ml zasobnikiem. Wbudowany kompresor posiada trzy opcje pracy, od bardzo delikatnego natrysku po bardzo intensywny. Eliminuje skoki ciśnienia i zapewnia pewną pracę. INSTRUKCJA MINI KOMPRESORA WSTĘP: Kompresor wykonany został ze specjalnego materiału, typ konstrukcji bezcylindryczny i bezolejowy. Bezolejowy kompresor gwarantuje brak zanieczyszczenia podawanej farby. Jego natrysk jest stały, a zakres pracy mieści się w przedziale od 0 do 15 PSI. Nadaje się do natrysku makijażu, paznokci, dekorowania kwiatów, oraz tortów i dekoracji cukierniczych, ze względu na jego nieolejową konstrukcję i stały poziom pracy. SPECYFIKACJA: MODEL TG216/TG215  NAPIĘCIE 12V PRĄD <1.0 A  WYDMUCH POWIETRZA NA MINUTĘ 9L/min MAX.CIŚNIENIE 15 PSI  WYMIARY MM 123x98x68   WAGA 0,5 kg  JAK UŻYWAĆ: 1. Zmontuj aerograf, kompresor i wąż ze sobą i upewnij się, że kompresor jest w stabilnej pozycji. 2. Podłącz kabel zasilania do kompresora, a następnie zasilacz do gniazdka z prądem. Zasilacz generuje napięcie 12V i prąd 2A. 3. Naciśnij ON/OFF żeby OTWORZYĆ/ZAMKNĄĆ kompresor. 4. Naciśnij MODE aby ustawiić prędkość przepływu powietrza.  OSTRZEŻENIE: 1. Nie zmieniaj zbyt szybko poziomu MODE, w przeciwnym razie silnik może ulec uszkodzeniu. 2. Kompresor powinien być przechowywany w suchym, czystym i wentylowanym pomieszczeniu. 3. Chroń przed dziećmi, nie dopuszczaj do kontaktu lub zabawy urządzeniem. 4. Temperatura otoczenia podczas pracy powinna mieścić się w granicach od 0~40 °C, kompresor nie powinien być wystawiany na działanie promieni słonecznych 5. Nie pozwalaj na pracę kompresora dłużej niż 20 minut jeśli nie podłączony jest wąż i aerograf. 6. Aerograf odstawiaj na uchwyt kiedy go nie używasz. 7. Ten kompresor powinien być używany z modelami aerografów jednofukcyjnych.  VAT 23%        
Do koszyka
Pastylki czekoladowe ŚNIEŻNOBIAŁE 1kg 21,32 zł
Pastylki czekoladowe ŚNIEŻNOBIAŁE 1kg
Candy Melts to czekoladowe pastylki, które łatwo się rozpuszczają, mają kremową konsystencję i niesamowite kolory. Candy Melts są stworzone do produkcji czekolady, polew, dekoracji. Dzięki śnieżno-białym Candy Melts wyczarujesz piękne czekoladowe ozdoby na ciasta, torty, cupcake’i, szczególnie polecane do ozdób na wyroby cukiernicze z okazji I Komuni, chrzcin oraz wesela. Zrobisz doskonałe polewy na cake pops, lizaki, lody. Przygotujesz pyszne czekoladki i pralinki. Użycie Candy Melts jest bardzo proste. Możesz je stopić w kąpieli wodnej lub kuchence mikrofalowej. Chcąc tworzyć precyzyjne wzory najlepiej użyj worków lub rękawów cukierniczych i odpowiednich tylek. Robiąc czekoladki użyj foremek Wilton, które pozwolą Ci stworzyć łatwo piękne wzory. Wlej rozpuszczone Candy Melts do foremki, postukaj nią delikatnie aby uwolnić pęcherzyki powietrza i wyrównać powierzchnię i wstaw do lodówki aż do całkowitego zastygnięcia masy. Tworząc kolorowe czekoladki i lub kolorowe detale zawsze pamiętaj, że warstwa jednego koloru musi stężeć zanim użyjesz kolejnego. Topienie w kuchence mikrofalowej: w pojemniku przeznaczonym do kuchenki mikrofalowej podgrzewać zawartość opakowania przez 1 min. na 50% mocy lub na ustawieniu rozmrażania. Dokładnie wymieszać i powtarzać czynności w interwałach 30 sekundowych aż do uzyskania całkowicie rozpuszczonej i jednolitej masy. Pastylki czekoladowe można również topić w plastikowych woreczkach dekoratorskich. Należy wówczas postępować zgodnie z opisaną procedurą ugniatając woreczek pomiędzy podgrzewaniem. Kiedy masa będzie całkowicie rozpuszczona należy odciąć końcówkę woreczka i wypełnić foremki. Topienie w kąpieli wodnej: Napełnić garnek wodą poniżej poziomu dna górnego naczynia. Doprowadzić do wrzenia i zdjąć z ognia. Wysypać pastylki do górnego naczynia i mieszać bez przerwy aż do całkowitego rozpuszczenia. Unikać napowietrzenia masy. Uwaga: Masa może utracić konsystencję w przypadku przegrzania lub dodania płynu. W takim wypadku należy dodać 2 łyżeczki białego tłuszczu roślinnego typu "Planta" na każde opakowanie (397 g). Waga netto: 340 g Skład: cukier, częściowo uwodorniony olej palmowy, serwatka w proszku, pełne mleko w proszku, odtłuszczone mleko w proszku, lecytyna, sól, sztuczny aromat waniliowy
Do koszyka
Pastylki czekoladowe CZERWONE 1kg 21,32 zł
Pastylki czekoladowe CZERWONE 1kg
Candy Melts to czekoladowe pastylki, które łatwo się rozpuszczają, mają kremową konsystencję i niesamowite kolory. Candy Melts są stworzone do produkcji czekolady, polew, dekoracji. Dzięki śnieżno-białym Candy Melts wyczarujesz piękne czekoladowe ozdoby na ciasta, torty, cupcake’i, szczególnie polecane do ozdób na wyroby cukiernicze z okazji I Komuni, chrzcin oraz wesela. Zrobisz doskonałe polewy na cake pops, lizaki, lody. Przygotujesz pyszne czekoladki i pralinki. Użycie Candy Melts jest bardzo proste. Możesz je stopić w kąpieli wodnej lub kuchence mikrofalowej. Chcąc tworzyć precyzyjne wzory najlepiej użyj worków lub rękawów cukierniczych i odpowiednich tylek. Robiąc czekoladki użyj foremek Wilton, które pozwolą Ci stworzyć łatwo piękne wzory. Wlej rozpuszczone Candy Melts do foremki, postukaj nią delikatnie aby uwolnić pęcherzyki powietrza i wyrównać powierzchnię i wstaw do lodówki aż do całkowitego zastygnięcia masy. Tworząc kolorowe czekoladki i lub kolorowe detale zawsze pamiętaj, że warstwa jednego koloru musi stężeć zanim użyjesz kolejnego. Topienie w kuchence mikrofalowej: w pojemniku przeznaczonym do kuchenki mikrofalowej podgrzewać zawartość opakowania przez 1 min. na 50% mocy lub na ustawieniu rozmrażania. Dokładnie wymieszać i powtarzać czynności w interwałach 30 sekundowych aż do uzyskania całkowicie rozpuszczonej i jednolitej masy. Pastylki czekoladowe można również topić w plastikowych woreczkach dekoratorskich. Należy wówczas postępować zgodnie z opisaną procedurą ugniatając woreczek pomiędzy podgrzewaniem. Kiedy masa będzie całkowicie rozpuszczona należy odciąć końcówkę woreczka i wypełnić foremki. Topienie w kąpieli wodnej: Napełnić garnek wodą poniżej poziomu dna górnego naczynia. Doprowadzić do wrzenia i zdjąć z ognia. Wysypać pastylki do górnego naczynia i mieszać bez przerwy aż do całkowitego rozpuszczenia. Unikać napowietrzenia masy. Uwaga: Masa może utracić konsystencję w przypadku przegrzania lub dodania płynu. W takim wypadku należy dodać 2 łyżeczki białego tłuszczu roślinnego typu "Planta" na każde opakowanie (397 g). Waga netto: 340 g Skład: cukier, częściowo uwodorniony olej palmowy, serwatka w proszku, pełne mleko w proszku, odtłuszczone mleko w proszku, lecytyna, sól, sztuczny aromat waniliowy
Do koszyka
Barwnik w proszku brokat perłowy SREBRNY 20g 28,03 zł
Barwnik w proszku brokat perłowy SREBRNY 20g
KRZEMIAN GLINOWO-POTASOWY E555 BIEL TYTANOWA E171 Do stosowania w żywności Dekorowanie powierzchni i masy: tortów, kremów, galaretek i żeli, form do pralin, czekolady, marcepanów i dekoracji cukrowych oraz ręcznego malowania Dozowanie: Dla barwników „do ręcznego dekorowania”: Nanieść wybrany kolor na powierzchnię kremu, formy do czekolady, galaretki. Rozpylać można np.: „pstrykając” w pędzelek z barwnikiem, delikatnie „dmuchając” na czubek noża z barwniki, ręcznie nanosząc pędzelkiem. Dla barwników „do aerografu”: Rozmieszać z wodą z dodatkiem alkoholu, nanosić od razu za pomocą aerografu. Rozwarstwianie się płynu i barwnika jest procesem normalny. Po zakończeniu pracy z barwnikami perłowymi należy dokładnie wyczyścić aerograf!Barwniki „do ręcznego dekorowania” jak i „do aerografu”, można aplikować do mas przezroczystych (np. galaretka) i nieprzezroczystych np. masa cukrowa, marcepan, czekolada. Informacje techniczne: Barwniki Perłowe – Metalizowane w proszku to pigmenty. W odróżnieniu od barwników które są cząstkami rozpuszczalnymi, pigmenty są nierozpuszczalne. Dlatego można je mieszać jak i z produktami zawierającymi wodę (np. galaretki) jak i z olej (np. czekolady), oraz stosować powierzchniowo. Z barwników Perłowych w proszku można wykonać farbkę spożywczą, dodając produkt do wody ze spirytusem czy też przezroczystego lukru.Wersje do ręcznego dekorowania zawierają większe cząstki i efekt brokatu jest bardziej błyszczący. Opakowanie - plastikowy, zakręcany słoiczek waga 20g Vat 23%
Do koszyka
Barwnik w proszku brokat perłowy ZŁOTY 20g 28,03 zł
Barwnik w proszku brokat perłowy ZŁOTY 20g
KRZEMIAN GLINOWO-POTASOWY E555 BIEL TYTANOWA E171 TLENEK ŻELAZA E172 Do stosowania w żywności Dekorowanie powierzchni i masy: tortów, kremów, galaretek i żeli, form do pralin, czekolady, marcepanów i dekoracji cukrowych oraz ręcznego malowania Dozowanie: Dla barwników „do ręcznego dekorowania”: Nanieść wybrany kolor na powierzchnię kremu, formy do czekolady, galaretki. Rozpylać można np.: „pstrykając” w pędzelek z barwnikiem, delikatnie „dmuchając” na czubek noża z barwniki, ręcznie nanosząc pędzelkiem. Dla barwników „do aerografu”: Rozmieszać z wodą z dodatkiem alkoholu, nanosić od razu za pomocą aerografu. Rozwarstwianie się płynu i barwnika jest procesem normalny. Po zakończeniu pracy z barwnikami perłowymi należy dokładnie wyczyścić aerograf!Barwniki „do ręcznego dekorowania” jak i „do aerografu”, można aplikować do mas przezroczystych (np. galaretka) i nieprzezroczystych np. masa cukrowa, marcepan, czekolada. Informacje techniczne: Barwniki Perłowe – Metalizowane w proszku to pigmenty. W odróżnieniu od barwników które są cząstkami rozpuszczalnymi, pigmenty są nierozpuszczalne. Dlatego można je mieszać jak i z produktami zawierającymi wodę (np. galaretki) jak i z olej (np. czekolady), oraz stosować powierzchniowo. Z barwników Perłowych w proszku można wykonać farbkę spożywczą, dodając produkt do wody ze spirytusem czy też przezroczystego lukru.Wersje do ręcznego dekorowania zawierają większe cząstki i efekt brokatu jest bardziej błyszczący. Opakowanie - plastikowy, zakręcany słoiczek waga 20g Vat 23%
Do koszyka
Barwnik w proszku fiolet 25g 10,54 zł
Barwnik w proszku fiolet 25g
CZERŃ BRYLANTOWA E151 AZORUBINA E122 BŁĘKIT BRYLANTOWY E133 Zastosowanie: Barwniki w proszku mają szerokie zastosowanie we wszystkich aplikacjach wodno-rozpuszczalnych. Dlatego nadają się do wszystkich mas zawierających wodę, m.in.: śmietana, galaretki, lody, masy cukrowe i solne, marcepan, wata cukrowa. Dozowanie: W przypadku używania wag laboratoryjnych, należy na małej ilości produktu, stopniowo dodając barwnik uzyskać poszukiwany kolor. Dla płynów, (napoje, soki, galaretki, dżemy), wystarcząjące są dozy rzędu 50 mg/kg. Dla ciast i gęstszych mas 250 mg/kg, polewy i dekoracje do 500 mg/kg.W warunkach domowych, polecamy dozowanie wykałaczką.Barwniki proszkowe można ponadto mieszać z cukrem pudrem, a po dodaniu alkoholu i wody, tworzyć lukrowe farbki do pisania po powierzchni ciasta czy marcepanu. Informacje techniczne: Barwniki WS-P w proszku to barwniki syntetyczne, które charakteryzują się maksymalną możliwą koncentracją, dzięki czemu są bardzo wydajne i dają intensywne wybarwienia przy minimalnych dozach.Barwniki WS-P w proszku, można rozpuszczać w: wodzie, alkoholu, glikolu i glicerynie. Nie są jednak tłuszczo-rozpuszczalne, dlatego nie zabarwimy nimi oleju, masła, masy tłustej czy czekolady, ale śmietanę już tak.Najwyższa koncentracja tych barwników, wiąże się również z potrzebą znajomości i śledzenia rozporządzeń Ministra Zdrowia, dot. maksymalnych możliwych dawek barwników spożywczych, po stronie użytkownika końcowego. Po rozcieńczeniu nadają się do malowania na marcepanie i lukrze. Opakowanie - plastikowy, zakręcany słoiczek 25g Vat 23%
Do koszyka
Barwnik w proszku zieleń pistacjowa 25g 10,54 zł
Barwnik w proszku zieleń pistacjowa 25g
 TARTRAZYNA E102 BŁĘKIT BRYLANTOWY E133   Zastosowanie: Barwniki w proszku mają szerokie zastosowanie we wszystkich aplikacjach wodno-rozpuszczalnych. Dlatego nadają się do wszystkich mas zawierających wodę, m.in.: śmietana, galaretki, lody, masy cukrowe i solne, marcepan, wata cukrowa. Dozowanie: W przypadku używania wag laboratoryjnych, należy na małej ilości produktu, stopniowo dodając barwnik uzyskać poszukiwany kolor. Dla płynów, (napoje, soki, galaretki, dżemy), wystarcząjące są dozy rzędu 50 mg/kg. Dla ciast i gęstszych mas 250 mg/kg, polewy i dekoracje do 500 mg/kg.W warunkach domowych, polecamy dozowanie wykałaczką.Barwniki proszkowe można ponadto mieszać z cukrem pudrem, a po dodaniu alkoholu i wody, tworzyć lukrowe farbki do pisania po powierzchni ciasta czy marcepanu. Informacje techniczne: Barwniki WS-P w proszku to barwniki syntetyczne, które charakteryzują się maksymalną możliwą koncentracją, dzięki czemu są bardzo wydajne i dają intensywne wybarwienia przy minimalnych dozach.Barwniki WS-P w proszku, można rozpuszczać w: wodzie, alkoholu, glikolu i glicerynie. Nie są jednak tłuszczo-rozpuszczalne, dlatego nie zabarwimy nimi oleju, masła, masy tłustej czy czekolady, ale śmietanę już tak.Najwyższa koncentracja tych barwników, wiąże się również z potrzebą znajomości i śledzenia rozporządzeń Ministra Zdrowia, dot. maksymalnych możliwych dawek barwników spożywczych, po stronie użytkownika końcowego. Po rozcieńczeniu nadają się do malowania na marcepanie i lukrze. Opakowanie - plastikowy, zakręcany słoiczek 25g Vat 23%
Do koszyka
Pastylki czekoladowe RÓŻOWE 1kg 21,32 zł
Pastylki czekoladowe RÓŻOWE 1kg
Candy Melts to czekoladowe pastylki, które łatwo się rozpuszczają, mają kremową konsystencję i niesamowite kolory. Candy Melts są stworzone do produkcji czekolady, polew, dekoracji. Dzięki śnieżno-białym Candy Melts wyczarujesz piękne czekoladowe ozdoby na ciasta, torty, cupcake’i, szczególnie polecane do ozdób na wyroby cukiernicze z okazji I Komuni, chrzcin oraz wesela. Zrobisz doskonałe polewy na cake pops, lizaki, lody. Przygotujesz pyszne czekoladki i pralinki. Użycie Candy Melts jest bardzo proste. Możesz je stopić w kąpieli wodnej lub kuchence mikrofalowej. Chcąc tworzyć precyzyjne wzory najlepiej użyj worków lub rękawów cukierniczych i odpowiednich tylek. Robiąc czekoladki użyj foremek Wilton, które pozwolą Ci stworzyć łatwo piękne wzory. Wlej rozpuszczone Candy Melts do foremki, postukaj nią delikatnie aby uwolnić pęcherzyki powietrza i wyrównać powierzchnię i wstaw do lodówki aż do całkowitego zastygnięcia masy. Tworząc kolorowe czekoladki i lub kolorowe detale zawsze pamiętaj, że warstwa jednego koloru musi stężeć zanim użyjesz kolejnego. Topienie w kuchence mikrofalowej: w pojemniku przeznaczonym do kuchenki mikrofalowej podgrzewać zawartość opakowania przez 1 min. na 50% mocy lub na ustawieniu rozmrażania. Dokładnie wymieszać i powtarzać czynności w interwałach 30 sekundowych aż do uzyskania całkowicie rozpuszczonej i jednolitej masy. Pastylki czekoladowe można również topić w plastikowych woreczkach dekoratorskich. Należy wówczas postępować zgodnie z opisaną procedurą ugniatając woreczek pomiędzy podgrzewaniem. Kiedy masa będzie całkowicie rozpuszczona należy odciąć końcówkę woreczka i wypełnić foremki. Topienie w kąpieli wodnej: Napełnić garnek wodą poniżej poziomu dna górnego naczynia. Doprowadzić do wrzenia i zdjąć z ognia. Wysypać pastylki do górnego naczynia i mieszać bez przerwy aż do całkowitego rozpuszczenia. Unikać napowietrzenia masy. Uwaga: Masa może utracić konsystencję w przypadku przegrzania lub dodania płynu. W takim wypadku należy dodać 2 łyżeczki białego tłuszczu roślinnego typu "Planta" na każde opakowanie (397 g). Waga netto: 340 g Skład: cukier, częściowo uwodorniony olej palmowy, serwatka w proszku, pełne mleko w proszku, odtłuszczone mleko w proszku, lecytyna, sól, sztuczny aromat waniliowy
Do koszyka
Pastylki czekoladowe ŻÓŁTE 1kg 21,32 zł
Pastylki czekoladowe ŻÓŁTE 1kg
Candy Melts to czekoladowe pastylki, które łatwo się rozpuszczają, mają kremową konsystencję i niesamowite kolory. Candy Melts są stworzone do produkcji czekolady, polew, dekoracji. Dzięki śnieżno-białym Candy Melts wyczarujesz piękne czekoladowe ozdoby na ciasta, torty, cupcake’i, szczególnie polecane do ozdób na wyroby cukiernicze z okazji I Komuni, chrzcin oraz wesela. Zrobisz doskonałe polewy na cake pops, lizaki, lody. Przygotujesz pyszne czekoladki i pralinki. Użycie Candy Melts jest bardzo proste. Możesz je stopić w kąpieli wodnej lub kuchence mikrofalowej. Chcąc tworzyć precyzyjne wzory najlepiej użyj worków lub rękawów cukierniczych i odpowiednich tylek. Robiąc czekoladki użyj foremek Wilton, które pozwolą Ci stworzyć łatwo piękne wzory. Wlej rozpuszczone Candy Melts do foremki, postukaj nią delikatnie aby uwolnić pęcherzyki powietrza i wyrównać powierzchnię i wstaw do lodówki aż do całkowitego zastygnięcia masy. Tworząc kolorowe czekoladki i lub kolorowe detale zawsze pamiętaj, że warstwa jednego koloru musi stężeć zanim użyjesz kolejnego. Topienie w kuchence mikrofalowej: w pojemniku przeznaczonym do kuchenki mikrofalowej podgrzewać zawartość opakowania przez 1 min. na 50% mocy lub na ustawieniu rozmrażania. Dokładnie wymieszać i powtarzać czynności w interwałach 30 sekundowych aż do uzyskania całkowicie rozpuszczonej i jednolitej masy. Pastylki czekoladowe można również topić w plastikowych woreczkach dekoratorskich. Należy wówczas postępować zgodnie z opisaną procedurą ugniatając woreczek pomiędzy podgrzewaniem. Kiedy masa będzie całkowicie rozpuszczona należy odciąć końcówkę woreczka i wypełnić foremki. Topienie w kąpieli wodnej: Napełnić garnek wodą poniżej poziomu dna górnego naczynia. Doprowadzić do wrzenia i zdjąć z ognia. Wysypać pastylki do górnego naczynia i mieszać bez przerwy aż do całkowitego rozpuszczenia. Unikać napowietrzenia masy. Uwaga: Masa może utracić konsystencję w przypadku przegrzania lub dodania płynu. W takim wypadku należy dodać 2 łyżeczki białego tłuszczu roślinnego typu "Planta" na każde opakowanie (397 g). Waga netto: 340 g Skład: cukier, częściowo uwodorniony olej palmowy, serwatka w proszku, pełne mleko w proszku, odtłuszczone mleko w proszku, lecytyna, sól, sztuczny aromat waniliowy
Do koszyka
Pastylki czekoladowe JABŁKO-KARMEL 1kg 21,32 zł
Pastylki czekoladowe JABŁKO-KARMEL 1kg
Candy Melts to czekoladowe pastylki, które łatwo się rozpuszczają, mają kremową konsystencję i niesamowite kolory. Candy Melts są stworzone do produkcji czekolady, polew, dekoracji. Dzięki śnieżno-białym Candy Melts wyczarujesz piękne czekoladowe ozdoby na ciasta, torty, cupcake’i, szczególnie polecane do ozdób na wyroby cukiernicze z okazji I Komuni, chrzcin oraz wesela. Zrobisz doskonałe polewy na cake pops, lizaki, lody. Przygotujesz pyszne czekoladki i pralinki. Użycie Candy Melts jest bardzo proste. Możesz je stopić w kąpieli wodnej lub kuchence mikrofalowej. Chcąc tworzyć precyzyjne wzory najlepiej użyj worków lub rękawów cukierniczych i odpowiednich tylek. Robiąc czekoladki użyj foremek Wilton, które pozwolą Ci stworzyć łatwo piękne wzory. Wlej rozpuszczone Candy Melts do foremki, postukaj nią delikatnie aby uwolnić pęcherzyki powietrza i wyrównać powierzchnię i wstaw do lodówki aż do całkowitego zastygnięcia masy. Tworząc kolorowe czekoladki i lub kolorowe detale zawsze pamiętaj, że warstwa jednego koloru musi stężeć zanim użyjesz kolejnego. Topienie w kuchence mikrofalowej: w pojemniku przeznaczonym do kuchenki mikrofalowej podgrzewać zawartość opakowania przez 1 min. na 50% mocy lub na ustawieniu rozmrażania. Dokładnie wymieszać i powtarzać czynności w interwałach 30 sekundowych aż do uzyskania całkowicie rozpuszczonej i jednolitej masy. Pastylki czekoladowe można również topić w plastikowych woreczkach dekoratorskich. Należy wówczas postępować zgodnie z opisaną procedurą ugniatając woreczek pomiędzy podgrzewaniem. Kiedy masa będzie całkowicie rozpuszczona należy odciąć końcówkę woreczka i wypełnić foremki. Topienie w kąpieli wodnej: Napełnić garnek wodą poniżej poziomu dna górnego naczynia. Doprowadzić do wrzenia i zdjąć z ognia. Wysypać pastylki do górnego naczynia i mieszać bez przerwy aż do całkowitego rozpuszczenia. Unikać napowietrzenia masy. Uwaga: Masa może utracić konsystencję w przypadku przegrzania lub dodania płynu. W takim wypadku należy dodać 2 łyżeczki białego tłuszczu roślinnego typu "Planta" na każde opakowanie (397 g). Waga netto: 340 g Skład: cukier, częściowo uwodorniony olej palmowy, serwatka w proszku, pełne mleko w proszku, odtłuszczone mleko w proszku, lecytyna, sól, sztuczny aromat waniliowy
Do koszyka
Pastylki czekoladowe JASNOZIELONE 1kg 21,32 zł
Pastylki czekoladowe JASNOZIELONE 1kg
Candy Melts to czekoladowe pastylki, które łatwo się rozpuszczają, mają kremową konsystencję i niesamowite kolory. Candy Melts są stworzone do produkcji czekolady, polew, dekoracji. Dzięki śnieżno-białym Candy Melts wyczarujesz piękne czekoladowe ozdoby na ciasta, torty, cupcake’i, szczególnie polecane do ozdób na wyroby cukiernicze z okazji I Komuni, chrzcin oraz wesela. Zrobisz doskonałe polewy na cake pops, lizaki, lody. Przygotujesz pyszne czekoladki i pralinki. Użycie Candy Melts jest bardzo proste. Możesz je stopić w kąpieli wodnej lub kuchence mikrofalowej. Chcąc tworzyć precyzyjne wzory najlepiej użyj worków lub rękawów cukierniczych i odpowiednich tylek. Robiąc czekoladki użyj foremek Wilton, które pozwolą Ci stworzyć łatwo piękne wzory. Wlej rozpuszczone Candy Melts do foremki, postukaj nią delikatnie aby uwolnić pęcherzyki powietrza i wyrównać powierzchnię i wstaw do lodówki aż do całkowitego zastygnięcia masy. Tworząc kolorowe czekoladki i lub kolorowe detale zawsze pamiętaj, że warstwa jednego koloru musi stężeć zanim użyjesz kolejnego. Topienie w kuchence mikrofalowej: w pojemniku przeznaczonym do kuchenki mikrofalowej podgrzewać zawartość opakowania przez 1 min. na 50% mocy lub na ustawieniu rozmrażania. Dokładnie wymieszać i powtarzać czynności w interwałach 30 sekundowych aż do uzyskania całkowicie rozpuszczonej i jednolitej masy. Pastylki czekoladowe można również topić w plastikowych woreczkach dekoratorskich. Należy wówczas postępować zgodnie z opisaną procedurą ugniatając woreczek pomiędzy podgrzewaniem. Kiedy masa będzie całkowicie rozpuszczona należy odciąć końcówkę woreczka i wypełnić foremki. Topienie w kąpieli wodnej: Napełnić garnek wodą poniżej poziomu dna górnego naczynia. Doprowadzić do wrzenia i zdjąć z ognia. Wysypać pastylki do górnego naczynia i mieszać bez przerwy aż do całkowitego rozpuszczenia. Unikać napowietrzenia masy. Uwaga: Masa może utracić konsystencję w przypadku przegrzania lub dodania płynu. W takim wypadku należy dodać 2 łyżeczki białego tłuszczu roślinnego typu "Planta" na każde opakowanie (397 g). Waga netto: 340 g Skład: cukier, częściowo uwodorniony olej palmowy, serwatka w proszku, pełne mleko w proszku, odtłuszczone mleko w proszku, lecytyna, sól, sztuczny aromat waniliowy
Do koszyka
Barwnik w proszku czerwień karminowa 25g 8,25 zł
Barwnik w proszku czerwień karminowa 25g
AZORUBINA E122  Zastosowanie: Barwniki w proszku mają szerokie zastosowanie we wszystkich aplikacjach wodno-rozpuszczalnych. Dlatego nadają się do wszystkich mas zawierających wodę, m.in.: śmietana, galaretki, lody, masy cukrowe i solne, marcepan, wata cukrowa. Dozowanie: W przypadku używania wag laboratoryjnych, należy na małej ilości produktu, stopniowo dodając barwnik uzyskać poszukiwany kolor. Dla płynów, (napoje, soki, galaretki, dżemy), wystarczające są dozy rzędu 50 mg/kg. Dla ciast i gęstszych mas 250 mg/kg, polewy i dekoracje do 500 mg/kg.W warunkach domowych, polecamy dozowanie wykałaczką.Barwniki proszkowe można ponadto mieszać z cukrem pudrem, a po dodaniu alkoholu i wody, tworzyć lukrowe farbki do pisania po powierzchni ciasta czy marcepanu. Informacje techniczne: Barwniki WS-P w proszku to barwniki syntetyczne, które charakteryzują się maksymalną możliwą koncentracją, dzięki czemu są bardzo wydajne i dają intensywne wybarwienia przy minimalnych dozach.Barwniki WS-P w proszku, można rozpuszczać w: wodzie, alkoholu, glikolu i glicerynie. Nie są jednak tłuszczo-rozpuszczalne, dlatego nie zabarwimy nimi oleju, masła, masy tłustej czy czekolady, ale śmietanę już tak.Najwyższa koncentracja tych barwników, wiąże się również z potrzebą znajomości i śledzenia rozporządzeń Ministra Zdrowia, dot. maksymalnych możliwych dawek barwników spożywczych, po stronie użytkownika końcowego. Po rozcieńczeniu nadają się do malowania na marcepanie i lukrze. Opakowanie - plastikowy, zakręcany słoiczek 25g Vat 23%
Do koszyka
Barwnik w proszku żółty słoneczny 25g 6,68 zł
Barwnik w proszku żółty słoneczny 25g
  TARTRAZYNA E102 Zastosowanie: Barwniki w proszku mają szerokie zastosowanie we wszystkich aplikacjach wodno-rozpuszczalnych. Dlatego nadają się do wszystkich mas zawierających wodę, m.in.: śmietana, galaretki, lody, masy cukrowe i solne, marcepan, wata cukrowa. Dozowanie: W przypadku używania wag laboratoryjnych, należy na małej ilości produktu, stopniowo dodając barwnik uzyskać poszukiwany kolor. Dla płynów, (napoje, soki, galaretki, dżemy), wystarczające są dozy rzędu 50 mg/kg. Dla ciast i gęstszych mas 250 mg/kg, polewy i dekoracje do 500 mg/kg.W warunkach domowych, polecamy dozowanie wykałaczką.Barwniki proszkowe można ponadto mieszać z cukrem pudrem, a po dodaniu alkoholu i wody, tworzyć lukrowe farbki do pisania po powierzchni ciasta czy marcepanu. Informacje techniczne: Barwniki WS-P w proszku to barwniki syntetyczne, które charakteryzują się maksymalną możliwą koncentracją, dzięki czemu są bardzo wydajne i dają intensywne wybarwienia przy minimalnych dozach.Barwniki WS-P w proszku, można rozpuszczać w: wodzie, alkoholu, glikolu i glicerynie. Nie są jednak tłuszczo-rozpuszczalne, dlatego nie zabarwimy nimi oleju, masła, masy tłustej czy czekolady, ale śmietanę już tak.Najwyższa koncentracja tych barwników, wiąże się również z potrzebą znajomości i śledzenia rozporządzeń Ministra Zdrowia, dot. maksymalnych możliwych dawek barwników spożywczych, po stronie użytkownika końcowego. Po rozcieńczeniu nadają się do malowania na marcepanie i lukrze. Opakowanie - plastikowy, zakręcany słoiczek 25g Vat 23%
Do koszyka
Barwnik w proszku brąz czekoladowy 25g 10,54 zł
Barwnik w proszku brąz czekoladowy 25g
ŻÓŁCIEŃ POMARAŃCZOWA E110 INDYGOTYNA E132 CZERWIEŃ KOSZENILOWA E124 Zastosowanie: Barwniki w proszku mają szerokie zastosowanie we wszystkich aplikacjach wodno-rozpuszczalnych. Dlatego nadają się do wszystkich mas zawierających wodę, m.in.: śmietana, galaretki, lody, masy cukrowe i solne, marcepan, wata cukrowa. Dozowanie: W przypadku używania wag laboratoryjnych, należy na małej ilości produktu, stopniowo dodając barwnik uzyskać poszukiwany kolor. Dla płynów, (napoje, soki, galaretki, dżemy), wystarczające są dozy rzędu 50 mg/kg. Dla ciast i gęstszych mas 250 mg/kg, polewy i dekoracje do 500 mg/kg.W warunkach domowych, polecamy dozowanie wykałaczką.Barwniki proszkowe można ponadto mieszać z cukrem pudrem, a po dodaniu alkoholu i wody, tworzyć lukrowe farbki do pisania po powierzchni ciasta czy marcepanu. Informacje techniczne: Barwniki WS-P w proszku to barwniki syntetyczne, które charakteryzują się maksymalną możliwą koncentracją, dzięki czemu są bardzo wydajne i dają intensywne wybarwienia przy minimalnych dozach.Barwniki WS-P w proszku, można rozpuszczać w: wodzie, alkoholu, glikolu i glicerynie. Nie są jednak tłuszczo-rozpuszczalne, dlatego nie zabarwimy nimi oleju, masła, masy tłustej czy czekolady, ale śmietanę już tak.Najwyższa koncentracja tych barwników, wiąże się również z potrzebą znajomości i śledzenia rozporządzeń Ministra Zdrowia, dot. maksymalnych możliwych dawek barwników spożywczych, po stronie użytkownika końcowego. Po rozcieńczeniu nadają się do malowania na marcepanie i lukrze. Opakowanie - plastikowy, zakręcany słoiczek 25g Vat 23%
Do koszyka
Barwnik w proszku błękitny 25g 14,93 zł
Barwnik w proszku błękitny 25g
BŁĘKIT BRYLANTOWY E133 Zastosowanie: Barwniki w proszku mają szerokie zastosowanie we wszystkich aplikacjach wodno-rozpuszczalnych. Dlatego nadają się do wszystkich mas zawierających wodę, m.in.: śmietana, galaretki, lody, masy cukrowe i solne, marcepan, wata cukrowa. Dozowanie: W przypadku używania wag laboratoryjnych, należy na małej ilości produktu, stopniowo dodając barwnik uzyskać poszukiwany kolor. Dla płynów, (napoje, soki, galaretki, dżemy), wystarczające są dozy rzędu 50 mg/kg. Dla ciast i gęstszych mas 250 mg/kg, polewy i dekoracje do 500 mg/kg.W warunkach domowych, polecamy dozowanie wykałaczką.Barwniki proszkowe można ponadto mieszać z cukrem pudrem, a po dodaniu alkoholu i wody, tworzyć lukrowe farbki do pisania po powierzchni ciasta czy marcepanu. Informacje techniczne: Barwniki WS-P w proszku to barwniki syntetyczne, które charakteryzują się maksymalną możliwą koncentracją, dzięki czemu są bardzo wydajne i dają intensywne wybarwienia przy minimalnych dozach.Barwniki WS-P w proszku, można rozpuszczać w: wodzie, alkoholu, glikolu i glicerynie. Nie są jednak tłuszczo-rozpuszczalne, dlatego nie zabarwimy nimi oleju, masła, masy tłustej czy czekolady, ale śmietanę już tak.Najwyższa koncentracja tych barwników, wiąże się również z potrzebą znajomości i śledzenia rozporządzeń Ministra Zdrowia, dot. maksymalnych możliwych dawek barwników spożywczych, po stronie użytkownika końcowego. Po rozcieńczeniu nadają się do malowania na marcepanie i lukrze. Opakowanie - plastikowy, zakręcany słoiczek 25g Vat 23%
Do koszyka
Barwnik w proszku zieleń cukrowa 25g 14,93 zł
Barwnik w proszku zieleń cukrowa 25g
ŻÓŁCIEŃ CHINOLINOWA E104 INDYGOTYNA E132  Zastosowanie: Barwniki w proszku mają szerokie zastosowanie we wszystkich aplikacjach wodno-rozpuszczalnych. Dlatego nadają się do wszystkich mas zawierających wodę, m.in.: śmietana, galaretki, lody, masy cukrowe i solne, marcepan, wata cukrowa. Dozowanie: W przypadku używania wag laboratoryjnych, należy na małej ilości produktu, stopniowo dodając barwnik uzyskać poszukiwany kolor. Dla płynów, (napoje, soki, galaretki, dżemy), wystarczające są dozy rzędu 50 mg/kg. Dla ciast i gęstszych mas 250 mg/kg, polewy i dekoracje do 500 mg/kg.W warunkach domowych, polecamy dozowanie wykałaczką.Barwniki proszkowe można ponadto mieszać z cukrem pudrem, a po dodaniu alkoholu i wody, tworzyć lukrowe farbki do pisania po powierzchni ciasta czy marcepanu. Informacje techniczne: Barwniki WS-P w proszku to barwniki syntetyczne, które charakteryzują się maksymalną możliwą koncentracją, dzięki czemu są bardzo wydajne i dają intensywne wybarwienia przy minimalnych dozach.Barwniki WS-P w proszku, można rozpuszczać w: wodzie, alkoholu, glikolu i glicerynie. Nie są jednak tłuszczo-rozpuszczalne, dlatego nie zabarwimy nimi oleju, masła, masy tłustej czy czekolady, ale śmietanę już tak.Najwyższa koncentracja tych barwników, wiąże się również z potrzebą znajomości i śledzenia rozporządzeń Ministra Zdrowia, dot. maksymalnych możliwych dawek barwników spożywczych, po stronie użytkownika końcowego. Po rozcieńczeniu nadają się do malowania na marcepanie i lukrze. Opakowanie - plastikowy, zakręcany słoiczek 25g Vat 23%
Do koszyka
Barwnik w proszku pomarańczowy jasny 25g 6,68 zł
Barwnik w proszku pomarańczowy jasny 25g
ŻÓŁCIEŃ POMARAŃCZOWA E110 Zastosowanie: Barwniki w proszku mają szerokie zastosowanie we wszystkich aplikacjach wodno-rozpuszczalnych. Dlatego nadają się do wszystkich mas zawierających wodę, m.in.: śmietana, galaretki, lody, masy cukrowe i solne, marcepan, wata cukrowa. Dozowanie: W przypadku używania wag laboratoryjnych, należy na małej ilości produktu, stopniowo dodając barwnik uzyskać poszukiwany kolor. Dla płynów, (napoje, soki, galaretki, dżemy), wystarczające są dozy rzędu 50 mg/kg. Dla ciast i gęstszych mas 250 mg/kg, polewy i dekoracje do 500 mg/kg.W warunkach domowych, polecamy dozowanie wykałaczką.Barwniki proszkowe można ponadto mieszać z cukrem pudrem, a po dodaniu alkoholu i wody, tworzyć lukrowe farbki do pisania po powierzchni ciasta czy marcepanu. Informacje techniczne: Barwniki WS-P w proszku to barwniki syntetyczne, które charakteryzują się maksymalną możliwą koncentracją, dzięki czemu są bardzo wydajne i dają intensywne wybarwienia przy minimalnych dozach.Barwniki WS-P w proszku, można rozpuszczać w: wodzie, alkoholu, glikolu i glicerynie. Nie są jednak tłuszczo-rozpuszczalne, dlatego nie zabarwimy nimi oleju, masła, masy tłustej czy czekolady, ale śmietanę już tak.Najwyższa koncentracja tych barwników, wiąże się również z potrzebą znajomości i śledzenia rozporządzeń Ministra Zdrowia, dot. maksymalnych możliwych dawek barwników spożywczych, po stronie użytkownika końcowego. Po rozcieńczeniu nadają się do malowania na marcepanie i lukrze. Opakowanie - plastikowy, zakręcany słoiczek 25g Vat 23%
Do koszyka
Barwnik w proszku niebieski 25g 14,93 zł
Barwnik w proszku niebieski 25g
INDYGOTYNA E132 Zastosowanie: Barwniki w proszku mają szerokie zastosowanie we wszystkich aplikacjach wodno-rozpuszczalnych. Dlatego nadają się do wszystkich mas zawierających wodę, m.in.: śmietana, galaretki, lody, masy cukrowe i solne, marcepan, wata cukrowa. Dozowanie: W przypadku używania wag laboratoryjnych, należy na małej ilości produktu, stopniowo dodając barwnik uzyskać poszukiwany kolor. Dla płynów, (napoje, soki, galaretki, dżemy), wystarczające są dozy rzędu 50 mg/kg. Dla ciast i gęstszych mas 250 mg/kg, polewy i dekoracje do 500 mg/kg.W warunkach domowych, polecamy dozowanie wykałaczką.Barwniki proszkowe można ponadto mieszać z cukrem pudrem, a po dodaniu alkoholu i wody, tworzyć lukrowe farbki do pisania po powierzchni ciasta czy marcepanu. Informacje techniczne: Barwniki WS-P w proszku to barwniki syntetyczne, które charakteryzują się maksymalną możliwą koncentracją, dzięki czemu są bardzo wydajne i dają intensywne wybarwienia przy minimalnych dozach.Barwniki WS-P w proszku, można rozpuszczać w: wodzie, alkoholu, glikolu i glicerynie. Nie są jednak tłuszczo-rozpuszczalne, dlatego nie zabarwimy nimi oleju, masła, masy tłustej czy czekolady, ale śmietanę już tak.Najwyższa koncentracja tych barwników, wiąże się również z potrzebą znajomości i śledzenia rozporządzeń Ministra Zdrowia, dot. maksymalnych możliwych dawek barwników spożywczych, po stronie użytkownika końcowego. Po rozcieńczeniu nadają się do malowania na marcepanie i lukrze. Opakowanie - plastikowy, zakręcany słoiczek 25g Vat 23%
Do koszyka
Barwnik w proszku czerwony 25g 6,68 zł
Barwnik w proszku czerwony 25g
CZERWIEŃ KOSZENILOWA E124 Zastosowanie: Barwniki w proszku mają szerokie zastosowanie we wszystkich aplikacjach wodno-rozpuszczalnych. Dlatego nadają się do wszystkich mas zawierających wodę, m.in.: śmietana, galaretki, lody, masy cukrowe i solne, marcepan, wata cukrowa. Dozowanie: W przypadku używania wag laboratoryjnych, należy na małej ilości produktu, stopniowo dodając barwnik uzyskać poszukiwany kolor. Dla płynów, (napoje, soki, galaretki, dżemy), wystarczające są dozy rzędu 50 mg/kg. Dla ciast i gęstszych mas 250 mg/kg, polewy i dekoracje do 500 mg/kg.W warunkach domowych, polecamy dozowanie wykałaczką.Barwniki proszkowe można ponadto mieszać z cukrem pudrem, a po dodaniu alkoholu i wody, tworzyć lukrowe farbki do pisania po powierzchni ciasta czy marcepanu. Informacje techniczne: Barwniki WS-P w proszku to barwniki syntetyczne, które charakteryzują się maksymalną możliwą koncentracją, dzięki czemu są bardzo wydajne i dają intensywne wybarwienia przy minimalnych dozach.Barwniki WS-P w proszku, można rozpuszczać w: wodzie, alkoholu, glikolu i glicerynie. Nie są jednak tłuszczo-rozpuszczalne, dlatego nie zabarwimy nimi oleju, masła, masy tłustej czy czekolady, ale śmietanę już tak.Najwyższa koncentracja tych barwników, wiąże się również z potrzebą znajomości i śledzenia rozporządzeń Ministra Zdrowia, dot. maksymalnych możliwych dawek barwników spożywczych, po stronie użytkownika końcowego. Po rozcieńczeniu nadają się do malowania na marcepanie i lukrze. Opakowanie - plastikowy, zakręcany słoiczek 25g Vat 23%
Do koszyka
 
  • Modecor
  • Schneider
  • Braun
  • Rose Decor
  • Master Martini
  • Wilton
  • Prospona
  • Fackelmann
  • Food Colours
  • Tescoma
  • Dekorpol
  • Alfatec
  • Bakels
  • P&J
  • CMP Paris
  • Mason Cash
  • Dekoback
  • Miniowe Formy 3D
  • Szablony Kulinarne
  • Scrap Cooking
  • Ibili
W tej chwili brak produktu
Ładowanie...

Ważne: strona wykorzystuje pliki cookies. W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies, oznacza że będą one zamieszczone w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszejPolityka cookies

Zamknij
Instagram
Facebook